آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید- ۱۹
آلودگی بیش از ۸ میلیون و صد هزار نفر به کرونا در جهان
تعداد ۸ میلیون و ۱۱۸ هزار و ۹۰۸ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۴ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۶۶۸ نفر بهبود یافته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بر اثر شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) در جهان تاکنون ۸ میلیون و ۱۱۸ هزار و ۹۰۸ نفر به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد، ۴۳۹ هزار و ۲۰۴ تن جان باخته اند و ۴ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۶۶۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
بررسی روند مبارزه با شیوع کرونا در نشست حزب عدالت و توسعه
شورای مرکزی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه روز دوشنبه در نشستی با حضور اردوغان رئیس جمهور ترکیه و رئیس کل این حزب روند مبارزه با شیوع کرونا را در ترکیه بررسی کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ترکیه چاپ استانبول، اردوغان در این نشست دستور بررسی دقیق اوضاع را در شهرهای برخی استانها به ویژه آنکارا، استانبول و یالووا که ابتلا به کرونا در روزهای اخیر در آن استانها افزایش داشته است، صادر کرد.
وی گفت: هنوز نیازی به اجرای محدودیتهای جدید نیست. اردوغان با تاکید بر ضرورت استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و توصیههای بهداشتی ابراز امیدواری کرد دولت ترکیه ناگزیر به در نظر گرفتن مجازات برای افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند، نشود.
بیش از هشت هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در روسیه
روسیه روز سه شنبه اعلام کرد هشت هزار و ۲۴۸ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در کشور گزارش شده است که به این ترتیب شمار مبتلایان به ۵۴۵ هزار و ۴۵۸ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، مقامات روسیه اعلام کردند ۱۹۳ نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به کووید - ۱۹ جان خود را از دست دادند و شمار تلفات در روسیه به هفت هزار و ۲۸۴ نفر رسید.
ابتلای همسر رئیس جمهور اوکراین به کرونا
خبرگزاری رویترز گزارش داد، همسر رئیس جمهور اوکراین به دلیل ابتلا به کووید - ۱۹ در بیمارستان بستری شد.
استفاده از ماسک در ۵ استان دیگر ترکیه اجباری شد
پایگاه اینترنتی روزنامه ترکیه چاپ استانبول به نقل از وزیر بهداشت ترکیه نوشت: استفاده از ماسک در ۵ استان دیگر این کشور اجباری شد.
به نوشته روزنامه ترکیه، ارزروم، دیاربکر، کایسری، ریزه و شانلی اورفا ۵ استانی هستند که از امروز استفاده از ماسک در آنها اجباری شده است. دولت ترکیه پیشتر استفاده از ماسک را هنگام خروج از منزل و حضور در اماکن عمومی در ۳۷ استان از جمله قونیه، سیواس، اسکی شهر و غازی آنتپ اجباری اعلام کرده بود.
پیش بینی کاهش بی سابقه رشد اقتصادی هلند
همچنانکه تلاشها برای مهار ویروس کرونا بخشهای وسیعی از کشور هلند را در ماه اخیر به تعطیلی کشانده است، پیش بینی میشود اقتصاد این کشور امسال کاهشی بی سابقه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آمستردام، مرکز ارزیابی سیاست اقتصادی هلند روز سه شنبه اعلام کرد پیش بینی میشود اقتصاد این کشور به عنوان پنجمین کشور بزرگ اقتصادی منطقه یورو امسال کاهش شش و چهار دهم درصدی باشد.
صاحبان مشاغل از کارکنان خود می خواهند در صورت ابتلا به کرونا از آنها شکایت نکنند
به دنبال بازگشایی مشاغل در سراسر آمریکا پس از تعطیلیها به دلیل شیوع ویروس کرونا، اکنون بسیاری از صاحبان مشاغل از مشتریان و کارکنان خود میخواهند برگههایی را امضا کنند و بگویند اگر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند، از آنها شکایت نخواهند کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن، صاحبان مشاغل نگرانند حتی اگر اقدامات احتیاطی را که مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریها و مقامات بهداشتی تعیین کرده اند، به طور کامل اجرا کنند، باز هم هدف شکایتهای قانونی قرار بگیرند.
اما گروههای مدافع حقوق کارکنان میگویند امضای این برگهها موجب میشود کارکنان در صورت بیمار شدن، مجبور شوند از حقوق خود چشم پوشی کنند. تاکنون دست کم در پنج ایالت یعنی یوتا، کارولینای شمالی، اکلاهما، آرکانزاس و آلاباما، قوانین یا فرمانهای اجرایی چنین محدودیتهایی را اجرایی کرده اند و دیگر ایالتها در حال بررسی آنها هستند.
۱۰ هزار و ۶۶۷ مورد جدید ابتلای به کرونا در هند
وزارت بهداشت هند روز سه شنبه اعلام کرد ۱۰ هزار و ۶۶۷ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور گزارش شده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از دهلی نو، وزارت بهداشت هند اعلام کرد با این موارد جدید ابتلا به کووید - ۱۹، شمار کلی مبتلایان در هند به ۳۴۳ هزار و ۹۱ نفر افزایش یافت.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۳۸۰ نفر دیگر از مبتلایان به کووید - ۱۹ نیز جان باختند که به این ترتیب شمار کلی قربانیان به ۹ هزار و ۹۰۰ نفر رسید.
مقامات وزارت بهداشت هند اعلام کردند تاکنون بیش از ۱۸۰ هزار نفر هم پس از علائم بهبودی از بیمارستانها مرخص شده اند.
