پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کاهش مصرف نمک در حفظ سلامت استخوانها اهمیت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما:احمد اسماعیلزاده گفت: مصرف مکملهای کلسیم در صورت نیاز، گنجاندن لبنیات در رژیم غذایی، مصرف فراوان میوه و سبزیجات و محدود کردن مصرف گوشت قرمز از جمله عوامل مؤثر در کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان است. مصرف زیاد گوشت قرمز به دلیل افزایش دفع ادراری کلسیم، توصیه نمیشود و باید به حد اعتدال باشد.
وی همچنین با اشاره به نقش مضر نمک در سلامت استخوانها گفت: نمک یکی از عوامل اصلی در بروز بسیاری از بیماریهای مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده است. سدیم موجود در نمک موجب افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار میشود و خطر پوکی استخوان را بهطور قابل توجهی بالا میبرد.
اسماعیل زاده تصریح کرد: برای پیشگیری از این عوارض، لازم است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل برسانید و از این ماده با احتیاط استفاده کنید.
وی گفت: بدن انسان بهطور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد. اما این به معنای آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیماً مصرف کنیم. باید به این نکته توجه کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است و بر روی غذاها میپاشیم محدود نمیشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف میکنیم بهطور طبیعی حاوی نمک هستند و نمک پنهان در مواد غذایی مختلف به صورت ناخواسته وارد بدن ما میشود و همان مقدار یک قاشق مرباخوری نمک مورد نیاز بدن در طول روز، شامل مجموع تمام نمکهای پنهان و آشکاری است که مصرف میکنیم.
وی افزود: به همین دلیل، باید در مصرف نمک با دقت و احتیاط عمل کنیم، بهویژه اگر دچار دردهای استخوانی هستیم یا نگران ابتلا به پوکی استخوان در دوران سالمندی باشیم. رعایت این نکات میتواند نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد نمک داشته باشد.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد نمک میتواند دفع ادراری کلسیم را افزایش دهد و به سلامت استخوانها آسیب برساند. بنابراین، توصیه میشود که نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید و تنها در هنگام پختوپز، از مقدار مناسبی نمک یددار تصفیهشده استفاده کنید.