پخش زنده
امروز: -
برق نعمتی که در صعب العبورترین روستاها جریان دارد
گزارش مکتوب :
یکی از مهمترین خدمات دولت برای محرومیت زدایی از روستاها در کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برق رسانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما یکی از خدمات دولت در کهگیلویه و بویراحمد که علاوه بر در برگیری بالاپیشرفت و توسعه فوق العاده ای هم داشته نهضت برق رسانی به روستاهااست
توزیع برق در استان جزو معدود خدماتی است که دامنه آن به دور افتاده ترین نقاط استان هم می رسد؛ ارائه خدمات به شهرهای بزرگ ، روستاهای صعب العبور، کارخانه های دور و نزدیک، تنها گوشه ای از فعالیت های غیرقابل انکار در این حوزه است.
طرح های برق رسانی در نقاط مختلف روستاهای دور افتاده در کهگیلویه و بویراحمد به خوبی نشان می دهد که شرکت توزیع نیروی برق استان تا چه اندازه نسبت به رفع مشکلات روستائیان،توسعه زیرساخت ها و تامین امکانات اولیه در این مناطق تاکید دارد.
یکی از روستاییان ساکن بخش زیلایی با بیان اینکه برق رسانی موجب ارتقای سطح رفاه و معیشت خانوارهای این منطقه شده است گفت: بسیاری از اهالی تا قبل از برق رسانی به این منطقه قصد مهاجرت به شهرها را داشتند اما با وجود این صنعت به این منطقه نه تنها منصرف شدند بلکه با انگیزه و اشتیاق بیشتر به توسعه کشاورزی نطقه روی آوردند .
روستایی ساکن روستای عروه از توابع شهرستان لنده هم گفت : تا پیش از برق رسانی به این روستا مجبور بودیم آب مورد نیاز برای دامهای خود را به سختی تامین کنیم اما اکنون که به لطف خدمات دولت از نعمت برق برخوردار شدیم توانستیم پمپ های برقی بر روی چاه های آب خود نصب کنیم و بخش زیادی ازمشکلات ما در این خصوص رفع شد .
دیگر روستایی ساکن همین منطقه هم گفت: برق رسانی موجب شده تا وضعیت بهداشتی و رفاهی ما نیز مطلوب تر شود .
برخی روستائیان ساکن بخش سیلاب و کولوار از بخش دیشموک عنوان کردند که شغل اکثر ما دامداری و کشاورزی است و زمستانها با توجه به بافت کوهستانی و جنگلی بودن این منطقه برای تأمین امنیت دامهای خود مشکل داشتیم چرا که سارقان در تاریکی شب دامهای ما را به سرقت می بردند اما اکنون از نعمت روشنایی برخوردار هستیم و تا حدودی مشکلات ما در این زمینه رفع شده است .
فاضل غفاری ساکن روستای وحدت از بخش لنده هم گفت : قبلا تنها منبع اطلاع رسانی ما رادیو بود که آن هم به سختی و مشکلات زیاد استفاده می کردیم و همیشه مجبور بودیم از باطری استفاده کنیم اما اکنون به لطف دولت و برق رسانی به روستا ازتلویزیون ، ویدیو ، ظبط صوت و دیگر تجهیزات صوتی و تصویری به راحتی استفاده می کنیم .
یدالله دادور ساکن روستای کوه پات هم گفت : 2 سال پیش من به شهر مهاجرت کردم اما با برق رسانی به روستایم به تبع آن سایر امکانات هم مهیا شد و مجدداً به روستا نقل مکان کردم و اکنون به شغل کشاورزی و دامداری به صورت نیمه مکانیزه در روستای خود مشغول شده که درآمد خوبی هم دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای اداری شهرستان های گچساران و باشت که با حضور معاون رئیسجمهور با محور توسعه روستایی برگزار شد گفت: برگزاری روز روستا و همایش یک هفتهای روستاها در تهران نشاندهنده توجه ویژه دولت به رونق روستاهاست.
پژمان نیکاقبالی افزود: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فقط 30 روستا در استان دارای برق بودند اما این روزها به همت مسئولان و خدمات دولت های مختلف برق به صعب العبور ترین روستاهای استان هم انتقال یافت .
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان هزار و 700 روستای دارای سکنه دارد که 720 روستای آن بالای 20 خانوار جمعیت و دارای شبکه برق هستند.
داوود راهزادی افزود:برق رسانی به روستاهای کمتر از 20 خانوار امسال در دستور کار این شرکت است.
وی گفت: درخواست طرح برق رسانی به 32 روستای زیر 10 خانوار به شرکت توانیز ارسال شده که در صورت تامین اعتبار این طرح اجرا میشود.
راهزادی با بیان اینکه برای برق رسانی به این روستاها80میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است گفت: 250 خانوار در این 32 روستا زندگی میکنند .
