پخش زنده
امروز: -
ساری مرکز استان مازندران با ۶ هزار سال قدمت، قدیمیترین شهر شمال ایران است و پایگاه آغامحمدخان کمی پیش از تاجگذاری قاجار بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، شهرستان ساری با برخورداری از جاذبههای طبیعی و تاریخی از جمله پارکهای جنگلی، دریاچهها و آببندانهای طبیعی، سد سلیمان تنگه پناهگاهای حیات وحش و مجموعههای تاریخی مانند مسجد فرح آباد چشم انتظار گردشگران نوروزی است.
ساری مرکز استان مازندران در شمال ایران، بزرگترین و پرجمعیتترین شهر استان مازندران است. به مردم اهل ساری، سارَوی گفته میشود، ساری با بیش از ۶۰۰۰ سال قدمت، قدیمیترین شهر شمال ایران است و پایگاه آغامحمدخان کمی پیش از تاجگذاری قاجار بود.
خانه کلبادی
این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در نزدیکی میدان اصلی واقع شده است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و پیشینه آن یه حدود ۱۲۰ سال پیش باز میگردد.
ویژگیهای اجزای معماری آن همچون اتاقها، حجرهها، شاه نشین، گرمابه، اصطبل، حیاط و هنر بکاررفته بر روی پنجرهها و ارسیها و آراستن آنها با شیشه رنگی در نوع خود بینظیر است.
برج رسکت
برج رسکت مربوط به سده پنجم هجری و قمری است و در ۴۰ کیلومتری جنوب غرب شهر ساری در بخش دودانگه ساری در روستای رسکت واقع شده است.
مسیر دسترسی به آن از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد سلیمان تنگه به جانب غرب منحرف میشود که بیشتر قسمتهای آن آسفالت است. این اثر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
گفته شده است که در سال ۲۳۱ خورشیدی برابر با ۲۳۷ قمری شهاب سنگی در این منطقه سقوط کرد که به نام شهاب سنگ اسپهبد شروین خوانده شد.
برخی پژوهشگران برج رسکت را یادمانی چند منظوره در نزدیکی محل سقوط این شهاب سنگ میدانند.
برج رسکت که ۱۸ متر ارتفاع دارد در شیب تند کوهی سنگی در سال ۴۱۳ هجری قمری ساخته شد و مدفن یکی از شهریاران ˈ آل باوند است.
حد فاصل قسمت فوقانی بدنه و آغاز گنبد برج با مقرنس کاری تزئین شده است و دو کتیبه آجری نیز به خط پهلوی ساسانی و خط کوفی در روی آن به چشم میخورد.
دیگر بناهای تاریخی
برج آرامگاهی سلطان زین العابدین فرزند میر بزرگ مرعشی آملی در مجاورت امامزاده یحیی ساری در خیابان امامزاده یحیی از دیگر مجموعه تاریخی ساری است.
حمام وزیری مربوط به دوره قاجار که در خیابان انقلاب، کوچه آب انبار نو از دیگر بناهای تاریخی و فرهنگی مرکز استان مازندران است.
عمارت کلبادی که مکانی زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در مجاورت خیابان انقلاب در محله آب انبار نو است از بناهای دیدنی تاریخی محسوب میشود.
ویژگیهای اجزای معماری آن نظیر اتاق ها، حجره ها، شاه نشین، حمام اصطبل، حیاط و هنر به کار رفته بر روی پنجرهها و ارسیها و تزئین آنها با شیشه رنگی در نوع خود بی نظیر است.
امامزاده عباس
در حاشیه شمالی ورودی خاوری شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس، یکی از بناهای معروف استان مازندران است. تاریخ ساخت آن ۸۹۷ هجری قمری است و چهارامامزاده بنامهای عباس و زید و محمد و حسن در آن مدفون میباشند. این بنا دربلوار امام رضا منطقهای به نام آزادگله ساری واقع شدهاست.
برج سلطان زینالعابدین
برج سلطان زینالعابدین با گنبد مخروطی هشتترک از لحاظ نوع معماری و تزئینات کاشی کاری و درب و صندوق چوبی نفیس، جز مهمترین بناهای تاریخی ساری به شمار میرود. کتیهها و کاشی کاریهای آن زیبا بوده و یک مرقد دیگر در داخل بنام سلزانامیر شمسالدین میباشد. در مرکز شهر ساری قرار دارد و برج آحری آن به خاطر دارا بودن صندوق و درب چوبی نفیس دارای اهمیت است. بلندای بنا ۲۰ متر و تاریخ ساخت آن سال ۸۴۹ هجری قمری میباشد. امامزاده یحیی از فرزندان امام موسیکاظم است.
