پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی نفت و گاز در سه ماهه اول امسال ۱۹ و نیم درصد است که نسبت به دورههای گذشته بالاترین رشد را نشان میدهد.
جواد اوجی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به جلسه ۳ ساعته مدیران صنعت نفت با رئیس جمهور گفت: در جلسه امروز ابتدا عملکرد دو ساله وزارت نفت بیان و پس از آن طرحهای پیش رو و درخواستهای معاونتها مطرح شد.
وزیر نفت گفت : خوشبختانه تا امروز ۱۸۳ طرح در حوزه بخشهای بالادستی و پایین دستی نفت همچون پروژههای نیمه تمام و یا طرحهای تازه تاسیس در دستور کار وزارت نفت بوده که از این رقم ۱۳۰ طرح به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به سرمایهگذاریهای صورت گرفته در صنعت نفت ادامه داد: بیشتر طرحهای صنعت نفت، ارزش افزوده بالای برای کشور داشته است به طوری که ۲۸ و نیم میلیارد دلار در دو سال دولت سیزدهم در قالب ۱۳۸ طرح در بخش بالا دست و بخش پایین دست به بهره برداری رسیده و ۵۰ طرح جدید هم در راستای رشد تولید نفت، گاز، فراوردههای نفتی و فراوردههای گازی در آینده نزدیک برنامه ریزی شده است.
وزیر نفت گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی نفت و گاز در سه ماهه اول امسال ۱۹ و نیم درصد است که نسبت به دورههای گذشته بالاترین رشد را نشان میدهد.
اوجی با تاکید بر اینکه توسعه میادین مشترک یکی از دغدغههای رئیس جمهور بود؛ افزود: نزدیک به ۱۹ میدان نفتی و گازی در حال توسعه هستند که بر این اساس از میادین مشترکی نفتی نزدیک به ۵۰ هزار بشکه در روز برداشت و نزدیک به ۶۰ میلیون متر مکعب گاز در روز، نسبت به ابتدای دولت سیزدهم تولید میشود.
وی با برشمردن چندین طرح کلان صنعت نفت در دو سال گذشته خاطر نشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون افتتاح طرحهای بالادستی همچون قطعه ۱۱ پارس جنوبی، بخش دوم پالایشگاه آبادان که روزانه ۲۱۰ هزار بشکه تولید نفت پالایش میکند، تصفیه نفتِ گاز در پالایشگاه اصفهان به میزان ۱۶ میلیون لیتر به صورت روزانه و بحث کیفیسازی پالایشگاههای کشور
اوجی رکورد شکنی در تولید نفت خام را از مهمترین دستاوردهای صنعت نفت دانست و افزود: در شروع دولت سیزدهم تولید نفت خام دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بود و حالا این رقم به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است و قرار است تا پایان سال به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یابد
وزیر نفت با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم ۱۵۰ شرکت دانش بنیان طرف قرارداد با وزارت نفت بود، ادامه داد: این ظرفیت به بیش از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در صنعت نفت رسیده است، اما موانع پیش روی آنها و سازندگان صنعت نفت نیازمند بررسی بیشتر در هیات دولت و سازمان برنامه و بودجه است تا موانع تولید تسهیل شود.