پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: افرادی از داخل و خارج کشور حاضر شدند بدهی بابک زنجانی را بپردازند و در قبال آن اموال وی به نام آنها شود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در شصت وچهارمین نشست خبری خود افزود : در خصوص این پرونده غیر از متهم اصلی هم اکنون سه نفر بازداشت هستند.
وی گفت : تعدادی از مدیران بانک مسکن و ملت نیز بازداشتند و از برخی مدیران قبلی و فعلی وزارت نفت هم تحقیق شده که برای برخی به عنوان متهم قرار صادر شده است و با قرار آزادند و برخی نیز به عنوان مطلع دعوت شده اند و برای برخی هم هنوز تفهیم اتهام صورت نگرفته است.
وی گفت : متهم اصلی این پرونده مکتوب اعلام کرده که حاضر است کل اموالش در داخل وخارج را که شناسایی شده است ارزیابی شود و اگر مشتری هست فروخته شود و در غیر این صورت اموالش را به نام دولت و وزارت نفت ، سند صادر کند.
محسنی اژه ای گفت : اگر دولت و وزارت نفت موافق باشند می توانند این پیشنهاد را عملی کنند .
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اینکه 34 هیات کارشناسی تا اکنون برای ارزیابی و تعیین اموال این متهم تعیین شده اند افزود : بخشی از اموال به مزایده گذاشته شده و به فروش نرفته است .
محسنی اژه ای ادامه داد: افرادی از داخل وخارج کشور هم یا پیغام داده اند و یا مستقیم مراجعه کرده اند و آمادگی خود را برای پرداخت بدهی بابک زنجانی اعلام کرده اند که در قبال این کار اموال او به نام آنها شود.
وی گفت : این موضوع در حال بررسی است و فکر می کنم اگر آنها با قیمت مناسبی اموال را بردارند کار خوبی است و در رسیدگی به پرونده تسهیل می شود.
سخنگوی دستگاه قضا یکی از علت های تاخیر در رسیدگی به این پرونده را اختلاف در نظر کارشناسان خواند و گفت: مثلاً در پرونده ایران زمین غرب تهران که متعلق به این متهم است قبل از بازداشت وی این زمین 820 میلیارد تومان کارشناسی شد اما پس از اعتراض به این قیمت ، هیات کارشناسی سه نفره به قیمت 1700 میلیارد تومان رسید و اخیراً نیز حدود 740 میلیارد تومان برای آن قیمت گذاشته اند و این اختلاف قیمت ها و آن هم در فاصله زمانی کوتاه می تواند از علل طولانی شدن رسیدگی به پرونده باشد .
آخرین وضع پرونده فساد بزرگ بانکی
سخنگوی قوه قضائیه گفت : در بحث پرونده فساد بزرگ بانکی احکام قطعی شده در مرحله اجراست و آنها که حکم حبس داشتند در زندان هستند و جزای نقدی برخی در حال وصول است و درخصوص برخی متهمان رد مال صورت گرفته است.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: برادر متهم اصلی این پرونده که حکمش قطعی شده است (مهرگان) غیابی محاکمه شد و چون وی در ایران نیست ، تشریفات حکم غیابی به پایان رسید و پرونده برای اجرای حکم ارسال شده و اموال او هم در حال شناسایی است.
وی گفت: برخی متهمان این پرونده مربوط به کارکنان بانک صادرات و ملی هستند که از متهمان بانک ملی ، حکم 22 نفر قطعی شد و پرونده به اجرای احکام رفته است.
محسنی اژه ای افزود: پرونده آن فردی که فراری بود و اخیراً به ایران مسترد شد در حال تکمیل است و هنوز کیفرخواست صادر نشده است.
وی ادامه داد: 3 نفر از محکومان این پرونده که زن هستند و در زندان به سر می برند تقاضای آزادی مشروط کردند که به لحاظ همکاری و شرایط خاص خانواده شان ، اگر واجد شرایط باشند آزادی مشروط شان پذیرفته می شود.