پارک جنگلی شهید زارع
یکی از جاذبههای گردشگری شهرستان ساری پارک جنگلی شهید زارع است که در سه کیلومتری رودخانه تجن و شرق شهر ساری واقع است و گردشگرانی که قصد دیدن این جاذبه طبیعی را دارند میتوانند با پشت سر گذاشتن شهر ساری به سمت نکا، از کناره بیمارستان سوانح و سوختگی شهید زارع یک کیلومتر به سمت جنوب طی مسافت کنند تا به این پارک جنگلی برسند.
این پارک جنگلی به علت مجاورت با تپههای جنگلی کم ارتفاع دامنه البرز، بسیار زیبا و چشم نواز است و امکانات اقامتی کوتاه مدت برای بیتوته مسافران و گردشگران دارد پارک جنگلی شهید زارع ساری با ۷۰ هکتار مساحت، دارای تیپ درختی بلوط ـ انجیلی است که در سال ۱۳۴۴ جهت جلوگیری از انهدام جنگل و بازسازی و احیاء آن با گونههای کاج تهران و زربین جنگل کاری شد.
پناهگاه حیات وحش دشت ناز
پناهگاه حیات وحش دشت ناز با حدود ۵۵ هکتار وسعت و پوششی از جنگلهای جلگهای دیگر جاذبه طبیعی گردشگری ساری است که در شمال شرقی این شهر واقع است.
دشت ناز از سال ۱۳۴۶ به محلی برای تکثیر گوزن زرد ایرانی تبدیل شد. بخشی از گوزنهای تکثیر شده در این پناهنگاه که به صورت دستی تعلیف میشوند همه ساله به زیست گاههای اصلی یعنی حواشی رودخانه دز و کارون منتقل میشوند و تعدادی از گوزنهای این پناه گاه به جزیره اشک در دریاچه ارومیه انتقال مییابند دور تا دور این پناهگاه حصارکشی شده است و گردشگران قادرند گوزنها را از پشت دیوارهای سیمی مشاهده کنند.
پناهگاه حیات وحش سمسکنده
پناهگاه حیات وحش سمسکنده دومین پناهگاه حیات وحش شهرستان ساری است که در ۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر ساری واقع شده و مسیر دسترسی آن نیز از جاده بین المللی ساری به نکا و سپس ورود به جاده روستای سمسکنده است که در نهایت به درون این پناهگاه ختم میشود.
پوشش گیاهی این پناهگاه از نوع گونههای جنگلی و جلگهای است و بخشی از آن هم مانند منطقه دشت ناز به عنوان زیستگاه گوزن زرد ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد که از سال ۱۳۵۲ تحت حفاظت بود در سال ۱۳۵۴ به عنوان پناهگاه حیات وحش شناخته شد.
پناهگاه حیات وحش سمسکنده با یک هزار هکتار وسعت دارای پوشش جنگلی جلگهای خزری با گونههای شاخص بلوط، انجیلی، آزاد و توسکا است و گوزنهای زردی که در این پناهگاه پرورش داده میشود به زیستگاه اصلی این گونه جانوری در دز و کرخه و همچنین دیگر زیستگاه ها، چون جزیره اشک و میان کــتل استان فارس انتقال داده میشود، شغال، گربه جنگلی، سنجاب و سمور جنگلی و گراز هم از گونههای پستاندار و عقاب جنگلی، جغد و کبوتر جنگلی نیز از پرندگان شاخص این منطقه به حساب میآید.
منطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه
این منطقه کوهستانی با مساحت ۱۶ هزار و ۹۰۴ هکتار در حدود ۹۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ساری دارای گونههای گیاهی و جانوری بسیار متنوعی است و از نظر ویژگیهای بوم شناختی نظیر آب و هوا، توپوگرافی خاک و زمین شناسی متنوع است پناهگاه حیات وحش دودانگه با پارک ملی کیاسر، منطقه حفاظت شده پرور و منطقه حفاطت شده بولا هم مرز است
غیر از انواع درختان و گیاهان جنگلی و مرتعی، مجموعهای از گونههای وحوش نیز در آن وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از گوزن، شوکا، کل، بز و میش، پلنگ، خرس، گراز و انواع پرندگان، بویژه قرقاول، کبک معمولی و کبک دری که فضای جذابی به آن بخشیده اند.
