به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد مقاومت در تقابل با رژیم صهیونیستی از همه مرزها و خط قرمزها عبور کرده است.
زیاد النخاله به مناسبت ششمین سالگرد نبرد «بنیان مرصوص» که در سال ۲۰۱۴ در نوار غزه رخ داد، در گفتگوی تلویزیونی با شبکه «فلسطین الیوم» گفت: با تمام قدرت و توانی که در اختیار داریم، میجنگیم و برای خطوط قرمز رژیم صهیونیستی هیچ اعتباری قائل نیستیم. مقاومت در برخورد با رژیم صهیونیستی مرزها و خط قرمزها را شکسته و از آن عبور کرده است.
زیاد النخاله گفت: حمله و هدف قرار دادن هیچ یک از شهر صهیونیستی را به عنوان عبور از خط قرمزهای اسرائیل برای خود نمیدانیم، همچنانکه کل نوار غزه هدف (حملات اسرائیل) قرار میگیرد و مقاومت هم سراسر اسرائیل را هدف حملات موشکی و عملیات خود قرار میدهد.
وی خاطر نشان کرد جنگ سال ۲۰۱۴ در شرایط و فضای بسیار پیچیده سیاسی رخ داد و برخلاف جنگهای قبلی شرایط مطلوبی نداشت، در طول این جنگ مصر در برابر به نوار غزه موضع گیری داشت و شکاف و دودستگی در میان فلسطینیها و تحریمهای شدید علیه غزه برقرار بود و همه این شرایط باعث طولانی شدن نبرد سال ۲۰۱۴ شد.
زیاد النخاله گفت: یک هفته پس از شروع تجاوز اسرائیل به غزه مصر طرح برقراری آتش بس را ارائه کرد و گروههای فلسطینی در آن زمان ابتکار پیشنهادی مصر را ناعادلانه دانستند و در نهایت آن را رد کردند، چون این طرح جلاد و قربانی را یکسان میدانست.
النخاله افزود: تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه پس از یک رشته اتفاقات در کرانه باختری رود اردن از جمله حمله شهرک نشینان صهیونیست به خانواده فلسطینی ابو خضیر و ربوده شدن سه سرباز صهیونیستی رخ داد.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی تاکید کرد رژیم صهیونیستی تجاوز به غزه را با بمباران تونلهای زیرزمینی جنبش حماس، شهادت شش تن از نیروهای مقاومت و بمباران برخی اهداف دیگر در نوار غزه آغاز کرد. تصمیم مقاومت هم پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی بود و در واقع پاسخ به تجاوز اسرائیل باید همیشگی باشد و بر این اساس جنگ شروع شد.
النخاله گفت: مقاومت با قدرت پاسخ داد واین قدرت و توان مقاومت نمایان بود و اسرائیل هم با حداکثر توانش مواضع و اهداف نوار غزه را بمباران میکرد. نوار غزه در جنگ سال ۲۰۱۴ نزدیک به هفتاد و پنج هزار بار هدف حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد مقاومت به همه ناظران ثابت کرد که توان مقابله با این تجاوز و قدرت رژیم ظالم و زورگو در منطقه را دارد، مقاومت با ظرفیت و امکانات خود توانست با این تجاوز مقابله کند و نظامیان اشغالگر نتوانستند به داخل مرزهای نوار غزه نفوذ کنند و مقاومت با شجاعت و قدرت خود در بیشتر محورها در برابر تجاوز ارتش اسرائیل ایستاد و خسارات سنگینی به آن وارد کرد.
زیاد النخاله گفت: رژیم صهیونیستی در رویارویها در مرزهای نوار غزه بیش از ۷۰ سرباز خود را از دست داد و بیش از سه هزار سرباز هم در نتیجه این درگیری و گلوله باران نیروهای مقاومت زخمی شدند.
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی درباره هدف قرار گرفتن شهر تل آویو و نمادین بودن این هدف گفت: این اولین بار نبود که شهرهای مرکزی در داخل فلسطین اشغالی هدف قرار میگرفت ودر سال ۲۰۱۲ هم شهر تل آویو هدف قرار گرفته بود و اولین خط قرمز در آن جنگ شکسته شد و در سال ۲۰۱۴ حمله به هیچ شهر صهیونیستی را به منزله شکستن خط قرمز اسرائیل برای خود نمیدانستیم همچنان که سراسر نوار غزه هدف حملات هوایی اسرائیل قرار میگرفت.
النخاله تصریح کرد استقامت و پایداری مقاومت در میدان نبرد باعث شد تا صهیونیستها با هدف قرار دادن ساختمانهای مسکونی فشار را افزایش دهند و این پیام فشار بر مقاومت بود و پیام از جانب رژیم اشغالگر که قصد آتش بس ندارد و غزه را ویران خواهد کرد.
