همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم
همدان، مهر امسال میزبان اجلاس جهانی "کشورهای در مسیر جاده ابریشم" خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،پیش از این اسپانیا میزبان اجلاس جهانی "کشورهای در مسیر جاده ابریشم" بود.
شهردار همدان گفت: مهم ترین هدف از برگزاری این اجلاس جهانی، معرفی ظرفیتهای گردشگری و تاریخی پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به ۱۶ کشور عضو مسیر جاده ابریشم در همدان است.
به گفته عباس صوفی، این اجلاس از اول مهر با شرکت ۹۰ مهمان خارجی و مسئولان ارشد کشور در همدان آغاز میشود و تا یک هفته ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در این اجلاس رئیس و اعضای موثر در تعیین ثبت جهانی آثار تاریخی هم حضور دارند که تلاش میشود در روز سوم اجلاس با برنامه ریزیهای قبلی آثار شاخص تاریخی و گردشگری را برای فراهم کردن ذهینیت اعضای یونسکو معرفی کنیم.
آقای مالمیر، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان هم گفت: دو کاروانسرای فرسفج و تازه آباد در مسیر جهانی شدن هستند و ظرفیت قنات قاسم آباد هم برای جهانی شدن در حال پیگیری است.
امروزر همچنین از پوستر همایش جهانی
"کشورهای در مسیر جاده ابریشم" رونمائی شد.
جادهٔ ابریشم یا راه ابریشم، شبکهٔ راههای بههم پیوستهای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد؛ مسیری که تا سدهٔ پانزدهم میلادی بهمدت ۱۷۰۰ سال، بزرگترین شبکهٔ بازرگانی دنیا بود.
این راه از شهرستان توان هوانگ در چین به ولایت کانسو میآمد و از آنجا داخل ترکستان شرقی امروزی میشد و از درون آسیای مرکزی میگذشت و از راه بیشبالیغ و آلمالیغ و اترار به سمرقند و بخارا میرسید. در بخارا قسمت اصلی آن از راه کویان (جوین) مرو، سرخس، نیشابور، گرگان، بام و صفیآباد به ری میآمد و از ری به قزوین و زنجان و شمال
همدان از سمت کبودراهنگ سمت شمال این شهر نزدیک کوه قولی یابا و اردبیل و تبریز و ایروان میرفت و از ایروان به ترابوزان یا بیکی از بندرهای شام پایان میگرفت. قسمت فرعی این راه از سمرقند به خوارزم و از خوارزم به سرای و هشترخان و از آن جا به کنار رودخانهٔ «دن» و بندرهای دریای آزف پایان مییافت. مهمترین کالایی که از ایران میگذشت، ابریشم بود، اما، چون ایرانیان مقدار بسیاری از ابریشم خام چین را که وارد میکردند، به خود تخصیص میدادند میتوانستند فراوردههای خویش را به هر بهایی که بخواهند، به کشورهای باختر زمین بفروشند.
ریشه نامنخستین کسی که نام راه ابریشم را در سال ۱۸۷۷ میلادی، برای این مسیرها برگزید، جغرافیدان آلمانی فردیناند ریختوفن بود. وی به سبب حمل ابریشم چین از این راه به دریای مدیترانه و مناطق گوناگون دیگر بین راه این نام را برگزید.
اهمیتجاده ابریشم را شاید بتوان مهمترین جاده دنیا تا قرن پانزدهم تصور کرد.
این جاده نه تنها نقل و انتقال کالا را امکانپذیر میکرد بلکه باعث انتقال باورهای فکری مثل اسلام، هندوئیسم، بودیسم و مسیحیت نیز شد. به علاوه بیماریهایی مانند طاعون نیز از این مسیر منتشر میشدند. این بیماریها در قرن دوم و سوم باعث کاهش جمیعت در چین و مدیترانه و در نتیجه تضعیف امپراتوریهای این نواحی شدند.
همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم همدان میزبان نشست "کشورهای مسیر جاده ابریشم