تالاب حمیدآباد ساری
تالاب حمید آباد از دیگر جاذبههای زیبای طبیعت مازندران است که در جاده دریا به سمت فرح آباد (خزرآباد) در روستای سرسبز و زیبای حمید آباد واقع است و پوشیده از گلهای نیلوفر آبی است که در زمان باز شدن جلوه خاصی به این تالاب و منطقه میدهد گونههای مختلف پرندگان اعم از پرندگان مهاجر و غیرمهاجر در این تالاب زندگی میکنند که زیبایی این منطقه را دو چندان میکند.
ادامه این مسیر هم به مجموعه تاریخی فرح آباد و ساحل دریای خزر میرسد که به گردشگران نوروزی پیشنهاد میشود حتما سری هم به این مجموعه تاریخی بزنند.
چشمههای باداب سورت
آن دسته از مسافران و گردشگران که به دنبال طبیعت بکر اعم از جنگل، کوه و چشمههای زلال و متنوع هستند، بهتر است سری به بخش چهاردانگه شهرستان ساری بزنند، جایی که که نه از شرجی هوا خبری است و نه گرمای طاقت فرسای تابستان چهاردانگه جایی است که در آنجا کوه و جنگل به هم میرسند و طبیعت بیش از همه در چشمههای آب سرد و گرمی که از دل کوه بیرون میزنند و در حاشیه جنگل آرام میگیرد، جلوه گری میکند.
چشمههای سورت که محلیها از آن به عنوان باداب یاد میکنند برای این که آبش گازدار و درمان کننده بعضی از بیمارها است، یکی از صدها چشمهای است که در منطقه چهاردانگه ساری گردشگران را فرا میخواند. سورت نیز به معنی شدت اثر است و این چشمه بعد از چشمه پامو کاله ترکیه به عنوان دومین چشمه آب شور جهان ثبت جهانی نیز شده است.
باداب سورت شامل دو چشمه با آبهای کاملا متفاوت از لحاظ رنگ، بو، مزه و حجم آب است.
سد سلیمان تنگه
این سد در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی ساری، در منطقهای کوهستانی واقع شده است.
سد سلیمان تنگه در سال ۱۳۷۹ برای بازدید آماده شد و از نظر اقامتی برای بازدید کنندگان بسیار مناسب است.
با توجه به عظمت سد، زیبایی دریاچه و فضای دلپذیر اطراف آن در حال حاضر، این سد یکی از زیباترین چشم اندازهای مازندران محسوب میشود که ظرفیت و قابلیت فوق العادهای برای صنعت گردشگری این استان است.
باز دید از تاج سد با خریداری بلیت در روزها ممکن است. یکی از جاذبههای تفریحی این سد مهیا بودن امکان ماهیگیری برای گردشگران است.
فعالیت بخش خصوصی در بخشی از فضای مجاور سد و با ایجاد محیط هایی، چون رستوران و سکوهایی برای نشستن و تفریح، جذابیتی دو چندان به این محیط زیبا بخشیده است.
پارک تجن
تجن نام رودخانهای است که از شهر ساری عبور میکند و این پارک در امتداد این رودخانه در شرق شهر ساری و در کنار پل تجن واقع است.
مساحت این پارک حدود ۷۸ هزار متر مربع است که از شمال به جنوب امتداد دارد و به جهت درون شهری بودن، پذیرای مسافران زیادی بخصوص در فصل بهار و تابستان است.
فضای سبز، جاده دسترسی، پارکینگ اختصاصی، نمازخانه، سرویس بهداشتی، آب شرب شهری، شهربازی، وسایل بدنسازی پارکی، سد لاستیکی، دریاچه سد، قایق سواری، پدالی، آلاچیق، تلویزیون پارکی، کاف شاپ، جت اسکی، تخته اسکی و واحد درمانی از امکانات این پارک است.
