• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۷۹۵۵۸
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰

چرایی هجمه مجدد امریکا علیه برنامه موشکی ایران

امریکا با هجمه علیه برنامه موشکی ایران به دنبال جلوگیری از ورود ایران به بازار صادرات تسلیحات متعارف و جلوگیری از نقش مکمل صنایع دفاعی کشور در پیشرفت سایر بخش های اقتصادی است.

آمریکا، فرانسه، انگلیس  و آلمان در نامه مشترکی به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار واکنش مناسب به آزمایش های موشکی ایران شده و گفته اند این آزمایش‌ها ناقض قطعنامه 2231شورای امنیت است.
در نامه این کشورها خطاب به رومن اویارزون مارچسی  Roman Oyarzun Marchesi سفیر اسپانیا و رییس دوره ای شورای امنیت و بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، ادعا شده است: موشکی هایی که ایران در آزمایش‌های اخیر خود استفاده کرد «قادر به حمل کلاهک هسته ای» هستند.
امریکا و متحدان غربی اش در حالی ادعا می کنند که آزمایش های موشکی ایران ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است که  موشک های آزمایش شده سپاه پاسداران بر اساس دکترین دفاعی ایران قابلیت حمل سلاح هسته ای ندارد و از آن گذشته با تائید صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی و توافق هسته ای ایران با پنج بعلاوه یک که محدودیت هایی را بر برنامه هسته ای کشورمان اعمال کرده است دیگر ضرورتی برای ابراز نگرانی از تولید وآزمایش تسلیحات متعارف در ایران وجود ندارد .
از سویی احتمال اینکه در شورای امنیت به بهانه آزمایش های موشکی در ایران بار دیگر تحریم هایی بر کشور تحمیل شود بسیار کم است چرا که در قطعنامه 2231 هیچ الزامی در مورد ممنوعیت آزمایش موشکی وجود ندارد بلکه در آن توصیه شده است که تهران تا مدت هشت سال از آزمایش موشکی آن هم با قابلیت حمل سلاح هسته ای اجتناب کند و بنا بر این  از سوی ایران تخلفی صورت نگرفته است که همه اعضای شورای امنیت برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران مبادرت کنند .چنانچه دیپلمات های سازمان ملل گفته اند احتمال مجازات ایران به‌ خاطر آزمایش‌های موشکی ضعیف است.
با این حال امریکا و متحدان غربی اش با طرح این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل به دنبال چه اهدافی هستند ؟ در پاسخ به چرایی این اقدام ضد ایرانی امریکا و متحدان غربی اش موارد مختلفی مطرح شده است  از جمله جلوگیری از قدرت بازدارندگی ایران در مقابله با تهدیدات خارجی ، حفظ اهرم های فشار برای تغییرات داخلی ، ایران هراسی ، جلب رضایت  رژیم صهیونیستی و انگیزه های  انتخاباتی در امریکا ، حفظ تحریم های یکجانبه  امریکا و تعمیم آن به تحریم های یکجانبه کشورهای اروپایی علیه ایران .
اما به نظر میرسد چنین اقدامی دو علت دیگر دارد که قابل بحث وبررسی بیشتر است : 1/  نگرانی از ورود رقیبی جدی به بازار فروش تسلیحات متعارف آن هم با توجه به پیشرفت های شگرف ایران در این زمینه .
در این چارچوب باید گفت  امریکا و متحدانش با حفظ اهرم فشار در خصوص فعالیت های موشکی ایران به دنبال آن هستند تا از ورود کشور به بازار فروش تسلیحات متعارف جلوگیری کرده و انحصار بازار را در اختیار خود حفظ کنند .
در این باره می توان به گزارش پایگاه اینترنتی المانیتور  در مورد حضور صنایع دفاعی ایران در نمایشگاه بغداد که اسفندماه برگزار شد اشاره کرد .المانتیور درگزارش خود قابل توجه ترین ویژگی این نمایشگاه را حضور قدرتمند و رسمی وزارت دفاع ایران و نمایش مجموعه وسیعی از تسلیحات و تجهیزات نظامی ساخت  کشور دانسته اکه  پس از چین،  قوی ترین حضور را از نظر تنوع تجهیزات در این نمایشگاه داشته است .
المانیتور می افزاید با وجود سال ها تحریم گسترده در زمینه تجهیزات نظامی متعارف، ‌ایران تلاش کرده است در ساخت طیف گسترده ای از سلاح و تجهیزات نظامی به خودکفایی برسد. در واقع، بخش زیادی از تجهیزات نظامی ایران ساخت داخل است. با توجه به این مسئله، این کشور اکنون آمادگی حضور جدی و موثر در بازارهای بین المللی جنگ افزار را دارد.
2/ صنایع دفاعی می تواند مکمل دیگر بخش های اقتصادی باشد و از این رو به نظر می رسد غربی ها با تلاش برای جلوگیری از پیشرفت این صنایع در واقع درصدد جلوگیری از تسری دستاوردهای تکنولوژیکی صنایع دفاعی به سایر بخش های اقتصادی کشور در زمینه  های مختلف صنایع فلزی ، خودروسازی ، طرح های عمرانی ، الکترونیک ، نفت و گاز ، دریانوردی ، معادن و زمین شناسی و ...هستند . 
----------------------
بررسی  و  تحلیل / رضا محمدمراد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت سیب زمینی در شهرستان بن
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ اکبری راهی یک چهارم نهایی موی تای شد
برخورد پلیس با کامیون دار متخلف در نجف آباد
دختری که امید می‌بافد
اقامه نماز طلب باران در قم
اجرای طرح ساماندهی نهضت سوادآموزی با محوریت مدرسه
ارتش آینده نیازمند افسران توانمند و به‌روز است
آغاز بیستمین جشنواره تئاتر استانی در خراسان شمالی 
خلاقیت در بهره برداری از تجهیزات، عامل ارتقای توان دفاعی است
زنجان؛ واگذاری زمین در شهرک‌های خصوصی فقط با پروانه و زیرساخت قانونی است
افزایش ۴۰ درصدی پرواز‌های فرودگاه ایلام
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ قاسمی به نشان برنز شنا ۲۰۰ متر آزاد رسید
جشنواره زعفران در روستای ازان از توابع بخش میمه
امضای توافقنامه حج تمتع ۱۴۰۵ میان ایران و عربستان
پیشرفت ۷۵ درصدی کشتارگاه طیور شهرستان پلدختر
اعزام ۱۳ نفر از پیر غلامان و خادمین حسینی خراسان شمالی به اجلاسیه پیر غلامان حسینی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
قهرمانی مقتدرانه مردان فوتسال ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)