تاثیر بحران کرونا در غرب آسیا و آفریقا کمتر از میزان پیش بینی هاست
پایگاه اینترنتی موسسه روابط بین المللی و راهبردی فرانسه در مطلبی به قلم دیدیه بیون کارشناس سیاسی و معاون این موسسه نوشت تاثیر بحران کووید ۱۹ در منطقه خاورمیانه و مغرب به اندازهای که در ابتدا پیش بینی میشد نبود.
دیدیه بیون در مورد وضعیت اجتماعی و بهداشتی خاورمیانه و مغرب در برابر بحران کووید ۱۹ گفت ما شاهد وضعیتی نسبتا متناقض هستیم. با توجه به زیرساختهای پزشکی و بهداشت عمومی و نسبت جمعیت دچار فقر دائمی که اغلب شرایط بهداشت ناپایداری دارند، در ابتدای همه گیری این نگرانی وجود داشت که کووید ۱۹ موجب زیانهای انسانی بالایی شود. اما در حال حاضر چنین اتفاقی نیفتاده است.
آماری که از سوی کشورهای غرب آسیا منتشر میشود که البته باید با احتیاط به آنها استناد شود، چه به لحاظ میزان آلودگی و چه آمار مرگ و میر بسیار پایین است. به طور قطع کشورهایی مانند ایران یا ترکیه به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته اند، اما آمار آنها با آمار کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین قابل مقایسه نیست.
تدابیر قرنطینه در کشورهای منطقه به سرعت اتخاذ شد و بی شک ماهیت استبدادی حاکمیتهای این کشورها اجازه اجرای جدی قرنطینه را داد. حتی در برخی کشورها افرادی که به قرنطینه عمل نمیکردند با مجازات زندان و جریمه شدن رو به رو بودند.
اما عامل اصلی که نشان میدهد چرا تاثیر همه گیری در این منطقه کمتر از دیگر نقاط جهان بود به طور قطع به ساختار جمعیت شناختی این کشورها مربوط است. در این منطقه جمعیت غالبا جوان است. متوسط سن جمعیت در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا حدود ۲۲ سال است و این در حالیست که متوسط سن جمعیت جهانی ۲۸ سال است. این مزیتی قابل مقایسه با آفریقاست که پایین بودن قابل توجه موارد آلودگی به ویروس کرونا و مرگ ناشی از آن را توضیح میدهد.
۱۸ تن دیگر جان خود را بر اثر کرونا در ترکیه از دست دادند
با مرگ ۱۸ تن دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه شمار قربانیان کرونا در این کشور به ۴ هزار و ۸۲۵ تن رسید.
به گزارش پایگاه اینترنتی ت. گ. ر. ت ترکیه، بر اساس آخرین آماری که وزارت بهداشت ترکیه منتشر کرد، دیروز ۴۲ هزار و ۳۲ تن در ترکیه تحت آزمایش کرونا قرارگرفتند که نتیجه آزمایش ۱۵۹۲ تن از آنان مثبت اعلام شد. شمار موارد ثبت شده ابتلا به کرونا در ترکیه دوشنبه به ۱۷۹ هزار و ۸۳۱ تن رسید.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ترکیه شمار آزمایشهای کرونا در این کشور نیز دیروز به ۲ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۲۰۳ مورد رسید. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه شمار بیماران مبتلا به کرونا را در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها و مراکز درمانی این کشور ۷۲۲ تن و شمار افرادی که از دستگاههای تنفسی استفاده میکنند ۲۹۱ تن اعلام کرد. به گفته وی ۱۵۲ هزار و ۳۶۴ تن از بیماران مبتلا به کرونا در این کشور بهبود یافته اند.
فخرالدین کوجا خاطر نشان کرد: شمار مواد جدید ابتلا به کرونا دوشنبه در مقایسه با یکشنبه ۳۰ تن افزایش یافت. شمار بیماران کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویزه نیز ۵ تن و شمار بیمارانی که از دستگاه تنفسی استفاده میکنند یک تن افزایش یافته است.
مرگ های کرونایی هند در آستانه پنج رقمی شدن
مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹در هند در آستانه پنج رقمی شدن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، تا صبح امروز نه هزار و نهصد (۹۹۰۰) نفر براثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان باختند.
تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در هند به سیصد و چهل و سه هزار و نود و یک (۳۴۳۰۹۱) نفر افزایش یافت.
تعداد بهبود یافتگان، یکصد و هشتاد هزار و سیزده (۱۸۰۰۱۳) نفر است.
در بیست و چهار ساعت گذشته ده هزار و ششصد و شصت و هفت مورد جدید گزارش شد.
شناسایی ۴۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در چین
مقامات بهداشتی چین روز سه شنبه از شناسایی ۴۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از پکن از کمیسیون ملی بهداشت چین، از تعداد ۴۰ مورد شناسایی شده ۳۲ مورد داخلی و ۸ مورد نیز وارداتی بوده است.
گزارش حاکی است از موارد داخلی علاوه بر ۲۷ مورد درپکن، چهار مورد در استان خوبی واقع در شمال پکن و یک مورد هم در جنوب غربی چین در استان سیچوان شناسایی و گزارش شده است.
کمیسیون ملی بهداشت چین همچنین اعلام کرد روز گذشته ۶ مورد ابتلای بدون نشانه یا به اصطلاح بیمار «ناقل خاموش» شناسایی شده است.
تعداد جانباختگان ناشی از کرونا در آمریکای لاتین از مرز هشتاد هزار نفر گذشت
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد بنابر آمارها، تعداد جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب از مرز ۸۰ هزار نفر عبور کرد.