• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۹۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
اقتصادی » اقتصادمقاومتی
تاب‌آوری در جنگ ۱۲ روزه؛

توزیع روزانه ۲۰۰ میلیون بنزین تا پایداری تولید نفت و گاز

صنعت نفت در ۱۲ روزی که ایران با تهاجم رژیم صهیونیستی و جنگ تحمیلی روبه‌رو بود به طور زنجیروار کار کرد و نلرزید، بلکه ایستاد و نگذاشت چراغ خانه‌ای خاموش شود، یا کمبودی در روند سوخت‌رسانی کشور به وجود بیاید.

از توزیع روزانه ۲۰۰ میلیون بنزین تا پایداری تولید نفت و گاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نه یک وزارتخانه، که یک سنگر بود؛ سنگری که با فرماندهی هوشمند، مهندسان و کارکنانی که هرگز دست از تلاش برنداشتند و زنجیره‌ای از بالادست تا پایین‌دست، دست در دست هم توانستند امنیت انرژی کشور را حفظ کنند.

وزارت نفت در پاسخ به بحران در همان ساعات نخست حملات، آمادگی خود را نشان داد و با فعال‌سازی تمهیدات ازپیش‌طراحی‌شده، وارد میدان شد. آماده‌باش کامل ارکان عملیاتی، تمرکز بر استمرار تولید در سراسر زنجیره ارزش، بازسازی فوری نقاط آسیب‌دیده در فاز ۱۴ پارس جنوبی، فجر جم، انبارهای شهران و ری، حفاظت از زیرساخت‌های انرژی و سایبری و پاسخگویی شفاف به رسانه‌ها و افکار عمومی تنها بخشی از اقدام‌هایی بود که صنعت نفت را از بحران بالقوه، به یک نقطه قوت ملی تبدیل کرد.

در روزهایی که مردم با نگرانی به جایگاه‌های سوخت می‌رفتند، صنعت نفت رکوردهایی بی‌نظیری ثبت کرد. ازجمله توزیع روزانه ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین و افزایش ۵۰ درصدی عرضه نسبت به روزهای عادی. تأمین پایدار سوخت در سراسر کشور، تعدیل هوشمند موجودی مخازن و حفاظت کامل از سامانه‌های هوشمند توزیع از دیگر اقدام‌ها و دستاوردها بود که در جنگ ۱۲ روزه تأمین پایدار انرژی را به‌ دنبال داشت؛ راز این ایستادگی در یک واژه نهفته است: زنجیره.

صنعت نفت ایران در این جنگ، نه جزیره‌ای، بلکه به‌صورت زنجیره‌ای عمل کرد. برای مثال اگر در بخش بالادست، تولید نفت و گاز به‌موقع و به‌اندازه انجام نمی‌شد، پالایشگاه‌ها در فرآورش با مشکل مواجه می‌شدند. اگر انتقال میان‌دستی دچار اختلال می‌شد، گاز خانه‌ها قطع می‌شد و بیمارستان‌ها در تاریکی می‌ماندند. در بخش پایین‌دست، پالایشگاه‌ها با سرعت به فعالیت ادامه دادند. در صادرات، بارگیری در اسکله‌ها بدون‌وقفه ادامه داشت و در شبکه توزیع شهری، جایگاه‌ها فعال ماندند و سامانه‌ها بدون اختلال به کار خود ادامه دادند.

در این جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، فقط موشک نبود که پاسخ دشمن را می‌داد؛ سامانه‌های هوشمند، تیم‌های سایبری و مهندسان گمنام به صحنه آمدند تا اجازه ندهند دشمن کاری از پیش ببرد.

در این ۱۲ روز که آسمان جنوب داغ‌تر از همیشه بود و دمای هوا در جزیره‌ها و سکوهای میدان مشترک گازی پارس جنوبی به ۵۰ و حتی ۶۰ درجه ‌رسید، مردانی بودند که نه در سایه که در دل آفتاب ایستادند. آفتاب داغ دریا روی سکو. تلاشگران صنعت نفت نه در اتاق فرمان که در قلب تأسیسات نفتی برای رفاه هموطنان، کاری جهادی کردند. همان‌هایی که در آفتاب سوزان و عرق‌ریزان تابستان یک لحظه پا پس نکشیدند.

