پخش زنده
امروز: -
محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج موفق به افزایش تولید برگ گیاه استویا شدند که منبع طبیعی برای تولید شیرین کننده هایی است که می تواند جایگزین قند و شکر باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ مجری طرح و عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج گفت: منشا شیرینی برگ های استویا، وجود موادی موسوم به استویوزاید و ربودیوزاید آ است که شیرین کنندگی آنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر شکر است و در عین حال بـدون کالـری بـوده و نه تنها همانند قند و شکر مضر نیست بلکه هیچگونه عارضه جانبی نیز ندارد.
دکتر فواد مرادی با اشاره به شیوع بالای دیابت در ایران افزود: ترکیبات گیاه استویا جایگزین مناسبی برای قند و شیرین کننده های قندی در مبتلایان به دیابت و دیگر افراد دارای رژیم های بدون قند است.
مجری طرح و عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج افزود: از مهمترین اهداف تحقیقات این تحقیق، افزایش تولید برگ و افزایش شیرین کننده های موجود در برگهاست. سازمان غذا و داروی آمریکا نیز از سال ۲۰۰۸ مصرف شیرین کننده های گیاه استویا را تایید کرده و بر این اساس این ترکیبات طبیعی، مکمل مناسبی برای چغندر قند و نیشکر محسوب می شود و می تواند از لحاظ اقتصادی، پزشکی و صنعتی، صرفه بسیار زیادی برای کشور داشته باشد.
گیاه استویا، بومی کشورهای پاراگوئه و برزیل است که در گذشته های دور، بومیان از آن در مصارف دارویی و شیرین کردن غذا استفاده می کردند.