پخش زنده
امروز: -
برکه آب در دل جنگل سوادکوه در استان مازندران میزبان حیات وحش شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، یک محیطبان در مستند حیات وحش از منطقه شکار ممنوع سوادکوه با استفاده از دوربین تلهای، تصاویری از رفع تشنگی یک قلاده خرس، پلنگ، روباه، خوک، سمور، گربه، دو راس مرال و گوزن و جغد ثبت کرده است.
این تصاویر آبان ۱۴۰۲ از قاب دوربین تلهای محیط بان علیاکبر ایمانی به ثبت رسید.
جنگلهای هیرکانی به عنوان دومین میراث طبیعی ایران، بر اساس معیار ۹ گانه به شماره ۱۵۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد این عرصه با پیشینه تکامل ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله، مانند نواری سبز محدودهای حدود ۸۵۰ کیلومتر کنارههای جنوبی دریای کاسپین را پوشانده اند. تغییرات بارشی و ارتفاعی زیاد، تنوع در شرایط اکولوژیکی از خاور تا باختر، تنوع بی مانند در گونههای گیاهی و جانوری از ویژگیهای برجسته جنگلهای هیرکانی است.
مناطق چهارگانه محیط زیست شامل پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است.
مازندران دارای پارکهای ملی شاهدژ، پابند و نیز پناهگاه حیات وحش میانکاله، سمسکنده و دشت ناز، دو دانگه و چهار دانگه و فریدونکنار است.
آثار طبیعی ملی این استان شامل خشکه داران، قلل سه گانه علم کوه، تخت سلیمان، سیاه کوه و دماوند و همچنین دیگر مناطق حفاظت شده است.
خرس قهوهای یکی از نادرترین گونههای جانوری در جنگلها و ارتفاعات مازندران هستند که در فصل زمستان در غارها پناه میگیرند و با گرم شدن هوا به جستجوی غذایشان که شامل گیاهان و حیوانات هست میروند، جستجویی که بارها و بارها توسط دوربینهای حافظان محیط زیست ضبط شده است.
اواخر زمستان زمان زایمان خرسهای ماده است و در اواسط فصل بهار بعلت اینکه تولهها جثههای خیلی ضعیفی دارند و آسیبپذیر هستند، خرس مادر فقط برای هواخوری تولهها را از محل زندگی خود به بیرون میآورد و مشغول تغذیه میشوند تا تولهها کمی بزرگتر و با تجربه شوند.
خرسهای نر و ماده اوایل تابستان تا اوایل مرداد ماه باهم زندگی میکنند و در باقی فصول سال خرس مادر وظیفه رسیدگی به توله هایشان را به عهده دارد.
پلنگ یکی از ۳۷ گونه گربهسان جهان و پلنگ ایرانی بزرگ جثهترین پلنگ دنیا است که زیستگاهی گستردهای در کشور دارد و جمعیت آن در استانهای شمالی، خراسان رضوی و شمالی، سمنان، فارس، یزد و سیستان و بلوچستان مشاهده شده است.
یکی از بزرگترین زیستگاههای پلنگ ایرانی جنگلهای مازندران است که بر اساس گزارش محیط زیست بیش از ۱۴۰ قلاده آن با شیوه ردزنی شناسایی شدند.
گوزن قرمز هیرکانی یا مرال، یکی از زیرگونههای گوزن قرمز است که در مناطق بین دریای سیاه و دریای خزر در جنگلهای شمال زندگی میکنند و گاهی به عنوان گوزن نجیب یا گوزن قرمز شرقی شناخته و نامیده میشود.
برآورد جمعیتی از گونههای مرال مازندران طبق آخرین سرشماری بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ راس است