احتمالا جنگندههای غربی به نظامیان ترکیه حمله کردهاند
حمله به نظامیان ترکیه پس از آن صورت گرفته است که اختلافات بین ترکیه و اروپا بالا گرفته است.
جنگنده های نیروی هوایی ترکیه دیروز در چارچوب عملیات سپر فرات در شمال سوریه، مواضع گروه تکفیری صهیونیستی داعش را هدف حمله قرار دادند.
به گزارش دیروز پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی ترکیه، 12 موضع گروه داعش امروز در عملیات هوایی جنگنده های ترکیه در شمال سوریه هدف قرار گرفت و منهدم شد.
آنکارا اعلام کرده است عملیات سپر فرات را در ماه اوت برای اخراج داعش و عناصر مسلح کُرد وابسته به حزب اتحاد دمکراتیک از مناطق مرزی آغاز کرده است.
ارتش ترکیه نیز در بیانیه صبح دیروز خود اعلام کرد که پس از کشته شدن چهار سرباز ترک در منطقه، طی دو روز گذشته، جنگنده هایش در مدینه الباب سوریه که تحت سیطره داعش است حملات هوایی انجام داده اند.
شماری از نظامیان ترکیه و اعضای ارتش آزاد در حمله هوایی به کاروان نظامی آن ها در نزدیکی منطقه قباسین در شرق شهر الباب در حومه حلب سوریه کشته شدند. این حمله را هواپیماهای ناشناس انجام دادند.
این حملات پس از آن صورت گرفته است که اختلافات بین ترکیه و اروپا بالا گرفته است و رای زنی آنکارا با تهران و مسکو افزایش یافته است. علاوه بر این معلوم نیست حملات جنگندههای ترک به داعش با هماهنگی ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا صورت گرفته است؟ بنابراین ممکن است جنگندههای غربی به کاروان نظامی ترکیه حمله کرده باشند.
رسانههای جهان روز جمعه از گفتگوی تلفنی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خبر دادند.
کرملین اعلام کرد گفتگوها درباره سوریه سازنده بود و دو طرف توافق کردند گفتگوهای خود را از طریق وزارتخانه های امور خارجه و دفاع و نیز سازمان های امنیتی ادامه دهند. دو طرف همچنین توافق کردند تلاش های خود را در زمینه مبارزه با تروریسم بین المللی هماهنگ کنند.
این گفتگوها در حالی است که اختلافات بین آنکارا و اتحادیه اروپا بالا گرفته است تا جایی که پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه در این اتحادیه رای داده است. رئیس جمهور ترکیه روز جمعه در سخنانی از رای پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات نهایی عضویت ترکیه انتقاد و مقامات این اتحادیه را به جانبداری از کودتاگران متهم کرد. رجب طیب اردوغان همچنین تهدید کرد در صورتی که اروپا مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را به حالت تعلیق در آورد وی با لغو توافقنامه مهاجرت، مرزهای خود را به روی آوارگان برای ورود به اروپا باز خواهد گذاشت.
پارلمان اتریش نیز همزمان طرحی را تصویب کرد که صادرات سلاح به ترکیه را ممنوع می کند. وزیر دفاع ترکیه نیز از تصمیم اتریش برای تحریم فروش تسلیحات نظامی به این کشور انتقاد کرد و گفت این قبیل اقدامات به ترکیه انگیزه مضاعفی می دهد تا در زمینه تولید تسلیحات نظامی در داخل کشور به خودکفایی دست یابد.
------------------------------------
گزارش تحلیلی/ عبدالرضا خلیلی