• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۵۵۰
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
صفحه نخست » عمومی

آخوندی: دولت در بخش مسکن نباید مداخله کند

وزیر راه و شهرسازی گفت : دولت نباید در بخش مسکن مداخله کند بلکه باید هدایت گر و برنامه ریز باشد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عباس آخوندی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما در بیان عملکرد صد روزه وزارت تحت مدیریتش در بخش مسکن افزود : باید در این بخش برگشت های بنیادین داشته باشیم.
وی گفت : برخی طرح هایی که در سال های اخیر در بخش مسکن اجرا شد باورهایی را ایجاد کرد که باید در آن تردید و در این باره با مردم گفتگو کنیم.
آخوندی به اجرای طرح سهام عدالت اشاره کرد و افزود : این طرح به ظاهر به نفع مردم است اما در واقع بخش عمده ای از آن، سیاست های اصل 44 قانون اساسی را کم فروغ و کم اثر و 40 درصد بنگاه داری را از مدیریت موثر خارج کرد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از توزیع یارانه ها انتقاد و اضافه کرد: نتیجه اجرای این طرح، وابسته شدن مردم به دولت، رکود تورمی و کاهش بسیار شدید تولید بود.
وی همچنین طرح مسکن مهر را ناکارآمد دانست و گفت : این طرح به ظاهر نوعی خانه سازی برای گروه های کم درآمد بود اما مشکلات زیادی ایجا کرد.
آخوندی افزود: در ایران سالی 60 میلیون متر مربع ساختمان ساخته می شد و عمده سیاست ها در جهت توانمند سازی مردم بود و آنها می توانستند مسکن مورد علاقه خود را از بازار تامین کنند.
وزیر راه و شهرسازی گفت : با اجرای طرح مسکن مهر به محدوده شهر ها افزوده شد و جمعیت تهران نیز به مرز غیرقابل قبول رسید.
وی ادامه داد: با یک مصوبه جمعیت پرند از 130 هزار نفر به 700 هزار نفر و پردیس از 170 هزار به 400 هزار و جمعیت هشتگرد از 160 هزار به 600 هزار نفر رسید.
آخوندی گفت : در موضوع مسکن باید به همه طبقات و اقشار مردم توجه شود در حالی که در طرح مسکن مهر تنها به سه دهک پایین جامعه توجه شد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد : حقایق را باید با مردم صادقانه مطرح کنیم تا بتوانیم مسیر را تغییر دهیم در غیر این صورت زندگی در کلان شهرها دچار مشکل می شود.
وی با اشاره به طرح جامع مسکن گفت : باید برنامه هایی را اجرا کنیم که همه مردم قدرت خرید مسکن را پیدا کنند.
آخوندی، تشکیل صندوق های پس انداز مسکن را یکی از این برنامه ها بیان کرد و افزود : تشکیل این صندوق نباید منحصر در بانک مسکن باشد بلکه همه بانک ها باید بتوانند با روش های خود چنین صندوقی را تشکیل دهند و از طریق آن به مردم در بخش مسکن تسهیلات دهند.
مجری در ادامه پرسید: خبرهایی منتشر شده است که وزیر راه و شهرسازی در جلسه با رئیس کل بانک مرکزی برای افزایش 5 میلیون تومانی بانک مرکزی رایزنی کرد آیا این خبر را تایید می کنید؟  
وزیر راه و شهرسازی این خبر را تکذیب کرد و گفت : در این جلسه درباره کلیت برنامه مسکن گفتگو کردیم نه درباره افزایش 5 میلیونی وام مسکن. 
آخوندی با تاکید بر اینکه ساخت آن بخش از مسکن هایی که در قالب طرح مسکن مهر آغاز شده است تا تکمیل آن ادامه می یابد گفت : دولت به اجرای همه تعهدات خود در این زمینه پایبند است.
وی با اشاره به اینکه دو میلیون مسکن مهر در دست اجراست افزود : ساخت این واحدها حداقل دو سال زمان می برد.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که طرح جایگزین مسکن مهر چیست به طرح جامع مسکن اشاره کرد و گفت : در این طرح به الگوهای اقتصادی، مالی ، مهندسی و فنی توجه شده است و برای هر کدام از اقشار مردم طرح های متناسب با آنها طراحی می شود.
آخوندی افزود : امسال در این باره به نتیجه می رسیم و امیدواریم بتوانیم برای سال آینده برنامه های خود را در این زمینه اعلام کنیم.
وزیر راه : برقی کردن قطار تهران، مشهد در دستور کار
وزیر راه و شهرسازی گفت: برقی کردن مسیر ریلی تهران ، مشهد در برنامه های ما قرار داد تا سرعت جابجایی مسافر افزایش یابد.
