کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی:
سپر بازدارنده اسرائيل تَرَک برداشته است
اسرائیلیها پیوسته ادعا میکردند طرف مقابل در برابر توانایی هوایی این رژیم ناتوان و عاجز است، اما این سپر بازدارنده اکنون ترک برداشته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در شبکه المنار سرنگونی جنگنده این رژیم در حمله پدافند هوایی سوریه را به منزله تحقق زودهنگام پیش بینیها و ارزیابیهای صهیونیستها برای جنگ آینده دانست.
سپر بازدارنده اسرائيل تَرَک برداشته است
حسن حجازی در گفتگویی با این شبکه درباره سرنگونی جنگنده اف ۱۶ رژیم صهیونیستی در حمله پدافند هوایی سوریه و این که سرنگونی این جنگنده تا چه اندازه میتواند نشان دهنده شکستن هیبت این رژیم باشد، گفت: اگر به ارزیابیهای اسرائیل درباره جنگ آینده نگاه کنیم میبینیم نگرانی اسرائیل از همین موضوع بود و طبق سناریوهایی که ارتش اسرائیل از آن سخن گفته بود، تاکید کرده بودند در جنگ آینده شاهد سرنگونی جنگندههای اسرائیلی بر اثر برخورد موشکها خواهیم بود. شاید آنها تصور میکردند چنین اتفاقی در خلال جنگ رخ دهد، اما شاهد هستیم که این اتفاق در این اوضاع و زمانی روی میدهد که آنها به شدت به خود اعتماد داشتند و مطمئن بودند طرف مقابل در این اوضاع چنین کاری نمیکند، زیرا اسرائیلیها دائما تاکید میکردند اجازه نمیدهند کسی فکر سرنگون کردن جنگندههای آنها را در سر بپروراند.
وی در ادامه گفت: اسرائیلیها پیوسته تاکید و ادعا میکردند میتوانند از نیروی هوایی استفاده کنند و طرف مقابل در برابر توانایی هوایی این رژیم ناتوان و عاجز است، اما این سپر بازدارنده اکنون ترک برداشته است. بر همین اساس طبق ارزیابیهای خود اسرائیلیها حتی ارزیابیهایی که قبل از این حادثه شده بود، این رژیم قبل از حمله هوایی آینده، باید در محاسبات خود بازنگری کند.
سرنگوني جنگنده اسرائيلي مشابه انهدام تانک هاي مرکاوا در جنگ 2006
حجازی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان سرنگونی این جنگنده را با فاجعهای که در جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ برای تانکهای مرکاوا افتاد مقایسه کرد و آنها را در یک ردیف قرار داد، گفت: کاملا درست است. حتی ارزیابیهای اسرائیل هم نشان میدهد ما در آستانه مرحله تازه و معادله و تحولات تازهای قرار گرفته ایم. نیروی هوایی اسرائیل که مدتها به قدرت خود افتخار میکرد اکنون آسیب پذیر شده است. این مسئله تا حد زیادی شبیه انهدام تانک مرکاوا است که ارتش اسرائیل آن را نگین صنایع نظامی خود میدانست. سرنگونی این جنگنده همچنین شبیه حادثه هدف قرار گرفتن کشتی ساعر ۵ است. به این ترتیب برتریهای هوایی، دریایی و زمینی ارتش اسرائیل هدف قرار گرفته است.
نمايش توانمندي پنهان ايران، مقاومت لبنان و ارتش سوريه
کارشناس المنار گفت: اسرائیلیها به شدت از اتفاقی که امروز افتاد نگران بودند زیرا این حادثه قدرت نیروی هوایی این رژیم را زیر سؤال برده است. شاید آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی حتی قبل از حادثه امروز در این باره سخن گفته و درباره آن هشدار داده باشد. وی خواستار اختصاص بودجه برای ایجاد قدرت موشکی با تاکید بر موشکهای سطح به سطح شد تا به این ترتیب اسرائیل برتری هوایی از دست رفته خود را جبران کند. وی میدانست محور مقاومت و نیز ارتش سوریه و مقاومت لبنان و همچنین جمهوری اسلامی ایران توانمندیهای هوایی پنهانی و استفاده نشدهای دارند که برتری هوایی اسرائیل را تحت تاثیر قرار میدهد که امروز با سرنگونی جنگنده این رژیم، همین اتفاق افتاد.