اژه ای گفت: درباره آن فردی هم که از بانک ملی متواری بود و حاضر نشد به ایران بازگردد مقدمات محاکمه فراهم است و من از قاضی پرونده خواستم در این زمینه تسریع شود تا بتوانیم او را غیابی محاکمه کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره برخی متهمان فتنه 88 هم گفت: غیر از نفراتی که چندی پیش اعلام کردیم تعداد دیگری از متهمان فتنه 88 محاکمه شدند و برای تعدادی دیگر هم آگهی صادر شده است که اگر نیایند اقدام خواهیم کرد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: در همین خصوص دو سه نفر دیگر در روزها و هفته های اخیر ممنوع الخروج شده اند و دو نفر از کسانی که در جریان فتنه خارج کشور بودند و اخیراً بازگشتند دستگیر شدند که یکی از آنها آزاد شد.
محسنی اژه ای افزود: یک نفر دیگر هم به جز فتنه ، اتهام دیگری هم داشت که اخیراً برگشته و پرونده وی در حال رسیدگی است.
وی گفت: سه نفر از محکومان فتنه 88 هم که قبلاً محکوم شده بودند و آزاد شدند پس از آزادی مجدد اقدامات مجرمانه داشتند که تحت تعقیب قرار گرفتند.
توضیحات محسنی اژه ای درباره پرونده نگین غرب
سخنگوی دستگاه قضا گفت: از مجموع 15 هزار و 42 شاکی پرونده نگین غرب با شش هزار و 302 نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: این پرونده دو متهم اصلی دارد و چون هنوز حکم قطعی صادر نشده است نمی توان نام آنها را گفت.
وی گفت: یکی از این متهمان 12 هزار و 803 شاکی و نفر دیگر 2 هزار و 239 شاکی دارد.
اژه ای افزود: در این پرونده اگر شاکیان کمی دقت می کردند و متن قرارداد را می خواندند این طور سرشان کلاه نمی رفت و لااقل این تعداد شاکی را نداشتیم.
وی افزود: بسیاری از اموال این دو متهم در دو سه مرحله کارشناسی شد و در پاره ای موارد زمین های اینها معارض داشت و در برخی موارد هم مشکل انتقال زمین را داشتیم.
محسنی اژه ای گفت: قوه قضائیه برای رعایت حال این تعداد شاکیان کارهایی انجام داد که شاید در اقدام اولیه وظیفه قضایی اش نبود و می توانستیم حکم بدهیم و متهمان به زندان بروند.
وی افزود: با این حال تاکنون با شش هزار و 302 نفر از این تعداد شاکی با پول نقد یا ملک تسویه حساب شده است.
محسنی اژه ای گفت: یکی از متهمان این پرونده که 12 هزار و 803 شاکی دارد که با پرداخت یک هزار و 830 میلیارد و 696 میلیون و 507 هزار و 551 ریال تا کنون با 4 هزار و 982 نفر تسویه حساب شده است .
وی افزود: متهم دیگر این پرونده که 2 هزار و 239 شاکی دارد با 160 نفر از این تعداد تسویه و مبلغی معادل 99 میلیارد و 466 میلیون و 338 هزار و 758 ریال به اینها داده شد.
محسنی اژه ای گفت: مقرر شده است از مجموع بیش از 15 هزار شاکی پرونده تا پایان سال به گونه ای اقدام کرد که با 13 هزار نفر تسویه حساب شود.
وی افزود: یکی از متهمان این پرونده که شاکی بیشتری دارد همکاری خوبی داشت و توانست رضایت شکات را بگیرد اما نفر دوم خیلی همراهی نمی کند و سعی دارد با واسطه کردن وکلا و این طرف و آن طرف کردن ، کارش را به پیش ببرد.
پرونده رئیس جمهور سابق مختومه نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده رئیس جمهور سابق هنوز مختومه نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده رئیس جمهور به کجا رسید و در صورتی که قاضی وی را به دادگاه احضار کند و او حضور پیدا نکند، روند رسیدگی به چه صورت خواهد بود؟
گفت: پرونده ای که برای مقامات تشکیل می شود نحوه رسیدگی به آن متفاوت است به خصوص که اگر رئیس جمهور باشد.
اژه ای ادامه داد: در رسیدگی به این پرونده ها، پرونده به دادسرا نمی رود بلکه مستقیماً به دادگاه ارسال می شود و همه مراحل تحقیقات و رسیدگی در خود دادگاه است و اکنون نیز به این پرونده در دادگاه رسیدگی می شود.
وی گفت: اینکه خود فرد باید به دادگاه برود یا اینکه وکیلش در دادگاه حضور پیدا کند و اینکه کی خودش یا وکیلش به دادگاه مراجعه کنند همه اینها بستگی به تشخیص قاضی دارد و نحوه رسیدگی به این نوع پرونده های با تشخیص قاضی است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در این پرونده بخصوص نیز هنوز پرونده به مرحله صدور حکم نرسیده و مختومه نشده است.
محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید در پرونده ب-ز آن بخشی که مربوط به ایران زمین است آیا شهردار منطقه در این خصوص احضار شده است یا خیر؟ گفت: من اطلاعی در این خصوص ندارم و نمی دانم چرا باید احضار می شد.
خبرنگار ادامه داد: به دلیل صدور مجوز، که این صدور مجوز غیرقانونی بوده است.
محسنی اژه ای پاسخ داد: اگر منظور شما درباره میزان طبقات آن بوده، در این خصوص اطلاعی ندارم که شهردار منطقه احضار شده است یا خیر.
پرونده م- ر حکم صادر نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هنوز در پرونده م - ر از مسئولان دولت سابق حکم صادر نشده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده م-ر از مسئولان دولت سابق به کجا رسیده است؟ آیا حکم متهم پرونده صادر شده یا خیر؟ گفت: جلسات دادگاهی که نیاز است متهم در آن حضور پیدا کند به اتمام رسیده است اما هنوز ختم رسیدگی به این پرونده اعلام نشده و حکم متهم پرونده نیز صادر نشده است.
وی افزود: ختم رسیدگی با پایان جلسه دادگاه متفاوت است.
محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید پیش از این پرونده ای در رابطه با قیر و نفت در اصفهان تشکیل شده بود، آخرین روند رسیدگی به این پرونده به کجا رسیده و همچنین اخیراً اخباری منتشر شده بود که اوراق شناسایی 12 نفر از افراد که فوت کرده اند مورد سوء استفاده قرار گرفته و کلاهبرداری شده است آیا این پرونده نیز مربوط به همان پرونده است یا خیر؟ گفت: از آخرین روند رسیدگی به این پرونده اطلاعی ندارم اما بعید می دانم بخش دوم سؤال مربوط به بخش اول باشد.
وی افزود: اخیراً باند جعلی در بحث مالیات دستگیر شده اند که از برخی کارکنان اداره کل مالیات و برخی افراد دیگر در این باند دست داشته اند که احتمالاً پرونده دوم مربوط به این بخش است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اخیراً باند جعلی در اصفهان دستگیر شده است که افرادی با استفاده از اسناد جعلی و تبانی با مؤدیان و کارکنان اداره کل مالیات کسانی را که بدهی مالیاتی داشتند بدهی آنها را کاهش می دادند و یا معاف می کردند که این پرونده هم اکنون در حال رسیدگی است.
آخرین وضع پرونده مهدی هاشمی
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضع پرونده مهدی هاشمی گفت: این پرونده به قاضی دیگری ارجاع شد و دهم یا یازدهم مرداد برای آن تعیین وقت شده است .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان مبنی بر اینکه آیا هم اکنون پرونده مهدی هاشمی در دست آقای سراج است یا نه؟ گفت: پس از اینکه آقای سراج به بازرسی کل کشور رفت این پرونده به دادسرا رفت و دادسرا رفع نقص کرد و پرونده به قاضی دیگری ارجاع شد و دهم یا یازدهم مرداد برای نامبرده تعیین وقت شده است .
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات اخیر سخنگوی کمیسیون اصل 90 آیا پرونده فساد فوتبال به این قوه رسیده است ؟ گفت: هنوز چیزی ارسال نشده است و در خبری خواندم که گفته اند ارسال می شود .
خبرنگاری در ادامه پرسید رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادعا کرده است که پرونده هایی که مجلس درخصوص تخلفات مالی دولت نهم و دهم به قوه قضاییه ارجاع داده مسکوت مانده است علت چیست ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت:اینطور نیست و هیچ پرونده ای مسکوت نمی ماند .
وی گفت:برخی پرونده ها مستنداتش کافی است و زودتر رسیدگی می شود و برخی نیاز به بررسی بیشتر دارد بنابراین هیچ پرونده ای به خصوص پرونده هایی که از مراجع رسمی مانند مجلس ، به قوه قضاییه ارجاع می شود مسکوت نمی ماند .
وی گفت:گاهی اوقات پرونده ای می آید که وقتی طرف را احظار می کنیم از خود دفاع می کند و پرونده نیازمند بررسی بیشتر می شود .