آخوندی در برنامه نگاه یک افزود: این کار از طرح هایی است که با  فاینانس خارجی قابل اجراست چرا که منابع مالی ریالی در این کار نداریم.
وی همچنین گفت: به دنبال این هستیم که برخی خطوط ریلی اصلی و دو خطه را برقی کنیم. 
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ایجاد ریل های جدید در دستور است، افزود: تلاش ما این است که این اهدف تا سال 96 عملیاتی شود.
آخوندی با اشاره به اینکه درحال حاضر حدود 27 میلیون نفر مسافر بوسیله ریل جابجا می شود، اظهار داشت: به دنبال این هستیم که در مدت این 4 سال این عدد را به 40 میلیون مسافر برسانیم.
وی، کاهش مصرف سوخت، کاهش الودگی هوا ،ایمنی و سلامت مردم را از ویژگی های مسیر ریلی برشمرد و گفت: ایمنی ریل نسبت به جاده 50 برابر بیشتر است و به همین علت رفتن به سمت حمل و نقل ریلی در اولویت کاری ماست.
وزیر راه درخصوص واگن ها افزود: واگن ها وضع خوبی ندارند و واگن های ریلی ما میانگین عمرشان 29 سال است.
آخوندی تصریح کرد: نیاز داریم که در حوزه نوسازی ناوگان ریلی حدود دو هزار ناوگان جدید بیاوریم که این طرح ها متکی به فاینانس است.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم که راهداری در صدر برنامه هایم قرار گیرد، گفت: صنعت حمل و نقل  در واقع صنعت ملی محسوب می شود.
آخوندی در پاسخ به اینکه هم اکنون برای کاهش سن ناوگان حمل و نقل چه برنامه ای دارید، افزود:  مصوبه خوبی داشتیم که حمل و نقل را بخشی از صنعت قرار دادند، این یعنی حمل و نقل بتواند از صندوق توسعه ملی برای نوسازی ناوگان استفاده کند و درحال تهیه آیین نامه آن هستیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره آزاد راه تهران - شمال گفت: این آزاد راه 4 قطعه و قطعه یک حدود 32 کیلومتر است که 25 کیلومتر آن تونل دارد و بیشترین افزایش کارایی در قطعه یک انجام گرفته است.
وی افزود: این قطعه 92 کیلومتر راه را به 32 کیلومتر کاهش می دهد و تاکنون  قطعه یک 45 درصد پیشرفت داشته است.
وزیر راه اضافه کرد: اگر مشکل فاینانس قطعه یک حل شود دو سال و نیمه تمام می شود.
اخوندی ادامه داد: قطعه دو و سه ، روی هم 57 کیلومتر تونل دارد و کار در آنجا آغاز نشده است.
وزیر راه گفت: قطعه 4 که یک و نیم کیلومتر تونل دارد و به چالوس می رسد  فعال است.
آخوندی درباره افتتاح کامل فرودگاه حضرت امام(ره)، افزود: ترمینال موجود این فرودگاه سالانه ظرفیت جابجایی 5 میلیون نفر را دارد.
وی گفت: به جز این، دو ترمینال نیز با ظرفیت جابجایی 20 میلیون مسافر در این فرودگاه وجود دارد که در حال ساخت است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: قانون برنامه پنجم پیش بینی کرده است که یک شهر فرودگاهی نیز در انجا ایجاد شود تا این فرودگاه به سامانه جاده ای و ریلی متصل شود.
آخوندی با بیان اینکه اساسنامه این شهرک در هیئت دولت به تصویب رسیده است ، گفت: تلاش می کنیم برای سال 93 این برنامه ها را عملیاتی کنیم.
وی درخصوص جداسازی پرواز حجاج افزود: من با این طرح تفکیک حجاج از فرودگاه موافق نیستم.
آخوندی درباره کاهش سن ناوگان هوایی گفت: فعلا امیدی ایجاد شده است که از فضای بین المللی جدید استفاده کنیم.
وزیر راه درباره اینکه این امید چگونه با تحریم های جدیدی که پس از توافقنامه ژنو از سوی امریکا ایجاد شده است میسر می شود، افزود: ما باید به دنبال منافع ملی باشیم و خیلی به این فراز و نشیب های لحظه ای حساسیت نشان ندهیم.
وی ادامه داد: حدود 100 فروند از هواپیماهای ما زمین گیر است که باید نوسازی شود.
طبقه متوسط ،۳ تا ۵ ساله خانه دار می شوند
وزیر راه و شهرسازی گفت: طبقه متوسط جامعه با پس انداز ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان در دوره ای سه تا پنج ساله می توانند خانه دار شوند.