بوستان ولایت
بوستان ولایت ساری یک مرکز فرهنگی، هنری و اجتماعی است که طراحی آن با هدف ارتقاء سطح فرهنگ و هنر شهروندان با تأکید بر مدل باغ ایرانی پی ریزی شده است
عمارت سردرب بوستان
در ابتدای ورود به بوستان، آب نما و سپس آبراه در طول مسیر ۳۴۵ متر تا انتهای بوستان که منتهی به آب نمای بعدی خواهد شد، راهنمای مسیر اصلی پیاده است.
بنای سردرب بوستان ولایت جلوه زیبایی به این مجموعه و نمای بصری میدان امام حسین (ع) ساری داده است.
در بسیاری از باغها و سکونتگاههای حکومتی، عمارتی در فضای ورودی ساخته میشد که در بیشتر موارد محل استقرار و سکونت نگهبانان، باغبانان و سایر کارکنان خدماتی بود. در پروژه بوستان ولایت نیز سردرب اصلی بوستان متاثر از معماری قرن گذشته است که همگام با نمای ساختمانهای داخلی ساخته شده است.
عمارت سردرب بوستان ولایت از یک طبقه همکف و سه نیم طبقه تشکیل شده است تا محلی برای استقرار نگهبانی، اطلاعات بوستان و اتاق مانیتورینگ این مجموعه باشد. متراژ طبقه همکف ۶۰ مترمربع و نیم طبقه اول و دوم هرکدام ۲۱ مترمربع و نیم طبقه سوم ۶۱ متر مربع در نظر گرفته شده است.
آمفی تئاتر روباز
از مولفههای موثر بر فکر و اندیشه مردم، مقوله هنر است. در این میان، سهم هنر ششم (تئاتر)، قابل توجه و انکارناپذیر است. تئاتر با استفاده از ابزار داستان و نقش آفرینی هنرمندان، مخاطب را وادار به واکنش درونی و در نهایت تأثیر بر رفتار بیرونی خویش میکند. به عنوان مثال، چنانچه موضوع یک نمایشنامه در قالب احساسات باشد، به یقین مخاطب را درگیر کرده و تأثیرپذیری او را در پی خواهد داشت. در داستانی که مهربانی، نوعدوستی، ایثار و فداکاری، احترام متقابل و... پررنگ باشد، به تبع و بدون نیاز به تبلیغات مستقیم، این روحیات رواج پیدا خواهدکرد و این نرم افزار مترقی، تأثیر بسیاری بر رشد و تعالی اندیشه شهری داشته و در نتیجه، تحول محسوس در منش شهروندی را نیز در پی خواهد داشت.
آمفی تئاتر در این مجموعه، فضایی برای اجرای نمایشها و آثار هنرهای نمایشی و نیز برگزاری همایشها است که سه مسیر ورودی از همکف، ۴ ردیف پلکان دسترسی به سکوهای نشیمن، ۱۶ ردیف سکّو و ظرفیت حدود ۴۰۰۰ نفر را دارد. این بنا، فضای مناسبی برای گردهماییهای عمومی شهر است.
آنچه در این میان مدّنظر تیم مدیریت شهری است، تاثیر بسزای پروژه بزرگ فرهنگی-هنری بوستان ولایت بر منش شهروندی و تأمین الگوهای سلامت شهری است که طراحی بخشهای مختلف این مجموعه مبتنی بر همین اصل صورت گرفته است.
کتابخانه دیجیتال
کتابخانه دیجیتالی، مجموعه سازمانیافتهای از پیوندها به اسناد، نرمافزارها، تصاویر، پایگاههای دادهای و ... در یک شبکه و یا مجموعهای از شبکههای رایانهای است.
امروزه، یکی از علل عقب ماندگی جوامع شهری، دوری از مطالعه و کتابخوانی است. رغبت به مطالعه و کتاب کاغذی، به دلیل مشغلههای فراوان در زندگیهای شهری بسیار کم شده است؛ حال آنکه تحقیقات میدانی نشان میدهد که علاقه به کتابخوانی در میان مردم تنزّل جدی نداشته است. کمک گرفتن از ابزار روز مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت و ... برای تسهیل مطالعه، یکی از بهترین راههای افزایش سرانه کتابخوانی است.
از این رو، تأسیس کتابخانه دیجیتال در مجموعه بوستان ولایت، ضمن ایجاد بسترهای فکری با هدف تأمین زیرساختهای زندگی شهری انسان محور، آسانسازی دسترسی به انواع کتب و ترویج امر مطالعه، منجر به تقویت روحیه مطالبهگری و رشد اندیشه شهری خواهد شد.
