جشنواره سلامت پلی میان فیلم سازان و کارشناسان حوزه سلامت
دبیر نخستین جشنواره فیلم سلامت گفت: این جشنواره محملی است که در آن فیلمسازان و کارشناسان حوزه سلامت با هم روبرو می شوند و آثار با کیفیتی در این حوزه می سازند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ داروغه زاده در این نشست که در ایوان شمس برگزار شد با بیان اینکه نخستین جشنواره فیلم سلامت با هدف جلب نظر فیلمسازان، هنرمندان و برنامه سازان آغاز بکار کرده است افزود: مهمترین وظیفه دولت جلب امنیت و سلامت جامعه است و این جشنواره در جریان پیدا کردن بیشتر مقوله سلامت در آثار هنری می کوشد.
وی اضافه کرد: نخستین جشنواره فیلم سلامت در بخش های فیلم سینمایی، مستند، فیلم های کوتاه داستانی، فیلمها، برنامهها، سریال ها و گزارش های خبری تلویزیونی بخش مردمی و تیزر برگزار می شود که در بخش سینمایی 24 اثر، در بخش مستند 39 اثر، در بخش فیلم کوتاه 35 اثر، در بخش نماهنگ 20 اثر، در بخش سریال 12 اثر، در بخش تله فیلم های تلویزیونی 25 اثر، در بخش برنامه های تلویزیونی 92 اثر و در بخش آثار دانشجویی 83 اثر به بخش نهایی این جشنواره راه پیدا کرده است.
دبیر نخستین جشنواره فیلم سلامت ادامه داد: ما برای انتخاب این آثار تولیدات 4 سال اخیر حوزه سلامت را بررسی کرده ایم اما از این به بعد این جشنواره به صورت سالانه آثار را مورد بررسی قرار می دهد.
وی درباره نحوه نمایش فیلم های حاضر در این جشنواره افزود: علاوه بر پردیس سینمایی چهارسو که به عنوان کاخ جشنواره از 10 صبح تا 22 به نمایش فیلم های سینمایی و مستندها می پردازد با شبکه های سه و چهار رسانه ملی صحبت کرده ایم که تله فیلم های حاضر در جشنواره را از تاریخ شروع جشنواره به مدت یک ماه به نمایش بگذارد همچنین شبکه مستند، مستندهای حاضر در جشنواره را پخش کند.
داروغه زاده ادامه داد: امسال در کاخ جشنواره «ان جی اوهایی» حضور دارند که به کمک آنها حدود 15 نشست تخصصی حول موضوعاتی که فیلم درباره شان ساخته شده برگزار می کنیم.
دبیر نخستین جشنواره فیلم سلامت گفت: همچنین در نخستین جشنواره فیلم سلامت از پوران درخشنده به علت نگاه دغدغه مندش به حوزه سلامت و رامبد جوان بخاطر تلاشی که برای شاد کردن مردم در چند سال اخیر داشته است، تجلیل می شود.
در ادامه این نشست دکتر ایازی رئیس جشنواره گفت: در چند سال گذشته ارتباط بین جامعه هنری و سلامت بخوبی صورت گرفته است و اگر بخواهیم مسئله سلامت و اصلاح سبک زندگی را در جامعه مطرح کنیم باید از طریق هنرمندان این کار را صورت دهیم.
وی افزود: همانطور که گفته شده است 50 درصد فوت مردم ناشی از بیماری های قلبی عروقی و با آموزش بیشتر این آمار می تواند کاهش پیدا کند.
ایازی گفت: ما تحقیقاتی پیرامون روند استفاده دخانیات در فیلم های سینمایی داشته ایم و به این نتیجه رسیدیم که آمار استفاده از دخانیات در مرحله سوم تحقیقاتمان در زنان 10 برابر مرحله اول و در مردان چهار برابر این مرحله شده است که اکنون هم در فیلم های سینمایی این مساله به وفور دیده می شود.
وی ادامه داد: این روزها شاهد اتفاقات خوبی در سینما و تلویزیون درباره سلامت جامعه هستیم برای مثال سریال «پریا» بخوبی یکی از مسائلی را که تا چند سال گذشته نمی توانستیم راجع به آن صحبت کنیم به تصویر کشیده است.
وی ادامه داد: شورای فرهنگ سلامت در وزارت بهداشت راه اندازی شده است و تا امروز 69 جلسه آن را برگزار کرده ایم امیدوارم بتوانیم از این به بعد شاهد استقبال بیشتری از سوی جامعه هنری درباره مسائل سلامت باشیم.
دکتر ایازی ادامه داد: درباره مجوز ندادن به برخی از فیلم سازان و خبرنگاران برای ورود به بیمارستان ها برای تهیه گزارش هم باید بگویم که دلیل اصلی آن ناراحت شدن خانواده ها و خود این بیماران هستند و از این به بعد شاهد بهبود این روند خواهیم بود.
نخستین جشنواره فیلم سلامت از 1 تا 5 شهریور در پردیس سینمایی چارسو برگزار می شود.