عباس آخوندی در برنامه نگاه 1 شبکه اول سیما افزود: طبق اجماع اقتصاددانان کشور برای این که پرداخت تسهیلات ، تورم ایجاد نکند نباید برای این کار چاپ شود به این معنی که اساسا نمی توان به منابع بانک مرکزی متکی بود.
وی استفاده از ساز و کار صندوق های پس انداز را ، راهکار تامین منابع لازم برای پرداخت تسهیلات مسکن دانست و گفت : این ساز و کار در دنیا تجربه شده که این البته به ثبات در سیاستگذاری نیازمند است.
آخوندی ، تجمیع تدریجی پس اندازهای مردم را زمینه ساز تامین اعتبار لازم برای پرداخت تسهیلات مسکن دانست و افزود: هر صندوق پس انداز در هر بانکی می تواند روش رقابتی ویژه خود را داشته باشد و در مدت های متفاوت سپرده گذاری ، تسهیلات متفاوتی پرداخت کند.
وی با تاکید بر اقدام دولت برای تامین منابع مربوط به تسهیلات مسکن از درون اقتصاد ملی تصریح کرد: در هشت سال اخیر کسی به مردم نگفت که اگر می خواهند خانه دار شوند باید پس انداز کنند.
آخوندی گفت: ما به مردم اعلام کردیم چهار تا پنج میلیون تومان پول بدهند ، بانک مسکن نیز که به بانک مرکزی متصل است 25 میلیون تومان روی آن می گذارد و به سپرده گذاران یک واحد مسکونی واگذار می کند.
آخوندی در پاسخ به این پرسش که با توجه به سطح درآمد طبقه متوسط ، آنان چه میزان می توانند پس انداز کنند، گفت: این عدد درحال محاسبه است ؛ ما در پی پس اندازهای خیلی بزرگ نیستیم.
وی ، پس انداز 25 تا 30 میلیون تومانی طبقه متوسط را در دوره ای سه تا پنج ساله ، زمینه ساز خانه دار شدن آنان دانست و افزود: با محاسبه ضریب تکاثر این پس اندازها می توان در بسیاری از شهرهای متوسط کشور برای این قشرها خانه ساخت منوط به این که ، صندوق های پس انداز در انحصار بانک مسکن نباشد و همه بانک ها بتوانند ایجاد کنند.
آخوندی در پاسخ به این که بانک ها ضریب تکاثر پس اندازها را از کجا می آورند و صرف خرید مسکن می کنند گفت : همه پس انداز کنندگان که یکباره به صندوق های پس انداز مراجعه نمی کنند بلکه به تدریج سپرده هایشان را پس انداز می کنند.
وی افزود: اگر صندوق های پس انداز با کسری منابع مواجه شوند دولت به جای توزیع پول در بازار در چارچوب نقش هدایتگری در بخش مسکن می تواند کسری این صندوق ها را جبران کند.
آخوندی گفت: این گونه ، دولت به جای اینکه درگیر ساخت و ساز مسکن شود و واحدهای آپارتمانی به مردم واگذار کند که به ناچاری و بدون تمایل در آن ساکن می شوند ، زمینه ای ایجاد می کند تا مردم خانه مورد پسند و سلیقه شان را بخرند.
وزیر راه و شهرسازی ، کمک به تکمیل منابع صندوق های پس انداز ، تامین مسکن اجتماعی برای طبقات کم درآمد و توزیع مناسب زمین را از اقدامات ضروری دولت برای ساماندهی بخش مسکن برشمرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت نخستین واحد استاندارد تولید برگه میوه کشور در سلماس
توقف آبیدر سنندج در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زیر ۱۸ سال کشور
شهید فهميده نماد جهاد و ایثار برای دانش آموزان بسیجی
علل اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی 
افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی به ۵۰۰ مگاوات
آمادگی خوزستانی‌ها برای خلق حماسه در یوم الله ۱۳ آبان
رزمایش آموزشی و عملیاتی انسداد تونل جاده اسفراین – بجنورد برگزار شد
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کشف لاستیک‌های قاچاق در خور و بیابانک
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
افزایش پروازهای فرودگاه گناباد
درخواست مالکان دو مرکز خرید پلمب شده در تهران
پایان قداره کشی اراذل و اوباش در عملیات ویژه پلیس
یادواره شهدا فرصتی برای بازخوانی هویت ایمانی و فرهنگی ملت ایران است
اجلاسیه بزرگداشت ۷۳۱ شهید سلماس
تغییر وضعیت شورای اداری هرمزگان به مجمع مشورتی حکمرانی
تشدید نظارت بر خدمات خودرویی در ایلام
بزرگداشت شهدای بسیجی طرح امنیت در زاهدان
درخواست اوباما از دموکرات‌ها برای مقابله با بی‌قانونی‌های ترامپ
افتتاح ۱۰ طرح در شهر درچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)