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع معوقات بانکی گفت:دراین باره دو مطلب خوشحال کننده و ناراحت کننده می گویم ؛ خبر خوشحال کننده این است که بالاخره تعدادی از افراد به بانکها مراجعه کردند و در خصوص نحوه پرداخت بدهی شان صحبت هایی شده است .
محسنی اژه ای گفت :حال بخشی که از نگاه من ناراحت کننده است این است که کماکان عزم جدی در میان بانکها و بانک مرکزی برای اینکه این معوقات وصول شود و یا تکرار نشود مشاهده نمی کنم و البته شاید من اشتباه می کنم .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اسامی متعرضان به جنگل را که دانه درشت هستند اعلام نمی کنید گفت: نباید کلی بگویید که چرا با دانه درشت برخورد نمی شود و در این خصوص باید جزییات را بیان کنید .
اژه ای گفت :یکی از روزنامه ها در این خصوص نقدی به قوه قضاییه داشت و این روزنامه خودش از دانه درشت ها حمایت می کند و چون از برخورد ما با دانه درشت ها ناراحت بود این مطلب را آورده است .
اژه ای گفت : مثلا در خصوص دماوند مطالبی گفته اند که گفته ایم مستندات را ارائه کنند .
خبرنگاری در ادامه پرسید قوه قضاییه اعدام مجرمان مرتکب به جرائم خشن را در ملاء عام اجرا می کند اما برای مجرمان اقتصادی چرا چنین رفتاری صورت نمی گیرد ؟ این تفاوت رویکرد برای چیست ؟
اژه ای در پاسخ گفت :این تفاوت رویکرد نیست چرا که قاضی می تواند برای برخی اقدام مجرمان خشن که در ملاء عام انجام گرفته است اجرای حکم اعدام را در ملاء عام صادر کند و خیلی از احکام در ملاء عام اجرا نمی شود .
16 خانواده از حق قصاص صرفنظر کردند
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت: از اول اردیبهشت تا 17 خرداد امسال 16 خانواده که حق قصاص داشتند از آن صرفنظر کردند .
محسنی اژه ای افزود : این اقدام بسیار خوبی است و با توجه به ماه مبارک رمضان از کسانی که حق قصاص دارند درخواست می کنیم از حق خود بگذرند .
اژه ای در بخش دیگری از سخنانش با تبریک حلول ماه مبارک رمضان گفت: امیدواریم حرمت این ماه نگه داشته شود و شاهد هنجار شکنی در این ماه نباشیم .
وی گفت : کسانیکه احتمالا به علت مسافرت ، بیماری و یا هر عذر دیگر نمی توانند روزه بگیرند به خاطر حرمت این ماه تظاهر به روزه خواری نکنند تا نیروی انتظامی مجبور به برخورد نشود .
رسیدگی به پرونده مؤسسه مالی توسعه
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید پرونده فساد اقتصادی مؤسسه مالی توسعه که از بدهکاران بانکی محسوب می شود به کجا رسیده است؟ گفت: این پرونده در حال رسیدگی بوده و از برخی متهمان تحقیق شده اما هنوز کیفرخواستی در این پرونده صادر نشده است.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره زمین خواری و اقدامات قوه قضائیه در برخورد با این پدیده پرسید که وی در پاسخ گفت: برخورد با پدیده زمین خواری واقعاً ضروری است و همه ما درباره جنگل ها، مراتع، حریم رودخانه ها، حریم ساحل مسئولیم و مسئولان دستگاه قضایی نیز باید مراقبت لازم را داشته باشند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اگر جنگل، حریم رودخانه یا ساحل و مراتعی مورد تصرف قرار گیرد و تخریب شود، این به ضرر همه است و در بحث حفاظت از منابع طبیعی هم دولت عزم خود را جزم کرده و هم دستگاه قضایی به طور جدی وارد عمل شده است و به همه دستگاه های قضایی و دادستان ها گفته شده است درباره جنگل ها، مراتع و مزارع که بدون ضوابط تغییر کاربری می دهند به عنوان مدعی العموم وارد عمل شوند و اگر مسئولان مربوطه نیز در برخورد با این پدیده کوتاهی می کنند دادستان ها در برخورد با آن وارد عمل شوند.
محسنی اژه ای گفت: دادستان تهران نیز در این خصوص یک مجتمع ویژه ای را تشکیل داده است تا به صورت تخصصی و ویژه و سریع به این پرونده ها رسیدگی شود.
