پخش زنده
امروز: -
رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس گفت: ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد»، طنین هویت اصیل ایرانی در، منظومه فرهنگی بشر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،در پی ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد» بهعنوان بیستونهمین اثر ثبتشده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو، محسن فتحی ، با تبریک این دستاورد ملی به مردم ایران، بهویژه مردم فرهیخته و اصیل استان لرستان، گفت: در جهانی که نبرد روایتها تعیینکننده جایگاه ملتهاست، ثبت جهانی آثار فرهنگی ـ تاریخی، نوعی بازپسگیری گفتمان هویتی ملت ایران از هیاهوی رسانهای جریانهای تحریفگر است. دره خرمآباد امروز نهفقط بهعنوان یک سایت باستانی، بلکه بهمثابه سندی زنده از شکوه ایران فرهنگی، بر نقشه تمدن بشری نقش بست.
وی این رخداد تاریخی را نمادی از جایگاه تمدنی ملت ایران در حافظه بشری دانست و با تأکید بر نقش میراثفرهنگی بهعنوان ابزار دیپلماسی نرم، این رخداد را نقطه عطفی در بازتاب جهانی صدای اصالت، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی توصیف کرد.
رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود : ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد»، گامی بلند در راستای صیانت از هویت ملی و تثبیت نقش تمدنی ایران در معادلات فرهنگی جهان توصیف کرد.
وی گفت : میراثفرهنگی، نه صرفاً یادگاری از گذشته، بلکه زبان گویا و زندهای است که صدای فرهنگ، عقلانیت، صلحطلبی و شکوه تمدنی ایران اسلامی را به گوش جهانیان میرساند. ثبت جهانی دره خرمآباد، پژواک همین صداست؛ صدایی که از اعماق تاریخ، امروز را معنا میکند و فردای تعاملات فرهنگی بشر را بنیان مینهد.
فتحی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد دره خرمآباد، افزود: این مجموعه کهن با دارا بودن غارها و پناهگاههای باستانی متعلق به دوره پارینهسنگی، نهتنها از منظر باستانشناختی حائز اهمیت است، بلکه از حیث روایت سیر تطور فرهنگی بشر، جایگاهی ممتاز در مطالعات انسانشناسی دارد. ثبت جهانی این محوطه، ایران را در مرکز گفتوگوی تمدنها و تعاملات معرفتی قرار میدهد.
رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود : این رخداد بزرگ، نمادی از تلاش هماهنگ میان نهادهای علمی، اجرایی، دیپلماتیک و مدنی کشور برای معرفی چهره اصیل، فرهنگی و تمدنی جمهوری اسلامی ایران است؛ چهرهای که فراتر از منازعات سیاسی، بر مبنای عقلانیت تاریخی و ظرفیتهای تمدنی با جهان گفتوگو میکند.
فتحی گفت : ضمن قدردانی از تلاشهای مستمر مجموعه وزارت میراثفرهنگی، بهویژه تیم علمی و فنی پرونده ثبت جهانی این اثر، امیدوارم مسیر ثبتهای جهانی ایران با نگاهی راهبردی، علمی و مردمپایه ادامه یافته و به ابزاری برای ارتقای سرمایه فرهنگی، توسعه پایدار گردشگری و تعمیق دیپلماسی فرهنگی کشور تبدیل شود.