وی افزود: این یک نقطه ضعف بود و تصمیم گرفتیم تا تصمیمات و موضع ما متفاوت باشد تا رژیم صهیونیستی از این نقطه ضعف سوء استفاده نکند.
زیاد النخاله گفت: بر این اساس توافقنامه آتش بس میان مقاومت و رژیم صهیونیستی تنظیم و در ۲۴ ساعت اجرا شد. با امضای این توافقنامه در واقع مقاومت در میدان نبرد ثابت کرد از این طریق شکست پذیر نیست و این پیامی برای منطقه و دشمن است که مقاومت توانایی رویارویی و محافظت از نوار غزه را دارد.
زیاد النخاله در ادامه مصاحبه با شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم گفت:در آن نبرد هیچ کس از مقاومت در غزه پشتیبانی نکرد و این وضعیت و شرایط عاملی برای اعمال فشار بیشتر بر مقاومت شد. با این حال مقاومت ایستادگی کرد و تسلیم نشد و این یک مسئله اساسی برای ماست و دشمن با وجود تلاشهای زیاد و درگیری در چند محور، اما نتوانست وارد غزه شود.
النخاله گفت: اعتبار و هیبت رژیم صهیونیستی در این جنگ و در برابر نوار غزه شکسته شد.
زیاد النخاله درباره نقش رمضان عبد الله شلح دبیر کل فقید و سابق جنبش جهاد اسلامی گفت: رمضان عبد الله در این جنگ و در موضع گیریهای کلی جنبش حضور و نقشی مهم و استثنایی داشت.
وی با اشاره به اینکه جهاد اسلامی از زمان تاسیس آن در معادله فلسطین حضور داشته است، نبرد بزرگ جنین در کرانه باختری رود اردن و نبردهای دیگر در کرانه باختری مانند نبرد الخلیل و نبردهای شاخص در انتفاضه الاقصی و نیز عملیات شهادت طلبانه را یادآور شد.
وی خاطر نشان کرد هیچ کس نمیتواند نقش و حضور جهاد اسلامی در معادله فلسطین را انکار کند، اما بعضی اوقات نبردهای جداگانه، آن را از دیگران متمایز میکند. موضع شفاف سیاسی و دیدگاه روشن این جنبش در برابر دشمن را به آن اضافه کنید؛ بنابراین جنبش جهاد اسلامی به دنبال این نیست که برخلاف اصول و باورهایش انعطاف پذیری بیشتری در برابر دشمن داشته باشد.
زیاد النخاله درباره پرونده الحاق بخشهایی از کرانه باختری رود اردن به اسرائیل گفت: این طرح اسرائیل بخشی از توطئهها و نقشههای است که اصل طرح رژیم صهیونیستی بر آن بنا نهاده شده است و این طرح چیز تازهای نیست بلکه اجرای ان مسئله جدید است.
وی افزود: اصل طرح رژیم صهیونیستی مبتنی بر ایجاد کشوری در کرانه باختری رود اردن است که آن را یهودا و السامره نامیده است.
النخاله خواستار همسویی دوباره فلسطینیها در چارچوبی متفاوت با گذشته شد که در آن فلسطینیها معتقد بودند میتوانند از طریق گفتگوها حقوق خود را بدست آورند.
وی افزود: زندگی یک توازن قوا است و زمانی که رژیم صهیونیستی کسی را برای مبارزه و نبرد مقابل خود نبیند به سراسر اراضی فلسطین یورش خواهد برد.
وی خاطر نشان کرد در شکستهای طرح صهیونیستی در لبنان، غزه و کرانه باختری در طول جنگهای گذشته حضور مقاومت ثبت شده است و این بدان معناست که مقاومت میتواند معادلات جدیدی را تحمیل کند.
النخاله گفت: ابتکار سیاسی ارزش و اعتباری ندارد و توافقنامه اسلو نمونه بارز آن است و تشکیلات خودگردان توهم را پذیرفت و مذاکره کرد، اما همچنان در همان مکان قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه واقعیت جغرافیایی در کرانه باختری به علت تجاوزات رژیم صهیونیستی بسیار اسفناک است، افزود: در کرانه باختریبیش از ۶۰۰ ایست بازرسی وجود دارد و شهرکهای صهیونیستی بر بیش از نیمی از این منطقه تسلط دارد و اسرائیل میخواهد به تسلط خود بر این شهرکها، دشت اردن و قدس شکل رسمی و قانونی بدهد و در واقع اسرائیل اکنون میخواهد به تدریج بر بقیه مناطق کرانه باختری رود اردن مسلط شود.
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی درباره موضع کشورهای عربی در برابر اوضاع و چالشهای پیش روی آرمان ملت فلسطین گفت: ما در جایگاه کشورهای عربی قرار نداریم و به جای این همه اختلاف و درگیریهایی که در پایتختهای ما وجود دارد، به آنها میگوییم که مقابل ما یک دشمن قرار داد که این موضوع میتواند موضع کشورهای عربی را متحد و همسو کند.