پخش زنده
امروز: -
زمانی که بررسی سریع حقایق به صورت آنلاین دشوار بود، مردم بر این باور بودند که شکلات حاوی مواد شیمیایی است که باعث بروز احساس خوب به مردم میشود ، اما اکنون تحقیقات نشان داده که این موضوع درست نیست.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، شکلات حاوی مادهای به نام فنیل اتیلامین (PEA) است که به عنوان یک محرک در انسان عمل میکند، اما برای موثر بودن خیلی کم است. در سال ۲۰۰۵، یک تیم تحقیقاتی ایتالیایی دریافت که ۱ کیلوگرم شکلات تنها حاوی ۳ میلی گرم فنیل اتیلامین است. این امر به این دلیل است که مقدار فنیل اتیلامین در فرآیند ساخت شکلات کاهش مییابد و همچنین خوردن شکلات اجازه نمیدهد فنیل اتیلامین وارد مغز شود. بیشتر فنیل اتیلامین به سادگی متابولیزه شده و بدون تأثیر زیادی روی بدن ناپدید میشود.
چرا ما عاشق شکلات هستیم؟
پس چرا ما عاشق شکلات هستیم؟ این امر به این دلیل است که شکلات به ما احساس خاصی در دهان میدهد. یک روانشناس غذایی به نام پل روزین (Paul Rozin) این موضوع را در مطالعهای در سال ۱۹۹۴ ثابت کرد. او شرکت کنندگان را مجبور کرد که در زمان هوس کردن شکلات، یکی از این شش ماده را مصرف کنند. این مواد شامل شکلات شیری، شکلات سفید، کپسولهای پودر کاکائو، شکلات سفید به اضافه کپسولهای پودر کاکائو، قرص دارونما یا فقط آب بود. نتایج نشان داد که شکلات سفید نزدیکترین اثر را به شکلات شیری دارد. شکلات سفید حاوی هیچ جزء شکلاتی به جز چربی نیست. با این حال، شکلات سفید هوس شرکت کنندگان را تا ۶۹ درصد برآورده کرد. از طرفی کپسولهای پودر کاکائو هوس آنها را برطرف نکرد که این موضوع نشان میدهد که هیچ ماده خاصی در شکلات وجود ندارد و تنها ویژگی فیزیکی خاص شکلات این است که در دهان شما آب میشود.
به گفته محققان، ویژگی خاص شکلات از چربی ناشی میشود. این همان چیزی است که دانشمندان دانشگاه لیدز در بریتانیا دریافتند. تیم تحقیقاتی فرآیند ذوب شکلات در دهان را مرحله به مرحله تجزیه و تحلیل کردند. ابتدا مرطوب شدن در جایی که شکلات به خودی خود ذوب میشود یا با بزاق مخلوط میشود مهم است. در این لحظه، چربی نقش مهمی ایفا میکند. پس از آن، ذرات جامد شکلات ذوب شده و حس لامسه را تحریک میکنند. پس از ذوب شدن چربی روی سطح، مواد جامد کاکائو روی دهان را گرفته و غلغلک میدهند.
با به کارگیری این اصل، دانشمندان انتظار دارند که شکلاتی با محتوای چربی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در عین حال رضایت از خواص فیزیکی را حفظ کند. به عبارت ساده، اگر یک لایه چربی روی سطح شکلاتها را بپوشانیم و مواد جامد کاکائو را به داخل آن اضافه کنیم، میتوانیم شکلاتی کم کالری، اما خوشمزه درست کنیم.
این طبیعت انسان است که بخواهد باور کند شکلات یک معجون عشقی است. اگرچه آنچه دانشمندان کشف کرده اند اینطور نیست، اما باور آن اشکالی ندارد. انسانها میتوانند از خواص فیزیکی شکلاتی که فقط در دهان ذوب میشود راضی و خوشحال شوند درست مانند زمانی که در زمستان به برف نگاه کرده و احساس بهتری دارید.
این مطلب در وبگاه koreabiomed منتشر شده است .