بررسی مشکلات کارگران شرکت چوکا
امروز کارگران شرکت صنایع چوب و کاغذ «ایران چوکا» در اعتراض به وضعیت معیشتی خود، تجمع کردند و این تجمع از سوی مسوولان استان بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ کارگران شرکت چوکا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از مطالبات اصلی شان که شامل دو ماه حقوق معوقه، عدم واریز حق بیمههای چند ماه گذشته و مشکلات پوشش درمانی بیمه تأمین اجتماعی گفتند.
ایرج شاهی سرپرست فرمانداری رضوانشهر اعضای شورای کارگری و تنی چند از منتخبین کارگران معترض شرکت چوکا را، در سالن اجتماعات این فرمانداری دعوت کرد و پس از شنیدن دغدغهها و مشکلات کارگران، ضمن اعلام اینکه مدیران شرکت باید پاسخگوی نیازهای کارگران خود باشند گفت: فرمانداری پیگیر موضوعات مطرح شده از سوی کارگران چوکا است و درحال رایزنی برای رفع مشکلات کارگران با مدیران استانی و شستا میباشد.
تبعیض بین کارگران و سرپرست شرکت دلیل اصلی اعتراض
کارگران در این نشست همچنین اعلام کردند که اعتراضشان فقط به دلیل این مشکلات نیست بلکه درحالیکه کارگران با مشکلات شدید معشیتی و عدم دریافت حقوق مواجه هستند، سرپرست این شرکت ۲۰۰ میلیون تومان بابت حقوق معوقه شخصی خود، از حساب این شرکت برداشت کرده است.
کارگران معتقدند این اقدام سرپرست شرکت، در نظر کارگران، نمادی از بیتوجهی و عدم همدلی وی با وضعیت کارکنان و نشان از تبعیض آشکار در تخصیص منابع شرکت است.
رفع مشکلات چوکا با تعیین مدیرعامل متخصص و توانمند
سرپرست فرمانداری رضوانشهر هم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از چوکا در ماه گذشته، گفت: در این بازدید، وزیر ضمن بررسی مشکلات شرکت، دستورات ویژهای برای حل مشکلات مالی و مدیریتی صادر کردند.
ایرج شاهی افزود: از جمله این دستورات، تعیین یک مدیرعامل متخصص و توانمند برای هدایت شرکت چوکا بود که منتظر تحقق این امر مهم هستیم.
وی همچنین در ادامه به پیگیری مطالبات کارگران از جمله پرداخت حقوق معوقه، مسائل مربوط به بیمه و مزایای بازنشستگی اشاره کرد و افزود: این مطالبات توسط استاندار گیلان و نماینده مردم شهرستانهای رضوانشهر، تالش و ماسال در مجلس شورای اسلامی در سطوح استانی و ملی در حال پیگیری است و ما از طریق فرمانداری رضوانشهر تمام تلاش خود را برای حل مشکلات کارگران زحمتکش شرکت چوب و کاغذ چوکا به کار خواهیم بست و امیدواریم که مطالبات به حق کارگران زحمتکش این کارخانه به زودی تحقق یابد.
شرکت چوکا کارخانهای با ۵۰ سال قدمت
شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) نزدیک به نیم قرن است که در صنعت سلولزی کشور فعالیت میکند.
این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در ۵ کیلومتری جاده رضوانشهر به تالش، در دل جنگلهای انبوه شمال کشور، قرار دارد.
کارخانه چوکا کارخانهای منحصربهفرد است، دلیل آن هم تنوع محصولات آن است، این کارخانه با تولید ۶ محصول نهایی، جایگاه ویژهای در صنعت سلولزی کشور دارد. کاغذ سوپرکرافت، خمیر کرافت، کاغذ کرافت، کاغذ فلوتینگ، کاغذ تست لاینر، کاغذ لاینر، نئوپان، کود آلی هوموس و تخته چندلایه، محصولاتی هستند که نام «چوکا» را در بازار صنایع سلولزی بر سر زبانها انداختهاند.
مشکل چوکا از مدیران سیاسی آب میخورد/ چوکا میتواند همانند گذشته بدرخشد
این کارخانه در سالهای دور، حدود ۵ هزار کارگر داشت ولی با ایجاد مشکلات و چالشهایی تعداد کارگران به ۷۰۰ نفر رسیده و هرچند وقت یکبار صدای اعتراض همین تعداد کارگر به گوش میرسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که آذر امسال به گیلان سفر کرده بود، از کارخانه چوکا بازدید و با استاندار دیدار کرد.
