در سومین سالگرد زلزله مهیب کرمانشاه
اقدامات نظارتی استاندارد در مناطق زلزله زده
پس از زلزله مهیب سال ۹۶ اداره کل استاندارد کرمانشاه اقدامات نظارتی خود را در مناطق زلزله زده بیشتر کرده است
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، محمودرضا نیازی مدیر کل استاندارد استان کرمانشاه به مناسبت سومین سالروز زلزله
مهیب استان با اعلام این خبر افزود: بعد از وقوع زلزله مهیب ۷.۳ ریشتری آبان ماه ۹۶ در غرب استان کرمانشاه، باشروع بازسازی و به دنبال افزایش تقاضا برای مصالح ساختمانی، کارشناسان این اداره کل، تمام توان کارشناسی خود را جهت کنترل کیفیت مصالح ساختمانی تولیدی و توزیعی در سطح مناطق آسیب دیده را تشدید نمودند.
محمودرضا نیازی تصریح کرد: بر اساس تکالیف سازمانی کارشناسان استاندارد به عنوان ضابطین خاص دادگستری مجازند از محلهای تولید، عرضه و خدمات کالاهای مشمول استاندارد وارد شوند و به بازرسی و نمونه برداری بپردازند که در طول ۳۲ ماه بازسازی مناطق آسیب دیده در قالب تیمهای بازرسی به صورت مستمر، انطباق فرآوردههای تولیدی و عرضه شده در سطح استان را با استانداردهای ملی مربوطه مورد ارزیابی قرار دادند، که طی سه سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر انطباق محصولات ساختمانی وبه نسبت ارتقاء کیفیت ساختمانها در استان بوده ایم.
وی یاد آور شد: یکسال بعد از وقوع زلزله سال ۹۶، زلزله نسبتا شدیددیگری باشدت ۶.۴ در مقیاس ریشتر مجددا در مناطق آسیب دیده اتفاق افتاد که به دلیل رعایت اصول فنی واستفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت، خوشبختانه تمام ساختمانهای نوساز و بازسازی شده، مقاومت مطلوبی در مقابل زلزله دوم از خود نشان داده و کمترین آسیب را دیدند، که این امر نشان دهنده نظارت مستمر کارشناسان استاندارد و نظارت عالیه استانداری، جلسات مستمر شورای فنی و حضور دستگاههای ذیربط در امر ساخت وسازها در مناطق زلزله زده بود.
ایشان در خصوص برخورد با واحدهای تولیدی و صنفی متخلف گفت: طی مدت بازسازی مناطق روستایی و شهری، علاوه بر نظارت بر تولید و عرضه مصالح ساختمانی واحدهای تولیدی استان، مصالح ورودی سایر استانها در سطح مناطق آسیب دیده به صورت روزانه مورد ارزیابی کیفی قرارگرفت، و طی این مدت کارشناسان استاندارد بیش از ۶۲۰۰ بازرسی و ۱۱۰۰ نمونه برداری وآزمون از فرآوردههای اصلی شامل: بتن آماده، شن وماسه، سیمان پرتلند، گچ ساختمانی، کاشی وسرامیک، تیرآهن، میلگرد، عایق رطوبتی، رنگ ساختمانی، فوم سقفی و... انجام دادند، که این ارزیابیها منجر به افزایش کیفیت ساخت و مقاومت مصالح ساختمانی در امر بازسازیها بوده است.
نیازی همچنین افزود: طی مدت بازسازی، بیش از ۲۵۹ اقدام حقوقی ازجمله: ۸۷ مورد پلمب وصدور دستور پلمب از سوی دادستانی، جزای نقدی، امحاء فرآورده و حبس تعزیری ۲ ساله، اخطار و ... علیه متخلفین از قوانین استاندارد صورت گرفت.
مدیرکل استاندارد استان در پایان یادآور شد، مصرف کنندگان محترم هنگام خرید مصالح ساختمانی به علامت استاندارد و کد ۱۰رقمی درج شده ذیل نشان استاندارد روی کالا توجه نموده و با ارسال این کد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ از اصالت کالا و تولید کننده آن اطمینان حاصل نمایند و در صورت داشتن هرگونه شکایت درخصوص کالاهای مشمول استاندارد، موارد را از طریق خط ارتباطی ۴۵۱۷-۰۸۳ به اطلاع این اداره کل برسانند.