در پی شیوع کرونا به داخل مجتمع بزرگ سفارت آمریکا در ریاض
ابتلای دهها دیپلمات آمریکایی در عربستان سعودی به کرونا
با شیوع کرونا داخل مجتمع بزرگ سفارت آمریکا در ریاض، دهها نفر از کارکنان این سفارتخانه در ماه گذشته به کرونا مبتلا شدند و اکنون بر تخلیه بیشتر کارکنان و خانوادههایشان تاکید شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز ،
ویروس جدید کرونا داخل مجتمع بزرگ سفارت آمریکا در ریاض، پایتخت عربستان سعودی شیوع پیدا کرده است. دهها نفر از کارکنان این سفارتخانه در ماه گذشته به ویروس کرونا مبتلا و ۲۰ نفر از آنها قرنطینه شدند و حتی راننده سودانیتبار دیپلماتهای ارشد نیز به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جانش را از دست داد.
به نوشته نیویورک تایمز ، کانالهای محرمانه در ریاض و واشنگتن در اواخر ماه گذشته در ارزیابیهایشان از داخل سفارت آمریکا، وضعیت ویروس کُشنده کرونا در عربستان سعودی را به وضعیت شهر کرونا زده نیویورک در ماه مارس تشبیه کردند. ارزیابیها همچنان نشان داد که تعامل حکومت سعودی با این وضعیت مناسب و کافی نبوده است.
به نوشته این روزنامه، برخی در سفارت آمریکا در ریاض در اقدامی غیر معمول، اطلاعاتی را خارج از کانالهای رسمی به کنگره منتقل کردند مبنی بر اینکه، آنها معتقدند رهبری وزارت خارجه یا جان ب. ابی زید سفیر آمریکا در عربستان سعودی این موضوع را جدی نگرفتهاند و باید تخلیه بیشتر کارکنان سفارت آمریکا و خانوادههایشان انجام شود.
نیویورک تایمز تصریح کرد، وزارت خارجه آمریکا در ماههای اخیر در برخی کشورهای خاورمیانه، آسیا و نیز روسیه در پی شیوع ویروس کرونا شماری از کارکنان سفارتهایش را تخلیه کرد.
نیویورک تایمز به نقل از ۹ نفر از مسئولان فعلی و سابق دولت آمریکا به خطرات پیش روی دیپلماسی آمریکا در سایه شیوع ویروس همهگیر کرونا اشاره کرده و نوشته است که اختلافاتی میان دیپلماتهای خط مقدم، افسران سازمان اطلاعات و مقامات دفاعی از یک سو و مقامات ارشد دولت ترامپ از سوی دیگر ایجاد شده است و دولت ترامپ علاقهمند به حفظ روابط با کشورهایی مانند عربستان سعودی، که روابطی ویژه با کاخ سفید دارد، است.
این روزنامه خاطرنشان کرد، خاندان پادشاهی در عربستان سعودی نفوذ بسیار زیادی در خاورمیانه و سیاستهای انرژی و همچنین فروش جنجالی تسلیحات آمریکا، که ترامپ شخصا از آن دفاع میکند، اعمال کرده است.
به نوشته این روزنامه، وزارت خارجه آمریکا روز شنبه گذشته بعد از فشارهای نرم هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره، از خروج داوطلبانه کارکنان ایالات متحده و اعضای خانوادههایشان که در هیئت آمریکایی در عربستان سعودی هستند خبر داد. افراد مطلع از اوضاع، اعلام کردند حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از کارکنان آمریکا در سفارت ریاض و دو کنسولگری تخلیه شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیهای به سئوالاتی درباره این موضوع پاسخ داد و گفت که هیچ اولویتی مهمتر از تضمین امنیت کارمندان دولت آمریکا و شهروندان آمریکایی نیست.
طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، خروج برخی کارکنان و خانوادههایشان از عربستان سعودی با توجه به شرایط فعلی مرتبط با شیوع کرونا انجام شده و این بحران بهداشتی بر کارکنان هیئت آمریکایی و شهروندان آمریکایی در این کشور پادشاهی تاثیر گذاشته است.
در همین راستا، نیویورک تایمز به نقل از دوگلاس لندن عضو سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و افسر مخفی که در برخی کشورهای خاورمیانه خدمت کرده است، نوشت: خاندان پادشاهی سعودی از هیچکدام از تحرکات دولت آمریکا برای کاهش شمار دیپلماتها و افسران اطلاعات در این کشور در شرایط کرونایی استقبال نمیکند.
این روزنامه نوشت، در شرایطی که وزارت خارجه سلامت و امنیت جانی کارکنان آمریکایی را در بحبوحه شیوع کرونا در عربستان سعودی بررسی میکند مایک پمپئو وزیر خارجه و کاخ سفید به جای توجه به خطرات فراروی آمریکایی، بیشترین تمرکزشان را معطوف پیامدهای روابطشان با محمد بن سلمان حاکم فعلی و ولیعهد سعودی کردند.
نیویورکتایمز با اشاره به اینکه سفارت آمریکا در ریاض یکی از مهمترین پایگاههای دیپلماسی آمریکا در خارومیانه است، خاطرنشان کرد که صدها نفر از دیپلماتهای آمریکایی و افسران اطلاعات به همراه خانوادههایشان در مجتمع سفارتخانه و مجتمعهای مسکونی مجاور زندگی میکنند.
این رسانه در پایان نوشت، نگرانیها در سفارت آمریکا طی هفتههای اخیر در سایه افزایش شتابنده مبتلایان به کرونا در عربستان سعودی و کشورهای همسایه آن اوج گرفته است و مسئولان سفارتخانه به آمادگی عربستان سعودی برای تعامل با این ویروس به دیده تردید مینگرند.