پخش زنده
امروز: -
سالانه ۲۰ میلیون تن انواع غلات در کشور برداشت میشود که حدود ۴ تا ۵ درصد ان به دلیل فرسودگی دستگاههای برداشت به ضایعات تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در جلسه سالانه ستاد برداشت غلات و کلزای کشور در اراک گفت: سالانه ۱۳ میلیون تن گندم، ۳ میلیون تن جو و ۲ تا ۳ میلیون تن و در مجموع ۲۰ میلیون تن غلات برداشت میشود که حدود ۴ تا ۵ درصد آن به دلیل فرسودگی دستگاهها به ضایعات تبدیل میشوند که این میزان دو درصد بیشتر از حد استاندارد است.
ذوالفقاری با بیان اینکه ماشین الات کشاورزی و دستگاههای برداشت محصول نقش مهمی در کاهش ضایعات و هدر رفت محصولات دارند، افزود: در تلاشیم با افزایش مکانیزاسیون و جایگزینی کمباینهای فرسوده، آموزش کشاورزان و به کارگیری رانندگان حرفهای بتوان این عدد را کاهش دهیم.
او گفت: بازدیدی که از شرکت کمباین سازی ایران در اراک به عمل آمد این شرکت یکی از افتخارات کشور است و با توجه به اینکه اولویت ما در حمایت از تولید داخل است تولیدات این کشور روز به روز از نظر کمیت و کیفیت شرایط بهتری پیدا کرده به طوری که امسال تا الان حدود ۹۰۰ دستگاه کمباین تولید شده که پیش بینی میشود به هزار دستگاه هم برسد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی افزود: در این جلسه تصمیمات خوبی گرفته شد و امیداوریم بتوانیم هر سال کمتر از سال قبل افت و ریزش غلات را در مزارع داشته باشیم.
جمشید وند - مدیر کل ماشین الات و تجهیزات تولیدی کشاورزی و معدنی هم در این جلسه تولید ماشین آلات و تجهیزرات کشاورزی در افزایش بهره وری را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: خوشبختانه در کشور ما ظرفیت خوبی در حوزه تولید ماشین آلات و تجهیزات و ادوات کشاورزی وجود دارد به طوری که بالغ بر ۹۵ درصد آن در داخل کشور تولید میشود و همچنین در این زمینه صادرات هم دارد.
او افزود: با توجه به اینکه تستهایی که اخیرا انجام شده کمباین سازی اراک از وضعیت و نتایج خوبی نسبت به مشابه خارجی دارد که این جای افتخار و تحسین میباشد و نگاه ما بر این است که میزان عمده ساخت داخل در محصولات متفاوت را از نظر کیفیت بیشتر کنیم.
جمشیدوند گفت: رویکرد خوبی که در سطح وزارتخانه برای این حوزه اتخاذ شده و تعامل خوبی که با مجموعه وزارات جهاد داریم این است که در حوزه پرداخت تسهیلات به حوزه کشاورزی انجام شود.
او افزود: ظرفیت در حوزه صنعتی و زنجیره تامین خوبی در شهر اراک وجود دارد که امیدواریم این توسعه پیدا کند.
صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت: استان مرکزی قطب صنعتی کشور است و بخشی از این پتانسیل صنعت در خدمت کشاورزی قرار گرفته از جمله شرکت کمباین سازی اراک که با ساخت این دستگاه و به کارگیری آن در برداشت غلات میتوان هم بهره بری را بالا برد و هم ضایعات را به حداقل ممکن رساند.
صفری افزود: در استان مرکزی سالانه ۵۰۰ هزار تن غلات تولید میشود که از این میزان ۳۰۰ هزار تن آن گندم است و میزان ریزش آن معادل ریزش کشوری است که با سیاستهایی که تعریف شده ان شاالله بتوانیم با به کارگیری کمباینهای جدید به جای فرسوده این ریزش را کاهش دهیم.