در سکوهای دریایی، در جزیره‌هایی چون خارک، لاوان، سیری و در مناطق خشکی مثل عسلویه، نفت‌خیز جنوب، غرب کارون این مردان با وجود تهدیدهای مستقیم رژیم صهیونی، ایستادند. ایستادند چون می‌دانستند اگر لحظه‌ای درنگ کنند، چراغ خانه‌ای در کشور خاموش می‌شود. ایستادند چون فهمیده بودند که نفت، فقط سوخت نیست؛ ناموس ملی است.

درست است که کارکنان صنعت نفت در سال‌های اخیر به‌دلیل برخی کج‌سلیقگی‌ها مطالباتی بحق داشته و دارند. حقوق، معیشت، امنیت شغلی همه بحق، اما وقتی پای وطن وسط باشد، وقتی خبر بمباران فاز ۱۴ برسد، این مردان نه به فیش حقوقی نگاه می‌کنند، نه به اضافه‌کاری. به پرچم نگاه می‌کنند. به خاک. به خانواده‌هایی که چشم‌انتظارند. همین است که در گرمای سوزان جنوب، در دل تهدید و خطر، با دل‌های قرص، شیرهای نفت را مثل همیشه باز نگه داشتند و شعله‌های پالایشگاه را روشن.

کارکنان صنعت نفت به‌دلیل نوع کارشان به‌صورت اقماری در مناطق عملیاتی کار می‌کنند، دوری از خانواده، آن هم در روزهای جنگ، سخت‌ترین بخش زندگی کاری آنهاست. در این ۱۲ روز وقتی خبر انفجار از رسانه‌ها پخش می‌شد این کارکنان و خانواده‌هایشان دل‌نگران هم می‌شدند، اما با وجود این، آنها لحظه‌ای دست از کار نکشیدند و با گام‌هایی استوار صنعت نفت را در میدان عمل سرافراز کردند. در روزهایی که دشمن می‌خواست با ترس، با تهدید، با سایه‌ جنگ، صنعت نفت را فلج کند، مردان و زنان گمنام در جای جای صنعت نفت از بالادست تا پایین‌دست، با قلب‌هایی پر از غیرت، نگذاشتند حتی یک لحظه جریان انرژی کشور متوقف شود

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم آذربایجان غربی مهمان خوان احسان حسین (ع)
نانی به نامِ نامیِ «سقا»
مراسم وداع با پیکر مطهر سرباز شهیدعباس حیدری در همدان
هوای سردشت ؛ در وضعیت ناسالم برای همه
تخفیف ویژه برای خرید رمان عاشورایی ده تَن در سامانه کتاب فاطمی
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند
آیین تاسوعای حسینی در روستای راوه
برگزاری سنج زنی در آران و بیدگل
لرستان در وضعیت ناسالم آلودگی هوا
جامه رزم بر تن واژه‌های شاعرانه
نذر خون در محرم
تجمع بانوان زینبی در حرم مطهر کریمه اهل بیت(س)
امروز، روزِ آب، بابا و دو دستی که جدا شد از آب
سوگواری سالار شهیدان در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
برپایی پردیس خدماتی، فرهنگی قرارگاه ایران در محله اوین
طنین‌انداز شدن نوای تاسوعا در امام‌زاده حوا بانو خاتون
وضعیت ناسالم هوای سردشت
آغاز حرکت دسته عزاداری مسجد احمدیه زنجان در عصر تاسوعا
پیش بینی رگبار پراکنده و کاهش تدریجی دما برای گلستان تا دوشنبه
بازدید مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از برق برخی مناطق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
واکنش کرملین به اظهارات ترامپ پس از تماس با پوتین
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود
تنها راه توقف جنایات صهیونیست‌ها انسجام امت اسلامی است
عیادت وزیر بهداشت از مجروحان تجاوز صهیونیست‌ها
ملت ایران از مسیر عزت‌آفرین خود عقب‌نشینی نمی‌کند
زیارت تیم ملی بسکتبال بانوان از حرم مطهر امام رضا (ع)
امکان پرداخت چک‌های بانک سپه فراهم شد
وزش باد و رگبارهای پراکنده در مناطقی از شمال و شمال غرب
دشمن اگر حماقت کند، پشیمان می شود
زندان اوین دقایقی پس از حمله
میهن پرستی نیرو‌های مسلح دشمن را به زانو درآورد
رضایی سرمربی شمس‌آذر شد
اعلام جزئیات ثبت‌نام آزمون‌های ارزشیابی دانش‌آموختگان داروسازی خارج از کشور
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۴ نظر)
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور  (۲ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت  (۲ نظر)
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تنها راه نجات منطقه از بحران، توقف تجاوزات رژیم صهیونی  (۲ نظر)
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها  (۱ نظر)
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)