به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارشی درباره وقوع احتمالی جنایات جنگی، طرفین درگیر در طرابلس پایتخت لیبی را به " بی اعتنایی کامل" به قوانین جنگی متهم کرد.
مقامات دیدبان حقوق بشری افزودند، حملات بدون هدف و استفاده از سلاحهای انفجاری نادرست در مناطق پرجمعیت شهری از سوی احزاب درگیر در ادامه خشونتهای طرابلس تاکنون دهها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.
حملات سنگین نیروهای خلیفه حفتر در شرق لیبی که ماه آوریل با هدف ورود به طرابلس روی داد با مقاومت سرسخت نیروهای وفادار به دولت وحدت ملی مورد حمایت سازمان ملل متحد مستقر در پایتخت این کشور روبرو شد.
براساس این گزارش، طرفین درگیر به اصول اولیه قوانین بشردوستانه بین المللی (قوانین جنگی) که مانع از اعمال اینگونه حملات میشود کاملا بی توجهی کرده اند.
براساس گزارش ماه ژوئیه سازمان ملل متحد، خشونت و درگیریها در لیبی دست کم ۱۰۹۳ کشته، ۵۷۵۲ مجروح شامل دهها نفر از شهروندان غیرنظامی و بیش از ۱۲۸ هزار نفر آواره بر جا گذاشته است.
عفو بین الملل بر پایه تحقیقات خود از طرفین درگیر، تصریح کرد: ادامه دسترسی طرفین به سلاحهایی که نقض تحریم تسلیحات سازمان ملل متحد به شمار میآید، سبب بی توجهی سازمان یافته شبه نظامیان وابسته به طرفین درگیری به قوانین بین المللی شده است.
از زمان بروز بی ثباتیهای مربوط به سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی در ۲۰۱۱، صادرات اسلحه به این کشور ممنوع شده است.
برایان کستنر پژوهشگر عفو بین الملل گفت: دسترسی شبه نظامیان طرفین درگیر به انواع تسلیحات شامل موشکهای هدایت شونده مربوط به دوران قذافی تا پهپادهای پیشرفته حامل موشکهای هدایت شونده در حملات که میتواند سبب تشدید جنایات جنگی شود دهها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.
ناظران عفو بین الملل در بازدید از ۳۳ سایت حملات نظامی در اطراف طرابلس، شامل فرودگاه، مدارس و بیمارستانهای صحرایی از وجود اسناد و مدارک مربوط به جنایات جنگی احتمالی از سوی طرفین خبر دادند.
حمله موشکی ژوئیه به بیمارستانی صحرایی که در پی آن ۵ نفر از اعضای گروه پزشکی کشته و ۸ نفر دیگر مجروح شدند از مرگبارترین حملات درگیریهای لیبی به شمار میرود.
براساس گزارش عفو بین الملل، حمله پهپادی امارات متحده عربی، که حامی نیروهای حفتر به شمار میآید، عامل بروز این حادثه دلخراش بوده است.
در حالی که ترکیه، امارات، اردن و برخی از دیگر کشورها تحریمهای تسلیحاتی لیبی را نقض کرده اند، کستنر خواستار حمایت جامعه جهانی از تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه لیبی شد.