پخش زنده
امروز: -
برای نخستین بار در کشور، گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برگزاری جلسات متعدد با دادگستری استان فارس، موفق به جلب حمایت و تصویب مجوز صدور آرای جایگزین در همه نهادهای قضایی استان، با هدف تأمین سبد غذایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به عوارض سوء تغذیه دوران بارداری و کودکی، از اهمیت جلب حمایت سازمانهای مردم نهاد و سایر بسترهای حمایتی دیگر سازمانها در برخورد با این چالش سخن گفت.
مریم مهارت گفت: سوء تغذیه پروتئین-انرژی یکی از مشکلات تغذیهای شایع در کودکان زیر ۵ سال و مادران باردار است.
او با اشاره به اینکه سوءتغذیه در کودکان زیر ۵ سال میتواند منجر به افزایش احتمال مرگ و میر، ابتلا به بیماریهای مختلف، کاهش قدرت یادگیری و درنهایت کاهش توانمندیهای ذهنی و جسمی کودک شود، افزود: در مادران باردار وزن گیری کمتر از حدانتظار مادر و پیروی نکردن از یک برنامه غذایی سالم، میتواند عوارضی مانند سقط جنین، تولد نوزاد کم وزن، کم خونی و اختلال در رشد و تکامل مغزی جنین را به همراه داشته باشد.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه ادامه داد: از آنجا که فقر اقتصادی و عدم دسترسی به سبد غذایی مطلوب، یکی از علل مهم ابتلا این گروههای هدف به سوءتغذیه است، جلب کمک سازمانهای مردم نهاد و سایر بسترهای حمایتی در سازمانهای دیگر از استراتژیهای مهم و تأثیر گذار در بهبود سوءتغذیه به شمار میرود.
مهارت بیان کرد: برای نخستین بار در کشور، گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برگزاری جلسات متعدد با دادگستری استان فارس، موفق به جلب حمایت و تصویب مجوز صدور آرای جایگزین در تمامی نهادهای قضایی استان، با هدف تأمین سبد غذایی شد.
او افزود: در تیرماه امسال، گروه بهبود تغذیه موفق به جذب ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار از دادگستری شیراز از طریق صدور آراء جایگزین به منظور تأمین سبد غذایی کودکان و مادران باردار دچار سوءتغذیه در شهرستان شیراز شد.
این مقام مسوول در دانشگاه گفت: با هماهنگی انجام شده با فروشگاه نیروی انتظامی و واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز، ۱۰۴ بسته غذایی در دو نوبت بین خانوارهای ۵۲ مادر باردار و کودک زیر ۵ سال نیازمند شناسایی شده، میشود.
مهارت افزود: اقلام موجود در بسته غذایی حمایتی، با توجه به نیاز کودکان و مادران باردار تنظیم شده و شامل مرغ، سویا، برنج، ماکارونی، عدس، لوبیا، تخم مرغ و پنیر است.
او تاکید کرد: تداوم همکاری مراجع قضایی در خصوص صدور آرای جایگزین به منظور تأمین سبد غذایی، علاوه بر تأثیر در کاهش سوءتغذیه در گروه های هدف، نقش مؤثری در فرهنگ سازی در زمینه جهت دهی به کمک های خیرین در کاهش سوءتغذیه گروه های آسیب پذیر دارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه با اشاره به اینکه ارائه خدمات تخصصی تغذیه و افزایش آگاهی گروه های آسیب پذیر از طریق برگزاری جلسات آموزشی می تواند اثربخشی طرح های حمایتی را بهبود بخشد، گفت:همه مادران باردار و مادران کودکان زیر 5 سال تحت پوشش برنامه حمایتی تغذیه، می توانند به صورت رایگان از خدمات مشاوره تخصصی تغذیه استفاده نمایند.