پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست: در راستای حفاظت از جنگل های مانگرو در سه سال اخیر بیش از سه میلیون نهال در جنگل های حرا کشت شده است.
اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری صدا و سیما از کشت بیش از سه میلیون نهال حرا و افزایش مساحت جنگلهای حرا به میزان ۲۶۷ هکتار خبر داد و گفت: جنگلهای حرا به عنوان یکی از منحصر به فردترین جنگلهای مانگرو در سواحل خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند.
اکبری با اشاره به تنوع گونههای جنگلهای مانگرو در دنیا گفت: تنوع این گونه گیاهی در دنیا به ۱۰۰ مورد میرسد و در کشور ایران، دو گونه درختی مهم حرا و چندل در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان،پراکنش دارند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، وسعت جنگلهای مانگرو در دنیا را حدود ۱۰ میلیون هکتار برآورد کرد و افزود: بیشتر این جنگلها بین خط استوا تا حدود مرز ۲۵ درجه قرار گرفته اند.
وی افزود: مساحت جنگلهای مانگرو در ایران بیش از ۱۳ هزار هکتار برآورد شده است که در یک محدوده ۲۹ هزار هکتاری پراکنش دارند و در حال حاضر نیز اداره کل محیط زیست استان هرمزگان وظیفه نگهداری و حفاظت از آن را به عهده دارد.
اکبری به نقش مهم جنگلهای حرا درتثبیت کربن اشاره کرد و گفت: این گونه گیاهی یکی از بهترین زیست گاههای پرندگان و سایر اشکال تنوع زیستی از جمله ماهیها و بسیاری از گونههای آبزی و کنار آبزی به شمار میرود.
وی از وجود پرندگانی مانند گیلانشاه، کاکایی، سلیم خاکستری، حواصیل بزرگ، کفچه نوک تیز، حواصیل هندی در جنگلهای حرا خبر داد وگفت: ۸۰ درصد از آبزیان خلیج فارس تخم ریزی خود را در این منطقه انجام میدهند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست محل رشد جنگلهای حرا را خاص و سخت توصیف کرد و افزود: این جنگلها در محل تلاقی دریا با خشکی، در مناطق جزر و مدی که خاک سنگینی دارند وآب رفت و برگشت دارد رشد میکنند و در خیلی از مناطق ضربه گیر سیلابها هستند.
اکبری با تاکید بر اهمیت وجود جنگلهای حرا برای انسان و طبیعت گفت: زیبایی این گیاهان در سواحل باعث ایجاد تفرج گاههای بسیار جذابی در این مناطق شده است. این درختان در تمام طول سال سبز هستند و به همین دلیل آنها را با نام درختان همیشه بهار نیز میشناسند. رویش گلهای زرد بر روی ساقههای این درختان منظره تماشایی برای دوستدارن محیط زیست ایجاد میکند. برخی از بومیان در زمان مد دریا به جنگل میآیند تا به راحتی شاخ و برگ درختان را هرس کرده و ماهیگیری کنند.
وی در ادامه بر کاربردهای شاخ و برگ درختان حرا تاکید کرد و گفت:از این درختان در تهیه خمیر کاغذ، زغال، غذای دام استفاده میشود.
اکبری درباره عوامل تهدید کننده جنگلهای مانگرو به ورود فاضلاب و سوخت های شیمیایی به محدوده این جنگلها اشاره کرد و گفت: در مقیاس جهانی حدود ۳۰ درصد این جنگلها نابود شده اند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان به اهتمام سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ این گونه گیاهی اشاه کرد و گفت:مجموعه اقدامات حفاظتی صورت گرفته توسط سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگانها و نهادهای متولی و همچنین تشکلهای مردم نهاد و جوامع محلی منجر به دست یافتن به هدف با ارزش افزایش مساحت جنگلهای مانگرو در ایران شده است.