وی ادامه داد: حتی دادستان تهران به شهرداری و نیروی انتظامی دستور داده است از هر گونه ساخت و ساز در ارتفاعات بالای 1800 متر جلوگیری کنند و حتی با کسانی که در این ارتفاعات ساخت و ساز کرده اند برخورد قانونی کنند.
محسنی اژه ای گفت: اقدامات دستگاه قضایی در برخورد با زمین خواری بسیار خوب بوده و در سال گذشته بسیاری از این منابع را به بیت المال بازگرداندند.
وی ادامه داد: مسئولان بهتر است قبل از وقوع جرم از ارتکاب جرم جلوگیری کنند و اجازه ندهند که ساخت و ساز و تصرفی صورت گیرد و بعد اقدام کنند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: ما از هر جهت در این خصوص آماده همکاری با مسئولان مربوطه هستیم تا جلوی این کار گرفته شود.
تذکرات مقام معظم رهبری را نصب العین قرار می دهیم
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: رهنمودها و تذکرات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص عملکرد قوه قضائیه را ،نصب العین قرار می دهیم و همه مساعی خود را به کار می گیریم که با آنها جامه عمل بپوشانیم .
محسنی اژه ای افزود: هفته قوه قضائیه سپری شد و هر ساله به مناسبت این هفته درباره نقاط قوت و ضعف قوه قضائیه بحث و بررسی می شود تا برنامه ریزی صحیح تری را دنبال کنیم .
وی گفت: یکی از برنامه ها در هفته قوه قضائیه ، رسیدن خدمت مقام معظم رهبری و ارائه گزارش به محضر ایشان و شنیدن رهنمودها و تذکرات ایشان است و امسال هم جمعی از مدیران قوه قضائیه خدمت ایشان رسیدند که جا دارد از عمق جان و دل ،لطف ایشان را سپاسگزار باشیم که در مجموع از عملکرد قوه قضائیه رضایت داشتند .
محسنی اژه ای کار قوه قضائیه را ذاتاً سخت خواند و گفت: بسیاری از کسانی که به قوه قضائیه مراجعه می کنند چون حکمی علیه شان صادر شده است ناراحتند و حتی در مواردی دیده می شود که کسی حکمی به نفعش صادر شده اما توقعش بیش از آن حکم بوده است که می بینیم این فرد هم رضایت ندارد.
وی افزود:یکی از عوامل ناخشنودی از قوه قضائیه تاخیر در رسیدگی هاست که تلاش شده است و می شود که این زمان رسیدگی کوتاهتر شود.
محسنی اژه ای گفت: علاوه بر سختی کار قضا و کمبود قاضی و کادر اداری یک سری عوامل هم در تأخیر رسیدگی دخالت دارد که خارج از اراده قوه است.
وی افزود: مثلا در مواردی کارشناسی صورت می گیرد که کسی که به نفعش نیست اعتراض می کند و چندین نوبت کارشناسی ها تکرار می شود و بعضاً میان نظر کارشناسان اختلاف فاحش می بینیم.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: یکی دیگر از عوامل تأخیر در رسیدگی ها به معاینات پزشکی مربوط می شود و خیلی مواقع پزشک نظر ابتدایی را می دهد و برای نظر نهایی اش نیازمند زمانی حداقل سه ماهه است و قاضی هم تا این نظر داده نشود نمی تواند حکمی دهد.
محسنی اژه ای گفت: خیلی اوقات هم نیاز به تلاش ضابطان برای شناسایی مجرمان داریم چرا که گاهی اوقات متهم ناشناخته است و شناسایی زمان می برد .
وی افزود: در خیلی از پرونده ها که نیاز رد مال به شاکی است خیلی اوقات با بی دقتی مردم و مال باختگان مواجه می شویم و برخی اوقات کلاهبردار دستگیر می شود اما اموالی از او شناسایی می شود که به همین سبب ممکن است فرد طلبکار سالها به پولش نرسد و بخشی از نارضایتی ها به سبب این موارد است.
محسنی اژه ای گفت: ما هیچ وقت منکر وجود اشکالات نیستیم اما آیا می شود با یک نظرسنجی در مورد عملکرد قوه قضائیه نظر داد؟
وی افزود: نظرسنجی باید میدانی ، وسیع،جامع الاطراف و با لحاظ همه مسائل باشد و در غیر این صورت واقعیتها مطرح نمی شود.