صهيونيست ها شوکه شدند
وی در ادامه در پاسخ به این که آیا حادثهای که امروز اتفاق افتاد برای رژیم صهیونیستی «غافلگیر کننده» بود، گفت: به نظر من بهتر است به جای کلمه غافلگیری بگوییم «شوکه کننده» بود. آنها به نیروی هوایی خود اعتماد زیادی داشتند و اکنون که میبینند ضربهای سنگین به این شکل به این نیرو وارد شده و این نیرو آسیب پذیر شده است و جنگندههای آن سرنگون میشوند، به شدت از این مسئله «شوکه» شدند. اکنون مشکل آنها این است که آیا برای مقابله با طرف مقابل، واکنش شدید نشان دهند یا خیر؟ چنین مسئلهای به هیچ وجه مطرح نیست زیرا این کار میتواند واکنش شدید طرف مقابل را به دنبال داشته باشد. آنها در عین حال که نمیخواهند اوضاع از این متشنجتر شود، معادله موجود را نیز میپذیرند.
نقش روسيه در کنترل اوضاع
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره تلاش مقامات رژیم صهیونیستی برای کنترل اوضاع از طریق تماس با مقامات آمریکایی و روسی، گفت: پس از این حادثه، حتی کارشناسان معتقد بودند تنها طرفی که با دو طرف (سوریه و رژیم صهیونیستی) رابطه دارد روسیه است در نتیجه روسیه تنها کشوری است که میتواند اوضاع را آرام کند. این امر نشان میدهد اسرائیل برای کنترل اوضاع به سراغ روسها خواهد رفت. اسرائیل، به خصوص درباره مسائل مربوط به سوریه هیچ سنگ صبوری جز روسیه ندارد زیرا از روابط روسیه با سوریه آگاه است. این در حالیست که روسیه با ایران و طرفهای دیگر نیز روابط خوبی دارد. به این ترتیب اسرائیلیها به این نتیجه رسیدند که روسیه تنها طرفی است که میتواند پیامها را به صورت مستقیم ارسال کند و نقش مؤثری بر همه طرفها دارد و میتواند به کنترل اوضاع کمک کند.
فرصت اسرائيل براي دخالت در سوريه به پايان رسيده است
حسن حجازی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این که آیا اتفاقی که امروز افتاد پیام روشنی برای تل آویو بود تا در حوادث سوریه و درگیریها دخالت نکند و برای حمایت از هیچ یک از گروهها وارد عمل نشود، گفت: عاموس یادلین رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل و رئیس سابق مؤسسه امنیت ملی این رژیم به همین مسئله اشاره کرد و در ارزیابیهای امنیت ملی اسرائیل مربوط به سال ۲۰۱۷ اعلام کرد فرصت دخالت و ایجاد تغییر در سوریه به پایان رسیده و رئیس جمهور سوریه اوضاع را تحت کنترل گرفته است و اسرائیل دیگر نمیتواند اوضاع را تغییر دهد و تاثیری نظامی از خود بر جای بگذارد زیرا فرصتی را که قبلا برای این کار داشت از دست داد و چتر حمایتی روسیه و ایران که بر سر سوریه گسترانده شده است اجازه نخواهد داد اسرائیل کاری از پیش ببرد. آنها همچنین در ارزیابی واکنش سوریه به حمله هوایی اسرائیل معتقدند این واکنش نشان دهنده اعتماد به نفس مقامات سوریه است که اوضاع را تحت کنترل گرفته اند و هیچ ترس و نگرانی بابت گروههای مسلح در داخل ندارند.