تحولات نوین در عصر مهدوی
نگاه دقیق به دنیای پیرامون باعث میشود تا اتفاقاتی که شاید به ظاهر عادی به نظر میرسند مملو از نکات ناب و آموزنده باشند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سید محمدجواد سایبان درباره «تحولات نوین در عصر مهدوی» نوشت: دین الهی به عنوان یکی از جریانات مورد نیاز بشر آمده است تا چشم انسان را باز کرده و فکر بشر را از محدودیت جریانهای عادی پیرامون خارج کند. خداوند متعال همواره در امتهای پیشین نشان داده است که وقتی وضع دنیا به مراحل خاصی میرسد و با ایجاد یک تحول ناگهانی حوادثی را رقم خواهد زد که با قوانین طبیعت قابل پیش بینی نیست.
در این دوره نیز که به دوره آخرالزمان معروف است حوادث جامعه به گونهای در حال رقم خوردن است که چشم امید انسانهای مؤمن و خداجو برای حل این مشکلات عدیده و ظلم و ستمهای فراوان، تنها به عنایت ویژه خداوند باری تعالی است.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در روایتی که میان علمای شیعه و تسنن احدی در آن تردید ندارد میفرمایند: «لَو لَم یَبْقَ مِن الدُّنیا إلاّ یَومٌ واحدٌ لَطوّلَ اللّه ُ ذلکَ الیومَ حتّی یَبعَثَ فیهِ رجُلاً مِن وُلدی یُواطئُ اسمُه اسمِی یَملَؤها عَدلاً و قِسْطا کما مُلِئتْ جَورا و ظُلما؛ [۱]اگر از عمر دنیا تنها یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را بلند میگرداند تا مردی از نسل مرا برانگیزد که همنام من است. او دنیا را از عدل و داد پر میکند همچنان که از ستم و بیداد آکنده شده است.»
این گفتار، همان وعدهای است که خداوند به بندگان خوب خود داده که بروز آن قطعی و حتمی است، زیرا در قرآن کریم آمده است: «إِنَّ اللَّهَ لَا یُخْلِفُ الْمِیعَادَ؛ [۲]هرگز خدا نقض وعده خویش نخواهد کرد.»
*تحولات نوین در عصر مهدوی
۱) بی نیازی حقیقی:
دوران ظهور منجی عالم بشریت، دوره تکامل علم و عقل و اخلاق است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با معرفی تحولات نوین این دوره درخشان فرمودند: «یمْلَأُ اللَّهُ قُلوبَ امَّةِ مُحَمَّدٍ غِنی وَ یسَعُهُمْ عَدْلُهُ؛ [۳]خداوند دلهای امت محمد را سرشار از بی نیازی میکند و عدل را در میان آنان گسترش میدهد.»
نکته قابل توجه در این روایت ناب تعبیر ظریفی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله از واژه غنا داشته اند. ایشان میفرمایند در حکومت امام عصر علیه السلام آن چه برای مردم رخ میدهد غنی شدن دل هاست. ثمره این اتفاق شگرف این است که جامعه از فقر، نیاز، حقارت، بیچارگی، کینه و حسادت تهی شده و زمینه برای رشد و پیشرفت همه انسانها فراهم میگردد.
۲) آزادی و امنیت واقعی:
بشر در طول تاریخ همواره به دنبال امنیت بوده و تمام تلاش خود را به کار برده است تا بتواند این عنصر را در جهان حکمفرما کند، اما در اکثر موارد با شکست رو به رو شده است. از طرف دیگر آزادی، به عنوان یکی از مهمترین آرمانهای بشریت همواره با مخاطره رو به رو بوده است. امام عصر ارواحنا فداه با از بین بردن منشأ این ناامنیها و ناراحتیها که همان بی عدالتی است آزادی و امنیت واقعی را در حکومت خود حکمفرما کرده، حقوق بشر حقیقی را در گیتی اجرا نموده و لذت وصف ناپذیرآن را به مردم زمانه خود میچشاند.
۳) احیای احکام وسنتهای خفته:
اسلام کاملترین و جامعترین آئین الهی است که به جرأت میتوان گفت پاسخگوی تمام نیازهای بشریت است، اما آن چه باعث شده در موارد متعددی متحیر گشته و یا جواب قانع کنندهای برای حوادث پیرامون خود نیابیم عدم شناخت کافی نسبت به دستورات اسلام و از طرف دیگر، عمل نکردن به دانسته هاست. حضرت مهدی علیه السلام در عصر ظهور، با احیای کتاب و سنت ناب محمدی به جهان و جهانیان نشان میدهند که وعده الهی درحال تحقق است.
امیرالمؤمنین علیه السلام درنهج البلاغه تعبیری زیبا از عصر مهدوی ارائه میدهند. ایشان میفرمایند: «وَتُخْرِجُ لَهُ الاَْرْضُ أَفَالِیذَ کَبِدِهَا؛ [۴]زمین پارههای جگر خود را بیرون میریزد.»
منظور از این عبارت پرمعنا این است که زمین هر استعداد و معدنی که تا آن روز از مردم مضایقه کرده را بیرون میریزد. تمام اسرار به دست امام عصر علیه السلام هویدا میگردد و دیگر هیچ مجهولی در طبیعت باقی نخواهد ماند.
امید است با برطرف کردن موانع و فراهم کردن زمینه ظهور، یکی از کسانی باشیم که دولت بر حق امام عصر ارواحنا فداه را درک میکنیم.
پی نوشت:
[۱]روضه الواعظین، ص ۲۸۶/ الارشاد، ج ۲، ص ۳۴۰
[۲]سوره آل عمران، آیه ۹
[۳]اعلام الوری ص ۴۰۱
[۴]نهج البلاغه، خطبه ۱۳۸