پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از آسوشيتدپرس؛ ناسا روز پنجشنبه، يکي ديگر از پيشرفته ترين ماهواره هاي هواشناسي را به فضا پرتاب کرد که ماموريت آن پوشش بخش غربي آمريکا است.
اين ماهواره که GOES-S نام دارد با کمک راکت ماهواره بر Atlas V به سمت مدار زمين فرستاده شد. ده ها نفر از کارشناسان هواشناسي، از جمله کارکنان تلويزيوني شبکه هاي هواشناسي براي پرتاب اين ماهواره حضور داشتند. GOES-S دومين ماهواره از پروژه اي است که تقريبا 11 ميليارد دلار هزينه در بر داشته و با ارسال عکس هاي شگفت انگيز و سريعي از طوفان ها، آتش سوزي ها، سيل ها، رانش زمين و ديگر بلاياي طبيعي، انقلابي در هواشناسي ايجاد کرده اند.
اولين ماهواره در اين دسته GOES-16 نام دارد که ماموريتش در طول سال گذشته نظارت بر اقيانوس اطلس و سواحل شرقي آمريکا بوده است. اکنون چنين نظارت هايي بر منطقه اقيانوس آرام نيز اجرايي خواهد شد. علاوه بر سواحل غربي، آلاسکا و هاوايي، GOES-S بر کشور مکزيک و منطقه آمريکاي لاتين نيز نظارت خواهد داشت. زمانيکه اين ماهواره طي چند هفته آينده به مدار مورد نظرش در ارتفاع 35 هزار 500 کيلومتري برسد، به GOES-17 تغيير نام خواهد داد و به طور رسمي تا پايان سال فعاليت خواهد کرد.
با پرتاب اين دو ماهواره، پوشش بسيار دقيق اداره ملي اقيانوسي و جوي آمريکا (NOAA) از اقيانوس اطلس در غرب آفريقا تا آمريکا و از اقيانوس آرام تا نيوزلند ادامه خواهد يافت. استفان وُلز رئيس بخش ماهواره اي در NOAA با اشاره به سومين ماهواره پرتاب شده ناسا در عرض يک سال گذشته، آن ها را «سه چشم درخشان در آسمان» توصيف کرد. GOES-16 در اواخر سال 2016 و يک ماهواره محيط زيستي نيز در نوامبر سال گذشته از کاليفرنيا به فضا پرتاب شد.
همچنين برنامه ريزي شده است تا دو ماهواره ديگر از مجموع چهار ماهواره اين گروه که GOES-T و GOES-U نام دارند به ترتيب در سال هاي 2020 و 2024 به فضا پرتاب شوند. بودجه 10.9 ميليارد دلاري اين پروژه شامل توسعه، پرتاب و بخش عملياتي اين چهار ماهواره تا سال 2036 مي شود.