احمد میدری در این نشست گفت: یکی از مشکلات کارخانه چوکا انتخاب مدیران سیاسی بوده به همین دلیل باید در مدت زمان یک ماهه یک مدیر متخصص با اولویت نیروها مشخص شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: چوکا یک شرکت منحصربهفرد در اقتصاد کشور است که با حمایت و تغییر رویکرد، توان به کارگیری ۵ هزار نیروی انسانی را دارد.
ضرر ۲۷ میلیارد تومانی ماهانه کارخانه چوکا
احمد میدری با بیان اینکه شرکت چوکا هم اکنون به دلیل فرسودگی خط تولید، ماهانه ۲۷ میلیارد تومان زیان میدهد، افزود: مدیریت این کارخانه باید اصلاح شود و یک شخص حرفهای و کاردان به عنوان مدیرعامل منصوب شود.
وی با تاکید بر اینکه کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» یک ثروت ملی است، اضافه کرد: به دلیل کیفیت پایین کاغذهای تولیدی این کارخانه، مجبوریم برای استاندارد سازی، کاغذهای مرغوب و با کیفیت از خارج وارد کشور کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه با اشاره به لزوم حفظ جنگلها، گفت: ادامه روند تولید در این شرکت نباید جنگلها را نابود کند، اما میتوان با تحویل ضایعات جنگلها و درختهای افتاده به این شرکت، مواد اولیه خط تولید را تامین و با همکاری بین دستگاهی، به پبشرفت صنایع کمک کرد.
دستورات استاندار برای رفع مشکلات چوکا
هادی حقشناس استاندار گیلان هم مشکلات اصلی کارخانه چوکا تالش را بدهیهای جاری آن عنوان کرد و گفت: از بانک رفاه و صنعت و معدن میخواهم که هر کدام ۲۵۰ میلیارد تومان به صورت بلاعوض و ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت سرمایه در گردش به این کارخانه کمک کنند تا مشکلات مالی این واحد تولیدی حل شود.
وی اضافه کرد: چوکا ۱۳۷ میلیارد تومان بدهی به مراکز گیلان دارد که دستور میدهم این میزان بدهی به صورت اقساطی پرداخت شود تا توان مالی این کارخانه افزایش یابد.
رفع توقیف اموال کارخانه چوکا
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که ۱۸ آبان به گیلان سفر کرده بود در نشست شورای اداری رضوانشهر شرکت کرد و مشکلات این کارخانه را بررسی کرد.
دکتر حسن بابایی در این نشست با اشاره به مشکل توقیف برخی از اموال این کارخانه گفت: مشکل فعلی شرکت چوکا توقیف برخی از اموال کارخانه بود که دستور رفع توقیف اموال این کارخانه بر اساس دستور رئیس قوه قضائیه، در راستای حمایت از کارخانجات تولیدی صادر شد.
احیا کارخانه چوکا تحقق شعار سال است
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به تقویت زیر ساختها و خط تولید کارخانه چوکا، بر اهمیت احیاء این کارخانه برای جلوگیری از واردات و شناسایی افراد سودجو تأکید کرد و با اشاره به نقشه راه جامع تهیه شده برای کارخانه چوکا، افزود: با تصمیمگیری صحیح میتوان این واحد صنعتی را احیا کرد و این مهم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید در سال جاری مورد تأکید است.
حسن بابایی گفت: تصمیمات و واگذاریهای اشتباه و نادرست در ارتباط با کارخانه چوکا باید بازبینی شود؛ چگونه اشتغال کارخانهای که زمانی چند هزار نفر در آن مشغول به کار بودند امروز به ۷۰۰ نفر رسیده است؛ این موضوع باید بررسی و آسیبشناسی شود.
۱۸ دی ماه محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه به گیلان آمد و مشکلات این کارخانه را بررسی کرد و حال کارگران شرکت چوکا و خانوادههایشان منتظرند تا رئیس دستگاه قضا مشکل این کارخانه را رفع کند.
خبر ۲۰ گیلان برای پیگیری مشکلات کارگران کارخانه چوکا در قالب خبر از تحریریه یک گزارش تهیه کرده است.
خبر ۲۰ گیلان برای بررسی این مشکلات با سرپرست شرکت چوکا ارتباط تلفنی برقرار کرد.