خانه دانشوران استان
در طول تاریخ همواره تأثیرگذارترین انسانها در جوامع، دانشمندان، علما و متفکران آن جامعه بوده اند. مفاخر و دانشوران جامعه ما با سابقه بسیار طولانی و درخشان در زمینه علم و فرهنگ و هنر و مدعای تاثیرگذاری بر علوم مختلف دنیا، لازم است که شناخته شود و مسیر حیات آنها برای ایجاد خط مشی و الگوی مناسب زندگی، برای شهروندن قابل رویت باشد.
مفاخر علمی و چهرههای برجسته استان به عنوان سرمایههای اجتماعی و الگوهای انتخاب اندیشه درست در زندگی باید شناخته شوند؛ چراکه آشنایی و مطالعه و آگاهی از زندگیهای فعّال آنان، ذهن بیننده و خواننده را درگیر کرده و این قرار گرفتن در معرض تفکّر که نتیجه آشنایی با حیات این چهرههای ماندگار است، یکی از راههای دستیابی به شهر پویا با اندیشه متعالی است که منجر به تعمیق بینش شهروندی نیز خواهد شد.
خانه دانشوران استان در بوستان ولایت با مساحت ۴۳۰ مترمربع یکی از بخشهای این مجموعه فرهنگی، هنری و اجتماعی است که با توجه به نیاز شهر و برای تأمین اهداف گفته شده طراحی و ساخته شده است.
سرای ارشد
یکی از ویژگیهای دوران سالمندی رسیدن به کمال است. این خصوصیت برجسته در این دوران، موجب ایجاد شاخصههایی مانند تعاون، نوع دوستی، همکاری و گذشت می شود و همچنین به دلیل تأثیرگذاری بر روی سایر افراد، منجر به افزایش سرمایه اجتماعی که یکی از مؤلفههای توسعه پایدار هر جامعه است، می شود.
از این رو، تیم مدیریت شهری ساری با پیش بینی فضایی مجزا جهت استفاده سالمندان در محیط با صفای بوستان ولایت، سرای ارشد با مساحت ۱۰۶ متر مربع را طراحی و ساخته است. این سرا، محلی برای اجرای برنامههای شاد و متنوع جهت توانمند سازی سالمندان و تقویت روحیه نشاط و شادابی در آنان است. طبیعتاً وجود سرای ارشد در بوستان ولایت ضمن اینکه برای سالمندان مغتنم خواهد بود، با توجه به بستر آماده بوستان و استفاده عموم شهروندان از این محیط در سنین مختلف، زمینه ارتباط بسیار خوب میان سالمندان و جوانان شهر خواهد بود و بستر مناسبی برای انتقال تجربیات نسلهای گذشته خواهد شد.
این مجموعه با هدف برنامه ریزی صحیح و کاربردی برای اوقات فراغت سالمندان پرداخته است. به عبارتی دیگر با مکانیابی این بنا در بوستان، فضایی برای تعاملات اجتماعی سالمندان نیز فراهم آمده است.
خانه هنرمندان و نگارخانه
قدم ششم معرفی بوستان ولایت اختصاص دارد به دو بخش فرهنگی و هنری که به عنوان خانه هنرمندان و نگارخانه از آن استفاده خواهد شد.
با این همه، آثار هنری وقتی که خلق میشوند اگر مجالی برای نمایش و رویت مردم نداشته باشند، نمیتوانند تاثیر بسزایی در توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر بگذارند.
از این رو، یکی از ظرفیتهایی که تیم مدیریت شهری ساری، در مجموعه بوستان ولایت در نظر گرفته است دو ساختمان مجزاست که هر کدام دارای ۴۱۵ مترمربع بنا در ۲ طبقه هستند. یکی از این ساختمان ها، نگارخانه و دیگری خانه هنرمندان است.
نگارخانه، فضایی برای گردهمایی است که هدف آن، برپایی نمایشگاههای متداول است و مجموعهای از آثار هنرمندان در رشتههای گوناگون هنری در آن رونمایی میشود.
خانه هنرمندان نیز ریز فضاهایی همچون سالنهای گردهمایی و اتاق جلسات را در خود جای داده که زمینه پایداری تعاملات مردم را فراهم میآورد.
