پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور از طرح توسعه آبیاری زیرسطحی در کشت و صنعتهای خوزستان بازدید کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس جمهور در هشتمین سفر خود به خوزستان ، از طرح توسعه آبیاری زیرسطحی در کشت و صنعتهای خوزستان بازدید کرد .
در طرح مکانیزه هوشمند قطرهای - زیرسطحی، کل سیستم آبیاری مستقیم و به ریشه میرسد؛ در واقع آب به سطح زمین داده نمیشود و رطوبتی که در کنار ریشه است موجب صرفهجویی در مصرف آب، بالابردن راندمان و توزیع مناسب کود و سم خواهد شد.
هزینه اجرای این طرح آبیاری در هر هکتار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است که به صورت پایلوت در سطح ۱۱۸ هکتار از زمینهای شرکت کشت و صنعت کارون اجرا شده است.
این طرح در حوزه بهره وری مصرف آب کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است که با توسعه آن علاوه بر حفظ منابع آبی، شاهد عملکرد تولید محصول در استان خواهیم بود.
سیستم نوین آبیاری زیرسطحی کارون شامل اتاق فرمان، تابلو برق هوشمند جهت کنترل و محافظت از کلیه تجهیزات مورداستفاده، استخر و ایستگاه پمپاژ شامل سه دستگاه پمپ خوابیده با ظرفیت مجموع ۱۵۰ لیتر در ثانیه، سیستم فیلتراسیون خودشوینده جهت حذف مواد معلق موجود در آب آبیاری با قابلیت خودشویندگی هوشمند، لولههای پلی اتیلنی مخصوص جهت انتقال و هدایت آب و مواد غذایی موردنیاز گیاه به طول ۱۶۴ کیلومتر، ۸۲ شیر هیدرولیکی برقی جهت باز و بسته کردن واحدهای آبیاری، سیستم اتوماسیون به همراه ارتباطات رادیویی جهت ارتباط شیرهای برقی با اتاق فرمان، لترالهای پایپ پلاس با قابلیت انتقال و انتشار سریع آب با میزان بسیار کم و دقیق جهت نیازمندی گیاه در محل ریشه به طول ۵۴۰ کیلومتر که در زیر خاک قرار میگیرد.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اجرای سامانه آبیاری زیرسطحی از شرکتهای پیشرو در مدیریت مصرف آب کشاورزی در سطح کشور است.
در سال گذشته، برنامه هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری با مشارکت ۱۱ استان اجرایی شده و در سال جاری نیز این طرح در استان خوزستان به همراه ۱۰ استان دیگر در حال اجراست.
یکی از رویکردهای اصلی در بحث سامانههای نوین آبیاری ارتقای کمی و کیفی آبیاری اراضی کشاورزی است که برنامههای مختلفی به همین منظور در سالهای اخیر اجرایی شده است.
سهم خوزستان در این طرح ملی ۱۵۰ هکتار است که در راستای صرفهجویی در مصرف آب و ارتقای راندمان آبیاری، کشت و صنعت نیشکری از ۲ سال پیش، اقداماتی را انجام دادهاند، به همین دلیل، پایلوتهای هوشمندسازی سامانههای آبیاری در این واحدها اجرایی میشود.
صرفه جویی در مصرف آب، افزایش راندمان آبیاری و بررسی عملکرد محصول و در نهایت افزایش بهرهوری از اهداف این طرح است که کشت و صنعت نیشکر کارون به دلیل اینکه اولین واحد نیشکری است که سامانه آبیاری قطرهای زیرسطحی در آن اجرایی شده، بهعنوان یکی از واحدهای نیشکری برای اجرای پایلوت آبیاری هوشمند در سطح ۵۰ هکتار در نظر گرفته شده است.