پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از افزایش سطح زیر کشت محصول چغندر قند و دانه روغنی کلزا در اراضی زراعی این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل احمد شهریار برنامه کشت امسال دانه روغنی کلزا در سطح استان اردبیل را هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: طبق این برنامه، کلزا در یک هزار هکتار از اراضی دیم و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی استان کشت میشود.
وی با اشاره به مساعد بودن شرایط جوی و اقلیمی و بارشهای مناسب در شمال استان اردبیل بهویژه در شهرستان گرمی و بیلهسوار برای کشت محصول کلزا افزود: پیشبینی میشود که سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در مزارع دیم این ۲ شهرستان از یک هزار هکتار پیشبینی شده فراتر رفته و حتی تا پنج هزار هکتار نیز افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل شرایط جوی و بارش خوب در فصل پاییز و نیز ۲ برابر بودن قیمت محصول و نیز خرید تضمینی محصول تولید شده از جمله علل استقبال کشاورزان به کشت محصول کلزا در این استان ذکر کرد.
وی با اشاره به خرید چهار هزار تن محصول کلزای برداشت شده در استان اردبیل در سال زراعی گذشته افزود: کلزا محصولی مفید به خصوص برای تناوب کشت گندم و جو به شمار میرود و به علت عملکرد مناسب خاک، موجب افزایش ۲۰ درصدی محصول گندم و جو در سال بعد میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین از برنامهریزی برای کاشت محصول چغندر قند در سه هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: امسال سطح زیر کشت چغندر قند در این استان از یک هزار و ۷۰۰ هکتار سال زراعی گذشته به سه هزار هکتار افزایش مییابد.
شهریار اظهار کرد: کاشت چغندر قند در استان اردبیل آغاز شده و در همین آبان ماه اراضی پیشبینی شده در استان به زیرکشت چغندر قند میرود و سعی میشود که با توجه به کمبود آب و نیاز آبی بالای این محصول، کشت چغندر قند در استان در فصل پاییز انجام شود تا هم به آبیاری کمتری احتیاج داشته باشد و هم محصول کشت شده در پاییز و زمستان رشد کرده و زمان آبیاری سال بعد آن کمتر شده و برداشت محصول نیز زودتر اتفاق بیفتد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از برداشت ۷۲ هزار تن محصول چغندر قند از مزارع این استان در سال زراعی گذشته خبر داد و گفت: متوسط تولید این محصول ۴۲ تن و کمتر از حد انتظار است و باید با اقدامات کارشناسی و فنی، افزایش یابد.