پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: قیمت مرغ در ماه مبارک رمضان نه تنها افزایش نیافت که در مقایسه با ماه اردیبهشت کاهش یافت.
محمد یوسفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: کاهش قیمت مرغ به اندازه ای بود که شرکت پشتیبانی امور دام بعنوان مسئول تنظیم بازار از طرف وزارت جهاد کشاورزی، حتی مجبور شد مرغ مازاد را از مرغداران خریداری و ذخیره کند این درحالیست که هرساله با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان افزایش می یافت تا جاییکه دولت مجبور می شد برای تنظیم بازار، ذخایر را وارد بازار کند.
وی گفت: مرغداران به وفور و بیش از مصرف مردم مرغ گوشتی تولید کرده اند تا شاهد کمبود در بازار نباشیم.
یوسفی افزود: قیمت هایی که وزارت صنعت، شورای اقتصاد و وزارت جهاد کشاورزی بعنوان اعضای ستاد تنظیم بازار در ابتدای امسال اعلام و قرار شد که تا پایان اردیبهشت افزایش نیابد قیمت های سه سال قبل بود درحالیکه در این مدت قیمت نهاده ها حدود 2 برابر افزایش یافت یعنی ذرت که سه سال قبل کیلویی 600 تا 650 تومان بود امروز کیلویی 1200 تا 1300 تومان و کنجاله سویا که درآن زمان کیلویی 1200 تا 1300 تومان بود امروز کیلویی 1800 تا 1900 تومان وارد مرغداری می شود.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده مرغ بسیار بیشتر از این قیمت ها است گفت: تولیدکنندگان متضرر شده، بدهی هایشان معوق شده و بانک ها برایشان اجراییه صادر کرده اند از این رو امیدواریم دولت تدبیری بیندیشد تا مرغداران که به حداقل سود قانع اند زیان ندهند.
یوسفی اظهار داشت: اگرچه نهاده که شرکت پشتیبانی امور دام توزیع می کند با ارز 3800 تومان محاسبه می شود اما مقدارش آنقدر کم است که پاسخگوی نیاز مرغداران نیست.
وی گفت: اعتراض ما این است که چرا نهاده ای که با ارز 3800 تومان وارد می شود گران به دست مرغدار می رسد؟ دولت هم با تک نرخی کردن ارز همچنان برای نهاده های ارز 3800 تومانی اختصاص می دهد. حتی اگر با ارز 4200 تومانی هم وارد شود قیمت آن نباید قیمتی باشد که امروز مرغداران ما تهیه می کنند. از این رو وظیفه دستگاه های نظارتی و مرکز بررسی قیمت هاست که چرا با اختصاص ارز 3800 تومانی به واردات نهاده ها، قیمت آن اینقدر بالاست.
رئیس هیئت مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: قیمت مرغ زنده هم اکنون کیلویی 4500 تا 4800 تومان است که در عمده فروشی ها و میدان بهمن کیلویی 5800 تا 6 هزار و 200تومان و در میادین میوه و تره که خرده فروشی است کیلویی 6300 تا 6400 تومان فروخته می شود از این رو اگر جایی مرغ را گرانتر از این قیمت ها بفروشند ارتباطی به قیمت مرغ و سودوزیان مرغداران ندارد. توصیه ما هم به مردم این است که حتی اگر مرغ را از میادین نمی خرند قیمت آن را استعلام کنند.
یوسفی افزود: البته دستورالعمل ستاد تنظیم بازار این است که اگر قیمت مرغ تا کیلویی 7800 تومان هم باشد دستگاه های نظارتی ورود نکنند اما این طرف قضیه را محاسبه نکردند که اگر مردم کیلویی 7800 تومان می خرند مرغدار با چه قیمتی می فروشد.