مسجد
در بوستان ولایت که قدم بزنیم یکی از بناهایی که نظر هر شهروند و گردشگری را به خود جلب میکند، نمای زیبا و باشکوه مسجد است که در سمت چپ بوستان جانمایی شده است. در این مجموعه نوشتار، قدم هفتم معرفی بوستان ولایت نیز به همین موضوع اختصاص داده شده است.
مسجد، بطور قطع بنای مذهبی اصلی اسلام است که از بین کارکردهای متعدد آن والاتر از همه، کارکرد عبادت و اجتماع مسلمانان در برنامههای جمعی عبادی، فرهنگی و آیینی است.
مسجد بوستان ولایت، با مساحتی حدود ۱۱۰۰ متر مربع، محلی است که برای اجتماع مردم، نیایش و ارتقاء تعاملات اجتماعی شهروندان پیشبینی شده است. بنای این مسجد در بردارنده رسالت دینی و اجتماعی است و در واقع همچون آیینهای است که شرایط اجتماعی عصر خود را منعکس میکند.
موزه
متاسفانه ساری به عنوان مرکز استان مازندران با تاریخ غنی حدود ۶۰۰۰ ساله، تنها مرکز استانی است که موزه ندارد و این خلأ تاریخی و فرهنگی، ضمن ایجاد آسیبهای فراوان هویتی و شناختی برای مردم این خطّه، باعث شده است که هیچگاه فرهنگ و تاریخ غنی و بومی مازندران به درستی به گردشگران بسیار زیادی که سالانه از مواهب طبیعی این استان استفاده میکنند، معرفی نشود.
گذشته فاخر بومی مازندران و به خصوص تاریخ چندهزار ساله ساری، چنانچه درست معرفی نشود، اولین معضلی که گریبانگیر جامعه شهری خواهد شد، "بحران هویت" و به تبع آن دورشدن از نشاط اجتماعی و پویایی شهر خواهد بود.
از این رو، تأسیس موزههای "مردم شناسی و آثار تاریخی" و همچنین موزه "تاریخ طبیعی مازندران"، در دو ساختمان مجزا که هر کدام با مساحت حدود ۴۳۰ متر مربع طراحی و ساخته شده است، ضمن هویت بخشی به اندیشه شهروندان، یکی از بهترین روشهای حمایت از آنان در مسیر شناخت فرهنگ غنی بومی و تعمیق اندیشه شهری خواهد بود.
موزه مردمشناسی و آثار تاریخی شامل آثار مربوط به مردم شهرهای استان مازندران در دورههای مختلف است که هدف از ایجاد آن معرفی بشریت در قالب گوناگونی مردم شناختی، تاریخی و فرهنگی اوست.
موزههای تاریخ طبیعی مازندران نیز گنجینهای ارزشمند از گونههای مختلف گیاهی و حیوانی است که هر کدام در بخشهای مجزا قرار گرفتهاند.
موزه مطبوعات
ظرفیت رسانه و تاثیر آن بر دیدگاهها و اندیشه مردم همواره بسیار زیاد بوده است. استان مازندران و خصوصاً مرکز استان، با دارا بودن پتانسیل توانمند و متخصص در حوزه رسانه و مطبوعات، دیربازی است که حائز رتبههای برتر در این عرصه در سطح ملی است.
احداث موزه مطبوعات زمینهای برای افزایش مشارکت و همگرایی خبرنگاران در مسیر فعالیتهای تخصصی، نگاه نو و تخصص محور، ایجاد تعامل میان اصحاب رسانه، شهروندان و مدیریت شهری است که باعث افزایش آگاهی و در نتیجه بسترساز توسعه شهری پایدار خواهد بود.
عدم وجود فضای مناسب برای استفاده اصحاب قلم و رسانه در استان و طراحی این موزه برای اولین بار در سطح استان توسط مجموعه مدیریت شهری ساری انجام شده است.
راه اندازی موزه مطبوعات در بوستان ولایت ساری با مساحتی حدود ۴۳۰ متر مربع، زمینهای برای افزایش مشارکت و همگرایی خبرنگاران ساروی در مسیر فعالیتهای تخصصی است و از ظرفیت این در خصوص تشکیل میز خبر برای خبرنگاران با هدف تبادل اندیشه و نیز تجهیز فضایی مستقل برای آنان استفاده خواهد شد.