ملزم به اجرای قوانین هستیم
محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید ، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر قانونآیین دادرسی جدید را تیر خلاص به مبارزه با مواد مخدر دانسته آیا قوه قضاییه در این خصوص بررسی هایی انجام داده است ؟ محسنی اژه ای پاسخ داد : قوه قضاییه هر قانونی را که در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان برسد ملزم به اجرا می داند و اجرا می کند اما اگر قانونی ایراد داشت تلاش می کنیم با یک ماده واحده و یا لوایح اصلاحی آن را اصلاح کنیم اما تا وقتی اصلاحی صورت نگرفته ما ملزم به اجرای قانون هستیم .
محسنی اژه ای گفت : قانون آیین دادرسی جدید درباره جرایم سازمان یافته ، جرایم خشن ، امنیتی ، مواد مخدر و یا باند های مواد مخدر ممکن است مشکلاتی بوجود بیاورد که قوه قضاییه در حال بررسی آن است و اگر مشکلاتی مطرح بود ، اقدام به اصلاح قانون می کند در غیر این صورت مکلف به اجراست .
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید ، یکی از نمایندگان مجلس اخیرا در اظهارات خود رییسجمهور را متهم به جاسوسی فقهی کرده است ، آیا در این خصوص قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم وارد می شود یا خیر گفت: مطلبی را در این باره نشنیده ام، اما اگر توهین باشد دادستان میتواند وارد شود.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید خانواده سردبیر روزنامه مغرب ادعا کرده اند وی مدتی است مفقود شده است و خبری از او نیست گفت : ایشان بازداشت نشده اند بلکه تصادف کرده و به بیمارستان منتقل شده اند .
وی افزود : بنابراین این فرد مفقود و یا بازداشت نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید شنیده شده است به تعدادی از محکومان پرونده مهآفرید امیرخسروی عفو رهبری تعلق گرفته ، اما به مرحله اجرا در نیامده است گفت : هر فردی که مشمول عفو شده باشد ، حکمش اجرا و آزاد می شود .
وی افزود : ممکن است منظور شما تخفیف در اجرای حکم باشد یعنی بخشی از جزای متهم عفو خورده و مجازاتش تقلیل پیدا کرده باشد .
وی ادامه داد : تعدادی هستند که مجازاتشان تقلیل یافته است اما اینکه در کل به افراد عفو خورده باشد و اجرا نشده باشد ، چنین چیزی نداریم
پرونده شهید آمر به معروف در حال رسیدگی است
سخنگوی قوه قضاییه گفت :پرونده شهید خلیلی آمر به معروف در دادگاه در حال رسیدگی است .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید ، قوه قضاییه برای حمایت از آمران به معروف چه اقدامی انجام داده است ، بویژه که گاه آمران به معروف خود بعنوان مجرم محکوم می شوند .
محسنی اژه ای در پاسخ گفت : قوه قضاییه تاکنون به پرونده های اینچنینی به سرعت رسیدگی کرده است و در یکی از پرونده ها که اخیرا مطرح شد و ناهی از منکر به شهادت رسید ، پرونده در دادگاه در حال رسیدگی است .
محسنیاژهای گفت : در اینگونه موارد باید ثابت شود که منکری وجود داشته و نهی از منکر صورت گرفته است اینکه هر کسی با کسی دعوایش شد بگوید من امر به معروف و نهی از منکر کرده ام نمی توان چنین ادعایی را بدون دلیل و مدرک از او پذیرفت بلکه نیاز به بررسی دارد و اگر ثابت شود آمر به معروف بوده است قوه قضاییه از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت میکند.
محسنی اژه ای همچنین در بحث تشدید مجازات مجرمان حرفه ای نیز گفت : برخی اخباری که در این خصوص منتشر می شود درست نیست برای نمونه فردی را گفته بودند که 17 بار سابقه دارد در حالیکه 13 بار بود و هر بار به یک اتهام بازداشت شده بود به طور مثال یکبار به خاطر مواد مخدر ، یکبار به خاطر برادرش و موارد دیگر که هر بار تبرئه شده است .
وی ادامه داد : در قانون پیش بینی شده است اگر کسی قبلا جرمی مرتکب شد و دوباره به خاطر ارتکاب همان جرم دستگیر شد طبق قانون مجازاتش تا یک و نیم برابر افزایش پیدا می کند ، برای بار دوم جرمش دو برابر می شود و برای بار چهارم مجازاتش سنگین تر می شود ، البته میزان ارتکاب جرم متفاوت است .
