• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۴۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳
بسته سلامت؛

اهمیت کتابخوانی برای نوزادان در سلامت هوش و ذهن

خواندن کتاب برای نوزادان می‌تواند موجب تقویت عملکرد ذهنی و هوشیاری آنان شود که پس از چند سال و در هنگام ورود به مقطع ابتدایی مشاهده می‌شود. ”

اهمیت کتابخوانی برای نوزادان در سلامت هوش و ذهنبه گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما؛ مطالعه، مزایای متعددی برای هوش و عملکرد ذهنی به همراه دارد. عادت کتاب خوانی به خصوص برای کودکان می‌تواند بسیار مفید باشد و با استفاده از شخصیت‌ها، قدرت و توانایی ذهنی شان را ارتقا بخشید. کودک در دوره بازی‌های نامنظم تنها از کتاب به عنوان ابزار بازی و سرگرمی استفاده می‌کند، اما با ورود به دوره رشد که از آن تحت عنوان بازی‌های سازمان یافته، نام برده شده است، کودک بیش از پیش با ارزش‌های کلی و قواعد اخلاقی بازی در جامعه آشنا می‌شود. آشنایی با کتاب و نهادینه شدن مطالعه در دوران کودکی می‌تواند الگویی مناسب برای جوانی و بزرگسالی باشد.
کودک در بخشی از دوران رشد پیش از هر دوره‌ای از کسانی تقلید می‌کند که در پیرامون او قرار دارند، لذا نهادینه کردن برخی از جنبه‌های رفتار اجتماعی در این دوران نیازمند همکاری و همراهی خانواده‌ها است. والدین به عنوان الگو می‌توانند نقش مهمی در شکل گیری میزان علاقه یا دوری کودک به کتاب داشته باشند. همراهی آن‌ها با فرزند در مطالعه یا بررسی تصاویر یک کتاب تاثیر زیادی بر ذهنیت کودک می‌گذارد.
مزایای کتاب‌خوانی برای نوزادی
اهمیت کتابخوانی برای نوزادان در سلامت هوش و ذهنیک مطالعه که در سال ۲۰۱۷ انجام شده بود نشان می‌داد خواندن کتاب برای نوزادان می‌تواند موجب تقویت عملکرد ذهنی و هوشیاری آنان شود. Carolyn Cates، استاد یار گروه کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک، گفت:: “تاثیر کتاب خوانی در دوران نوزادی تقریبا پس از چند سال و در هنگام ورود به مقطع ابتدایی مشاهده می‌شود. ”
محققان دانشگاه فلوریدا کتاب‌هایی را که دارای نشانه‌ها و تصاویر ساده هستند برای بهبود بخشیدن عملکرد شناختی آنان توصیه می‌کنند.
داستان‌های تخیلی قدرت درک را افزایش می‌دهند
تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهند خواندن داستان‌های تخیلی برای کودکان فرصتی را فراهم می‌آورد تا زمانی برای فکر کردن و کشف شخصیت‌ها اختصاص دهند. آن‌ها خود در موقعیت‌های مختلف فرهنگی، مکانی و اجتماعی موضوعات قرار خواهند داد که نیازمند تفکر باز هستند.
محققان دانشگاه کمبریج ادعا می‌کنند، “مطالعه یک شیوه عالی برای توسعه و افزایش توانایی‌های ذهن و درک احساسات افراد گوناگون است.”
ارتباط مطالعه و سلامت جسمی
بر طبق یک مطالعه از دانشگاه استاوانگر در نروژ، افرادی که مهارت‌های خواندن خود را به خوبی ارتقا نمی‌بخشند، در مقایسه با همتایان خود، از لحاظ سلامت فیزیکی و روانی در موقعیت مناسبی قرار ندارند. در حالی که سلامت جسمی در دوران نوجوانی به رژیم غذایی و انتخاب سبک زندگی بستگی دارد، عواقب منفی دوری جستن از کتاب خوانی نیز در آینده ظاهر خواهد شد.
پژوهشگران بیان می‌کنند، “ارتباط بنیادی بین مطالعه کم و قدرت درک که با افزایش سن همراه است وجود، نتیجه آن می‌تواند قدرت درک پایین باشد. ” در حقیقت افرادی که زمان کمتری را به مطالعه مقالات، کتاب‌ها و مقالات علمی و خبری اختصاص می‌دهند، قدرت درک کمتری نسبت به مسائل اجتماعی، عاطفی، سلامت و بهداشتی دارند.
تاثیر مطالعه بر کودکان
در مطالعه‌ای در انگلستان بیان شد، کودکانی که از مطالعه لذت می‌برند احتمالا در ریاضی نیز بهتر عمل می‌کنند. محققان انگلیسی ادعا می‌کنند کتاب خوانی به درک و کسب اطلاعات بیشتر به کودکان کمک فراوانی می‌کند. در همین حال، واژگان جدید و نا آشنا را در قالب داستان انتقال می‌دهد.
Alice Sullivan گفت: “ممکن است کمی شگفت آور باشد، اما برخی تحقیقات نشان داده اند که یک مطالعه لذت بخش می‌تواند به بهبود نمرات ریاضی کودکان کمک کند. ” “در حقیقت مطالعه در بین کودکان، توانایی خواندن را ارتقا می‌دهد و آنان را قادر می‌سازد تا برای کسب و درک اطلاعات جدید تلاش و مطالعه‌ای بیشتری داشته باشند. ”
کتاب‌ها اشکالی سالم از سرگرمی
در حال حاضر استفاده از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها در بین اکثر کودکان امری رایج است. اما استفاده نامحدود از چنین دستگاه‌هایی می‌تواند بر سلامت مغز تاثیر بگذارد. از صفحات نمایش گوشی‌های هوشمند نور آبی مضری منتشر می‌شود که ممکن است آسیب‌های جدی به چشم هایشان وارد کند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که نور منتشر شده از صفحات نمایشی گوشی‌ها ممکن است الگو‌های خواب کودکان را مختل کنند. کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند کتاب‌های کودکان را در دستگاه‌های هوشمند نمایش ندهند، از کتاب‌ها به عنوان یک منبع سرگرمی بهره ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
جلال؛ از نقد غربزدگی تا ادبیات و تعهد اجتماعی
اراده‌ای که از دانشگاه به مدار فضا رسید
توقیف کامیونت حامل پروفیل‌های مسروقه
ارائه بنزین ۳ نرخی از نیمه دوم آذر در همدان
پخش زنده لیگ برتر انگلیس و دیدار هرتابرلین–کایزرسلاترن از شبکه ورزش
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان
برگزاری مانور تجهیزات راهداری در آزادراه تهران کرج
گازگرفتگی ۱۷ کارگر فریمانی در سردخانه
افزایش ۱۰ درصدی تولید نفت‌گاز یورو ۴ و ۵ در کشور
آغاز بلیط فروشی بازی تیم‌های تراکتور و استقلال خوزستان
تاکید بر اهمیت حضور ایران در نهاد بین‌المللی سایتیس
توسعه خدمات فروشگاه‌های چارسوق با ورود اصناف جدید
آذربایجان‌شرقی نیازمند تدوین نقشه مهارت شغلی است
دستگیری سارق طلاجات در آستانه اشرفیه در کمتر از یک روز
رونق تولیدات صنایع ریلی دانش بنیان در زنجان
برگزاری همایش توانمندسازی مساجد و محله‌های اسلامی در شهر داران
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
حضور پررنگ شرکت‌های دارویی ایران در کابل
برداشت پنبه از مزارع ارزوئیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)