مدیر روابط عمومی اداره برق استان هم به موقعیت جغرافیایی استان اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی کشور و در دامنه زاگرس واقع شده که عمده روستاهای این استان در مناطق کوهستانی قرار دارند .
هوشنگ بهرامی افزود: پراکندگی ، کوهستانی و صعب العبور بودن بافت جغرافیایی استان موجب شده تا هزینه طرح های آبرسانی ، برق رسانی، جاده سازی و گازرسانی بیش از میانگین کشوری باشد.
وی یکی از برنامههای مهم شرکت برق در سال جاری را اصلاح شبکه عنوان کرد و گفت: احداث خطوط دو مداره نیز یکی از برنامههای شرکت برق استان برای سال جاری است.
بهرامی افزود: وصول مطالبات از دیگر اولویتهای شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد است تلاش می کنیم تا در سال جاری بالای 95 درصد مطالبات شرکت وصول شود.
مدیر روابط عمومی اداره برق استان گفت: بیشترین پروژههای پیشبینی شده مربوط به شهرستان بویراحمد با 200 پروژه است که با تکمیل پروژههای کنونی خطوط 2 مداره شاهد رفع دغدغههای مشترکین خانگی در برخی مناطق خواهیم بود.
بهرامی صرفهجویی در مصرف برق را در تابستان امسال با توجه به شدت گرمای پیشبینی شده ضروری عنوان کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۶۰۰ پروژه برق رسانی در استان به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید از خطوط 2 مداره برق در گچساران با اشاره به اینکه امسال براساس پیشبینیهای کارشناسی شده 500 طرح در زمینه برق در استان اجرایی میشود، گفت: در اجرایی کردن این پروژهها توجه ویژهای به شعار سال شده است .داود رهزادی افزود: اعتبار پیشبینی شده برای اجرایی کردن پروژههای برق امسال در این استان بیش از 200 میلیارد ریال است.
وی گفت: تامین برق پایدار، کاهش نرخ تلفات انرژی و کاهش رفع نوسانات و ضعف ولتاژ از مهمترین اهداف اجرایی کردن این پروژهها است.
مدیر عامل شرکت برق استان اردیبهشت ماه امسال در نشست با فرمانده تیپ ۴۸ فتح استان گفت:با کسب مجوزهای انجام شده مجوز احداث سه نیروگاه سیکل ترکیبی در استان کسب شده است.داوود راهزادی با بیان اینکه ۲۲۶ هزار مشترک در این استان از نعمت برق برخودار هستند، گفت اجرای پروژههای برق رسانی استان در سال جاری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اجرایی می شود.
وی افزود: در یک سال گذشته با فرهنگ سازی مناسب نرخ تلفات انرژی در استان کاهش یافته است.
راهزادی گفت: این شرکت در راستای خدمات رسانی به مردم استان حتی در دور افتاده ترین روستاها نیز از هیچ کوششی فروگذاری نمی کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای حفظ بافت جامعه عشایری واگذاری 700 نیروگاه خورشیدی به جامعه عشایری استان پیشبینی شده است.
داود راهزادی در حاشیه بازدید از آخرین روند پروژه برقرسانی به روستاهای طسوج چرام گفت: متاسفانه نرخ مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد دوبرابر نرخ مصرف برق در کشور است.
وی نرخ مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد را 11 و نیم درصد عنوان و اظهارداشت: این درحالیست که نرخ مصرف برق در کشور پنج درصد است.
راهزادی ، افزایش بی رویه مصرف ، انشعابات غیرمجاز ، تخریب برخی تاسیسات و تجهیزات برقی و استفاده برخی مشترکان از وسایل غیرمجاز برق را از مهمترین دلایل افزایش مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی شرکت در سال 95در حوزههای مختلف طراحی شده است، گفت: توزیع بیش از 2 هزار لامپ ال ای دی (LED) در بین مصرف کنندگان، برگزاری همایشها و سمینارهای باهدف کاهش مصرف انرژی، تامین برق روستاهای دور از شبکه و سخت گذر و واگذاری پنلهای خورشیدی به عشایر از دیگر برنامههای تدوین شده در سالجاری است.
راهزادی، بهینه سازی شبکه، تعمیرات خط گرم، تعویض انشعابات معیوب، افزایش فیدرهای فشار متوسط، تعویض شبکههای فرسوده با کابلهای خود نگهدار و کاهش طول فیدرهای فشار ضعیف را از مهمترین برنامههای تدوین شده شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در سال اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد افزود: در اولویت قرار دادن خرید از تولیدات داخل، به کارگیری سیستم کنترل پروژه در زمینه صرفه جویی به منظور کاهش هزینههای غیر ضروری و انجام تمامی معاملات قانون مناقصات و آئین نامه معاملات شرکت از دیگر برنامههای تدوین شده شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است.
راهزادی از تشویق بخش خصوصی باهدف احداث نیروگاههای مولد کوچک یا DG براساس برنامه تدوین شده شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در سالجاری خبرداد.