پخش زنده
امروز: -
در سال های اخیر بین پنجاه تا پنجاه و پنج تن طلا به ارزش 3 میلیارد دلار از لیبی به امارات قاچاق شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی العربی الجدید؛ در سال های اخیر بین پنجاه تا پنجاه و پنج تن طلا به ارزش 3 میلیارد دلار از لیبی به امارات قاچاق شده است.
العربی الجدید افزود براساس اطلاعات رسمی که این پایگاه به آن دست یافته است، دایره تجارت خارجی در مرکز آمار و ارقام وابسته به وزارت برنامه ریزی در دولت وفاق ملی (لیبی) اعلام کرد مقدار طلایی که از لیبی به امارات قاچاق شده است حدود پنجاه تا پنجاه و پنج تن است.
اطلاعات این مرکز به دوره زمانی که این میزان طلا به امارات قاچاق شده است و یا اینکه آیا مقادیری از آن متعلق به بانک مرکزی بوده یا خیر، اشاره ای نکرد اما برخی از منابع تاکید کردند این قاچاق در دوره پس از وقوع انقلاب یعنی از سال 2011 میلادی تاکنون اتفاق افتاده است.
از سوی دیگر، علی قریره مدیر اجرایی مرکز آمار و ارقام وابسته به وزارت برنامه ریزی دولت وفاق ملی در مصاحبه با پایگاه العربی الجدید با تاکید بر این که، میزان قاچاق طلا به امارات و به طور مشخص به دبی در دوره گذشته بسیار بالا بوده است، از دولت خواست برای توقف عملیات قاچاق اقدام کند.
قریره با تاکید بر دقیق بودن اطلاعات و داده های مرکز آمار گفت مستنداتی رسمی درباره قاچاق طلای محلی به امارات به ارزش سه میلیارد دلار وجود دارد.
بنا به گفته ناظران، عملیات قاچاق طلای لیبی در چند وقت اخیر به علت وخامت اوضاع امنیتی این کشور و نبود نظارت، افزایش یافته است.
در این زمینه عبد الله الترکی اقتصاددان گفت "در سال های پس 2011، عملیات قاچاق طلا از طریق برخی فرودگاه های لیبی صورت گرفته است به طوریکه در سال 2012 میلادی، طلای قاچاق شده در یکی از فرودگاه ها توقیف و ضبط شده است اما شورای انتقالی به این اعتبار که این طلاها از اندوخته های شهروندان است، اجازه انتقال آن را به خارج صادر کرد و این مغایر با قانون گمرکی سال 2010 میلادی است."
الترکی در مصاحبه با پایگاه العربی الجدید با بیان اینکه، نبود نظارت نهادهای دولتی در گذرگاه ها در افزایش قاچاق سهیم بوده است، گفت قاچاق طلا در دو مرحله صورت می گیرد یعنی طلای قاچاق شده ابتدا به تونس، اردن، ترکیه و مصر منتقل و سپس به دبی قاچاق می شود.
این پایگاه نوشت براساس گزارش امسال شورای جهانی طلا، میزان ذخایر طلای لیبی به حدود 144 تن می رسد و از این لحاظ، طرابلس در رتبه چهارم در میان کشورهای عربی یعنی پس از عربستان سعودی، لبنان و الجزایر و رتبه بیست و چهارم جهان در بین نود و هشت کشور را در اختیار دارد.
این پایگاه در پایان یادآور شد شمار زیادی از خانواده های لیبیایی در نتیجه اوضاع اقتصادی این کشور که شاهد کاهش نقدینگی و افرایش تورم و همزمان گرانی قیمت طلا در بازارهای داخلی است، به فروش ذخایر طلای خود روی آورده اند.