• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۸۴۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
با تشریح برخی برنامه‌های نظام بانکی در ۹۸؛

دولت از فروش ارز سود نمی برد

رئیس بانک مرکزی از تلاش دولت برای بهبود شرایط زندگی مردم در سال جدید خبر داد

دولت از فروش ارز سود نمی بردبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛​­­ عبدالناصر همتی امروز در گفتگوی ویژه نوروزی با­­ شبکه خبر ­با تبریک سال نو به مردم و با بیان اینکه طبق مصوبه اخیر مجلس، نظام بانکی برای افزایش وام ازدواج تلاش می کند گفت: برخی فکر می کنند وقتی مسئول شدیم باید جدی باشیم. تجربه چند دهه من در مسئولیت نشان می دهد که با امید می توان مشکلات را حل کرد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: هر کسی همین امروز­­بیاید و مسئولیت بانک مرکزی را تحویل بگیرد مشکلی نیست. من مدیران زیادی در بانک ها و صداوسیما تربیت کردم و من اگر دوباره انتخاب کنم صداوسیما را انتخاب می کنم.

همتی با اشاره به اینکه مسئولان تلاش می کنند ولی حجم مشکلات بالا است، ادامه داد: فرزندان ما در مسئولیت ها،​ محدودیت بیشتری دارند و من مجبورم برخی تلفن ها را پاسخ ندهم ولی بچه های من تاکنون بانک مرکزی نیامدند. من اگر بخواهم انتقاد کنم می گویم در طول چند دهه به دلیل استفاده های نادرست از سیستم بانکی برای تامین طرح های ناکارآمد و یا وام دادن به کسانی که صلاحیت نداشتند و یا استفاده از مدیران کم صلاحیت،​ مشکلاتی ایجاد شد ولی باید بدانیم که سیستم بانکی ۹۰ درصد تامین مالی کشور را بر عهده دارد و امروز طرح هایی مانند برق، نیروگاه، سد و ... با تامین مالی بانک ها شکل می گیرد ولی نواقضی هم وجود دارد.

وی درباره حل مشکلات مربوط به وام گیرندگان کلان از نظام بانکی گفت: خیلی از کسانی که وام سنگین گرفتند را برگشت می دهند ولی برخی حقه باز هستند و نحوه وام گرفتن آنها مشخص است و البته این مسائل در بانک هایی شکل گرفته که صاحب مشخصی نداشتند و ما امیدواریم در سال ۹۸ برای وصول این مطالبات به صورت جدی وارد عمل شویم.

رئیس­ کل بانک مرکزی تاکید کرد: در سال گذشته موسسات غیرمجاز را داشتیم که خیلی برای بانک ها اذیت داشتند و اینها سودهای بالای ۳۰ درصد پرداخت می کردند و برخی از این موسسات از مردم ملک می گرفتند و در مقابل گواهی سپرده می دادند و فرد،­­خانه بدون کاربرد را به بانک ارائه می کرد و گواهی سپرده می گرفت. این موارد واقعا بی سابقه است.

به گفته همتی، این موارد باعث شد که بانک مرکزی هر اقدامی که خواست انجام دهد اینها نگذارند و از مشکلات بانک مرکزی این بود که نظارت کافی نکرده ولی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان بانک مرکزی برای جمع کردن اینگونه موسسات هزینه کرد و البته بخشی از این هزینه با فروش اموال موسسات و تعیین تکلیف شعب تامین می شود.

وی افزود: برنامه داریم بانک های ناتراز را نیز بررسی کنیم و اگر لازم باشد مدیریت آن را بر عهده می گیریم و به صورت جدی کنترل و نظارت خواهیم داشت و محیط نظام بانکی باید سالم شود. من ۱۰ روز سفیر شدم ولی هر جایی که حس شود برای مردم کاری می توان انجام داد وارد می شوم. در سال ۹۷ مشکل ارز بزرگترین مشکل بود و من در روزی که معرفی شدم ارز ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان بود و بعد ارز به حدود ۲۰ هزار تومان نیز رسید ولی بعد از آن با تمهیدات و مصوباتی که داشتیم به سرعت مهار افزایش نرخ ارز اتفاق افتاد و کنترل صورت گرفت و می توان گفت ثبات نسبی اقتصادی در سال ۹۷ بزرگترین اتفاق بود.

رئیس­­ کل بانک مرکزی گفت: در مجلس می گفتند که دولت از فروش ارز درآمد دارد و من ثابت کردم که سودی وجود ندارد. ممکن است برخی فکر کنند ما این موارد را دنبال می کنیم و من امروز هم بتوانم نرخ ارز را کاهش دهم خدا را شکر می کنم. قیمت فعلی ارز واقعی نیست ولی فشار روانی وجود دارد. بخشی از ذخایر ارزی کشور در بانک های خارجی است و برای واردات استفاده می شود و ما باید در داخل و خارج اسکناس ارز داشته باشیم و دولت در این زمینه برنامه ریزی انجام می دهد.

همتی تاکید کرد: دولت می گوید خرید و فروش ارز توسط مردم انجام نشود و سرمایه ها در تولید هزینه شود. اگر مردم وارد خرید و فروش ارز نشوند به سرعت نرخ ها کاهش پیدا می کند و بعد از ثبات ارزی می توان به سمت ثبات تورم حرکت کرد. رانت خوارها در کشور زیادند و در همه مسیرها وارد می شوند و در هدف ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای رفاه مردم بود اخلال ایجاد کردند و یا ارز دریافت کردند و کالا وارد نکردند و همچنین با اعمال نفوذ از بانک ها وام گرفتند ولی در سال ۹۸ نظارت و کنترل جدی در بانک ها داریم.

وی اضافه کرد: من می دانم رفاه مردم آسیب دیده و امیدوارم در کوتاه مدت بتوان شرایط را اصلاح کرد. مسئول بانک مرکزی باید به نحوی صحبت کند که دشمن سوء استفاده نکند ولی برخی برای مردم نگرانی ایجاد می کنند و مسئولان باید با امید باشند. من از مردم به خاطر مشکلات عذرخواهی می کنم و ما بهتر از این می توانستیم کار کنیم و صادقانه می گویم شرایط در کنترل است و امیدوارم با اقدامات و سیاست های دولت و کمک سایر قوا بتوانیم شرایط بهتری برای زندگی مردم در سال ۹۸ ایجاد کنیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)