اجرای سیستم HACCP برای تمامی واحدهای لبنی و گوشتی اجباری است
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو نیشابور گفت: اجرای سیستم HACCP؛ تجزیه و تحلیل خطرات و نقاط کنترل بحرانی باتاکید بر کنترل صحیح مواد غذایی و افزایش سطح ایمنی و کیفیت محصول نهایی در واحدهای لبنی و گوشتی اجباری است.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، مریم کلاهدوز گفت: سرممیز این معاونت با حضور در کارخانههای لبن گستر بینالود و فرآوردههای لبنی نوبر، خطوط تولید، سردخانه ها، انبارها، فضاهای شرکت و مدارک ومستندات مربوط را در جهت اعطای گواهی مذکور بررسی کرد.
وی افزود: سیستم مدیریت و اصول HACCP درواقع یکی از عناصر کلیدی ارتباط متقابل با استاندارد ISO ۲۲۰۰۰ است که پیادهسازی آنها سبب شناسایی و حذف مخاطرات موجود در فرآیند تولید، بستهبندی و حمل مواد غذایی میباشد.
سارا حاجی میرزا، سرممیز معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور هم در تکمیل این خبر اظهار کرد: HACCP مخفف عبارت Hazard Analysis Critical Control Point، به معنی تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی و سیستمی نظاممند است که به صنایع فعال در حوزه زنجیره مواد غذایی کمک میکند تا خطرهای ویژه و اقدامهای لازم برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی را شناسایی و کنترل کنند.
وی افزود: از سال ۱۳۹۸ اجرای این سیستم و تجزیه و تحلیل و کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی از تولید، تهیه و جابجایی مواد خام تا تولید، توزیع و مصرف محصول نهایی برای تمامی واحدهای لبنی و گوشتی باهدف تضمین ایمنی غذا اجباری و از سال ۱۴۰۱ نیز ارتقا نمره به میزان ۲۰ درصد سال قبل اجباری است.
سرممیز معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با تأکید بر بررسی اجرای سیستم HACCP باهدف افزایش سطح ایمنی و کیفیت محصول نهایی بیان کرد: بازدید از واحدهای واجد شرایط به صورت مستمر انجام و مواد اولیه، فرآیند، فرآورده نهایی، شرایط جا به جایی و نگهداری، بستهبندی و توزیع مواد غذایی و مدارک و مستندات مربوط به سیستمهای ایمنی مواد غذایی بررسی و اجرایی میشود.