محسنی اژه ای گفت : ما که نمیتوانیم آنها را بکشیم بلکه طبق قانون مجازات های لازم را برای آنها در نظر میگیریم بویژه که در برخی جرایم اعدام امکانپذیر نیست .
وی افزود : در واقع برای برخی از افراد که جرمی را مرتکب شدند و سابقه کیفری داشته باشند طبق قانون مجازات برای آنها تشدید می شود و تخفیف داده نمیشود .
وی ادامه داد : ضمن اینکه اکثر کسانی که بازداشت می شوند جرمشان ثابت نمی شود اما در قانون پیش بینی شده است اگر جرمی تکرار شد مجازات سنگین تر در نظر گرفته شود .
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، بهرهبرداری بیرویه از قله دماوند باعث نابودی این قله شده است و خیلی از مسئولان مربوطه معتقدند که بهره برداری ها باید متوقف شود آیا قوه قضاییه در این خصوص اقدامی انجام میدهد یا خیر گفت : به گفته شما همه دستگاهها در آنجا با این موضوع مخالف هستند و من نمیدانم چه کسی به آنها اجازه بهرهبرداری داده است اما حتما پیگیریهای لازم را درباره این مسئله انجام میدهم.
دادستانی هنوز در پرونده بورسیه ورود پیدا نکرده است
سخنگوی قوه قضاییه گفت : دادستانی هنوز در پرونده بورسیه سه هزار نفری ورود پیدا نکرده است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید ، در دولت قبل به سه هزار نفر بورسیه غیرقانونی داده شده است، آیا دادستانی در این خصوص ورود پیدا کرده است یا خیر گفت:دادستانی هنوز به این مسئله ورود پیدا نکرده است ، چون کسانی که مطلع هستند و خود دانشگاه ابتدا باید موضوع را بررسی کند و گزارشی تهیه شود تا مشاهده کنیم که موضوع چیست .
وی افزود : اکنون آنچه مطرح می شود گاهی با واقعیتها متفاوت است و اگر دستگاه های نظارتی و دانشگاه به این مسئله ورود پیدا کردند و آن را به ما اعلام کردند ، دادستانی آن را بررسی میکند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید اخیرا در مجلس طرحی در دست بررسی است که طبق ان برای کسانی که از بارداری(فرزندار شدن) پیشگیری کنند مجازات حبس در نظر گرفته می شود نظر شما در این خصوص چیست گفت : این طرح هنوز به مرحله اتمام نرسیده است و بعد از اینکه نهایی شد آن موقع قابل اظهار نظر است .
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگاران درباره اینکه کتابی تحت عنوان "ایران در گذر روزگار" منتشر شده است که در آن چهرههایی که به پیامبر توهین کردند وجود دارد، همچنین نویسنده این کتاب سابقه دستگیری در فتنه 88 را داشته است، آیا دادستان به این موضوع ورود پیدا میکند یا خیر . محسنی اژه ای پاسخ داد : از این موضوع اطلاع ندارم و کتاب را ندیدم اما اینکه یک نفر روزی اتهامی متوجه اش باشد نمی شود به طور کلی از نویسندگی محروم کرد .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگری که پرسید رییس قوه قضاییه در هفته قوه قضاییه از عملکرد صدا و سیما انتقاد کرد ، آیا هیئت نظارت بر عملکرد صدا و سیما بر عملکرد این سازمان نظارت می کند گفت : صدا و سیما خدمات بسیاری داشته است اما در برنامه پایش مسائلی مطرح شد که مورد نقد آیت الله آملی لاریجانی قرار گرفت .
وی افزود : مصاحبه با برخی افراد درباره عملکرد قوه قضاییه ، تطبیق یکسری مسائل از جمله مبارزه با فساد میان ایران و دیگر کشورها و نحوه کار مجری و نحوه طراحی سوالات مجری از جمله این انتقادات بود .
محسنی اژه ای گفت : ضمن اینکه دادستان تهران نامه ای نوشته است که خود صدا و سیما موضوع را بررسی کند و اگر جرمی اتفاق افتاده است خود سازمان آن را بررسی کند .
وی افزود : البته هیئت نظارت بر عملکرد صدا و سیما نیز که از قوای مختلف هستند مسائلی که خارج از چارچوب به نظرشان می رسد تذکر می دهند .