پخش زنده
امروز: -
نخستین نمایشگاه آثار و محصولات فرهنگی هنری قرآنی جمهوری اسلامی ایران در تایلند در نخستین هتل حلال این کشور در بانکوک افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه آثار و محصولات فرهنگی هنری و قرآنی جمهوری اسلامی ایران در مجموعه المیراث شهر بانکوک تایلند و با حضور سیدرضا نوبختی سفیر ایران؛ مهدی زارع رایزن فرهنگی ایران و علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون وزیر فرهنگ تایلند رسماً آغاز به کار کرد.
قائممقام معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم درباره آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه اعم از آثار هنری، محصولات قرآنی و فرهنگی، کتاب و صنایع دستی مرتبط با قرآن توضیحاتی برای مدعوین ارائه داد و با اشاره به ظرفیتهای آموزشی و هنری ایران در عرصه قرآن، برای انتقال این هنرها به فرهنگ دوستان تایلند اعلام آمادگی کرد.
در ادامه، فونپوم ویپاتیپومیپیرات (Phonpoom Vipattipumiprates)، معاون وزیر فرهنگ تایلند هم در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه قرآن، فرهنگ ایران را فرهنگی غنی توصیف کرد که طی شکوفایی دو هزار ساله خود همچنان مردم ایران این سنتهای غنی فرهنگی و مذهبی را در سبک زندگی خود حفظ کرده اند.
معاون وزیر فرهنگ تایلند حضور در مراسم افتتاحیه آثار قرآنی را باعث سرور و افتخار خود دانست و افزود: پس از سال ۱۹۵۵ و شروع روابط دیپلماتیک ایران و تایلند، همکاریهای گستردهای در ابعاد مختلف بین دو کشور و مقامات شکل گرفته و وزارت فرهنگ تایلند به اهمیت قرآن به عنوان مهمترین کتاب مسلمانان پی برده است و از این رو موزه «میراث فرهنگی اسلامی و مرکز آموزش قرآن» را در مقابل مدرسه سامانمیت ویتتایا در استان ناراتیوات تأسیس کردهایم.
وی ادامه داد: این موزه میراث فرهنگی اسلامی و مرکز قرآنآموزی به زودی منبع بزرگ فرهنگی برای مطالعه قرآن خواهد بود و این مکان به میراثی فرهنگی اسلامی در تقویت سطح آگاهی مردم استانهای مرز جنوبی مبدل خواهد شد.
معاون وزیر فرهنگ تایلند گفت: نمایشگاه حاضر که تلفیقی از هنر معاصر قرآنی ـ ایرانی است، به ارتقای سطح مبادلات فرهنگی ـ اسلامی و روابط دیپلماتیک دو کشور کمک میکند و زمینههای همکاری بیشتری را فراهم میسازد.
وی برپایی نخستین نمایشگاه قرآنی ایران در تایلند را موجب تقویت افق فرهنگ محلی، جذب گردشگری فرهنگی ـ هنری و همچنین فرصتی برای هنرمندان تایلندی دانست تا سطح همکاریها و هنر اسلامی خود را در صحنه بینالمللی تقویت کنند.
معاون وزیر فرهنگ تایلند در انتها برگزاری این نمایشگاه را فرصتی مغتنم برای تقویت هر چه بیشتر روابط فرهنگی طولانی مدت دو کشور دانست و از برگزار کنندگان آن بهویژه همتای ایرانی خود علیرضا معاف قدردانی کرد.
معاون وزیر فرهنگ تایلند در جریان بازدید از کتب و محصولات فرهنگی و آثار قرآنی به نمایش در آمده در این رویداد؛ از محصول قرآنی ایران با تکنولوژی واقعیت مجازی VR نیز بازدید و بخشهایی از صحنههای به تصویر کشیده شده سوره بقره را تماشا کرد.
مهدی زارع رایزن فرهنگی ایران در تایلند نیز درباره اهمیت برگزاری نمایشگاهای قرآن و اهمیت این کتاب آسمانی در دنیای اسلام و پیادهسازی آموزههای قرآنی در روابط بینالملل سخن گفت.
سیدرضا نوبختی سفیر ایران در تایلند هم ضمن تشکر از معاون فرهنگ تایلند برای حضور در این مراسم، از مواضع تایلند در حمایت از فلسطین و سیاستهای بانکوک در محکومیت جنایات ضد ملت فلسطین تشکر و قدردانی کرد.
علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان نیز درباره ویژگیهای تربیتی آموزشی قرآن کریم گفت: در سراسر قرآن آموزههای رحمت، مهربانی و انساندوستی موجود است و اگر به همه آموزههای قرآن بنگریم نمود آن در فرهنگ کشورهای مختلف بهویژه تایلند که مردمی بسیار آرام، صمیمی و مهربان دارد، یافت میشود.
معاف درباره ماهیت این رویداد و نوع فعالیتها و نمایشگاههای قرآنی ایران در کشورهای دیگر توضیحاتی ارائه داد و افزود: در صورت آمادگی تایلند میتوان این نمایشگاهها را در قالبهای مختلف توسعه و ادامه داد.
مراسم افتتاح این نمایشگاه با اهدای هدایای مسئولان دو کشور به رسم یادبود به یکدیگر همراه بود.
گفتنی است این نمایشگاه با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند افتتاح شد و تا ۱۱ فوریه (۲۲ بهمن) در مجموعه المیراث بانکوک ادامه دارد.