کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا طرح جایگزینی مازوت با گاز ال پی جی را در نیروگاه شازند پیگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کارگروه کاهش آلودگی هوا اراک گفت: انتشار گازهای آلاینده از صنایع دشت شازند و اثر نامطلوب آن بر سلامت شهروندان بر کسی پوشیده نیست و باید با مستندات جامع مسئله آلودگی هوای اراک در کارگروه ملی آلودگی هوا رسیدگی و تصمیمات لازم درباره آن اتخاذ شود.
شینا انصاری با اشاره به موضوع سوخت مازوت در نیروگاه شازند هم گفت: محیط زیست تمایلی به سوخت مازوت در ۱۶ نیروگاه بخاری کشور ندارد ولی شرایط ناترازی انرژی سبب شده تا با درک واقعیت موجود مازوت کم سولفور برای سوخت نیروگاهها اختصاص داده شود.
او افزود: با توجه به موقعیت قرار گرفتن نیروگاه حرارتی شازند و اثر نامطلوب آن بر سلامت شهروندان در دو شهر اراک و شازند تلاش است موضوع در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا طرح و مازوت کم سولفور و گاز ال پی جی خصوصا در فصول سرد سال تا رفع ناترازی به آن اختصاص یابد.
معاون رئیس جمهور این را هم گفت که سازمان حفاظت محیط زیست از هیچ کوششی برای کاهش آلودگی هوای اراک و سلامت شهروندان دریغ نمیکند و امید است با پیگیری بازنگری در پرونده طرح جامع آلودگی هوای اراک، اختصاص سوخت پاک به نیروگاه شازند، اعلام برنامه زمان بندی به پالایشگاه شازند برای رفع آلایندگی، اختصاص اعتبار برای خرید تاکسی، اتوبوس برقی گامی موثر در راستای بهبود کیفیت هوای اراک برداریم.
استاندار مرکزی هم در این کارگروه گفت: سالهاست مردم اراک از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند گلایه دارند و باید محیط زیست نگاه ویژهای به قطع مصرف مازوت در این نیروگاه که به دلیل جانمایی نامناسب اثر مستقیم بر سلامت شهروندان دارد، داشته باشد.
مهدی زندیه وکیلی افزود: در پالایشگاه شازند روزانه یک میلیون لیتر مازوت کم سولفور تولید میشود و این در حالی است که نیاز روزانه نیروگاه شازند ۸ میلیون لیتر مازوت کم سولفور است.
زندیه وکیلی ابراز داشت: باید در طرح جامع آلودگی هوای اراک بازنگری شود و برخی صنایع آلاینده مکلف به رفع آلایندگی و برخی دیگر به مانند پتروشیمی شازند در لیست پرداخت عوارض آلایندگی قرار گیرند.