پخش زنده
امروز: -
مدیر کل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی گفت: سومین دوسالانه ملی قصه گویی نهال امید با هدف ترویج قصهگویی و اثربخشی زبان قصه و با بخش جدید نقالی خوانی امروز فراخوان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛ آقای محمدرضا اسفاری با حضور در برنامه سلام خبرنگار با بیان اینکه قصه گویی یکی از موثرترین ابزار تربیتی و بسیار بحث مهمی است گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۸۳۰ کتابخانه در کشور داریم که همه دارای بخش کودک است، کتابخانهها با یک ظرفیت عظیمی از قصه گوها مواجه هستند که با توجه به اهمیت قصهگویی و اثربخشی زبان قصه، سومین دوسالانه ملی قصهگویی «نهال امید» با هدف ترویج قصهگویی و نقالی و شناسایی، تشویق و بهرهمندی از توانمندیهای کتابخانههای عمومی برگزار میشود.
اسفاری افزود: سومین دو سالانه قصه گویی «نهال امید» رقابتی بین کتابداران و عموم مردم است که در رده سنی ۱۳ تا ۱۸ سال به بالا انجام میشود، به این صورت که قصه گوها، قصه گویی خودشان را در قالب یک فیلم ویدئویی برای سامانه مسابقات نهاد کتابخانهها به آدرس «کتابخوان نقطه آی آر» ارسال میکنند سپس داورها بررسی اولیه را انجام میدهند وفیلمهای دارای استاندارد اولیه و افراد واجد شرایط به مرحله اول که در هر استان برگزار میشود راه پیدا میکنند در آنجا به صورت حضوری رقابت خواهند کرد و نفرات اول، دوم، سوم و شایستگان تقدیر مشخص میشود.
وی افزود: این جشنواره در محورهای موضوعی «کتاب و کتابخوانی»، «سبک زندگی و خانواده»، «قهرمانان ملی»، «مسائل روز جامعه و شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم)»، «کودکان فلسطین (بهویژه غزه) و لبنان و مقاومت اسلامی» و همچنین «موضوع آزاد» در دو رشته قصهگویی و نقالی برگزار میشود.
اسفاری با بیان اینکه بخش جدیدی در این دوره با عنوان نقالی خوانی اضافه شده است گفت: آموزش شاهنامه خوانی و نقالی در کتابخانهها برای بچهها داده میشود این فرصت خوبی است که در این رقابتها خود را محک بزنند، رده سنی نقالی از ۵ سالگی تا پایان ۱۷ سالگی برای کودک و نوجوان درنظر گرفته شده است.
اسفاری با اشاره به اینکه عدالت فرهنگی برای همه مردم ایران است گفت: در حال حاضر ۸۰۰ کتابخانه از سه هزار و ۸۳۰ کتابخانه در روستاها قرار دارد و حدود ۵۰ تا ماشین سیار به مناطق صعب العبور خدمات فرهنگی میرسانند؛ و در طرح چادر رویش هم یک چادر بزرگ برای مدت زمانی که عشایر در آن اقامت دارند خدمات فرهنگی ارائه میشود.
اسفاری با بیان اینکه کمبود ماشینهای سیار به مناطق صعب العبور برای خدمات فرهنگی از مشکلات این نهاد است گفت: اگر دولت و خیرین به افزایش این ماشینها کمک کنند قطعا خدمات فرهنگی در مناطق محروم افزایش پیدا میکند.