• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۲۳۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

صادرات یک میلیون تن گوجه فرنگی از ایران

رئیس گروه محصولات جالیزی دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی از صادرات سالانه یک میلیون تن گوجه فرنگی ( میوه و رب ) در کشور خبر داد.

صادرات یک میلیون تن گوجه فرنگی از ایرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بهنام پاد در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: در حال حاضر گیاه گوجه فرنگی در اغلب نقاط ایران کشت می شود در حالی که 15 سال گذشته محصول مزبور فقط در مناطق معتدل و سرد کشور کشت می شد.

وی همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون امکان کشت وسیع کشت گوجه فرنگی در مناطق جنوبی کشور نیز فراهم شده است،اظهارداشت: خوشبختانه با توسعه کشت گوجه فرنگی در مناطق مختلف کشور در تمامی فصول سال محصول تازه گوجه فرنگی به بازار های داخلی و خارجی عرضه می شود.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عمده محصول گوجه فرنگی ایران به عراق صادر می شود، گفت: افغانستان، روسیه و دیگر کشورها مقصد صادراتی گوجه فرنگی ایران هستند.

وی با اعلام اینکه ایران رتبه ششم یا هفتم تولید گوجه فرنگی دنیا را دارد، افزود: سرانه مصرف گوجه فرنگی در کشور 50 کیلوگرم ( 24 کیلوگرم بصورت مصرف تازه خوری و 26 کیلوگرم بصورت رب گوجه فرنگی ) است.

پاد با اشاره به اینکه گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم سبزی و صیفی است، اذعان داشت: این محصول یکی از پر مصرف ترین اقلام سبد غذایی خانواده ها به شمار می رود و حجم مبادلات مالی این محصول کشاورزی بالا بوده و بازار خوبی را در کشور دارد.

وی با بیان اینکه گوجه فرنگی ایران در بازار های خارجی سهم خوبی هم دارد، گفت: در حال حاضر این محصول به روسیه، ترکیه، افغانستان، عراق و امارات و بطور کلی به کشور های همسایه صادر می شود.

پاد بیان داشت: گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است، این میوه امروزه به روش‌های مختلف به طور خام یا به‌عنوان یکی از مواد لازم برای تهیه غذا، انواع سس و نوشیدنی مصرف می‌شود و بخش مهمی از رژیم غذایی مردم بسیاری از کشورها را تشکیل می‌دهد.

وی تصریح کرد: این گیاه به دلیل اهمیت اقتصادی ، موضوع تحقیق و پژوهش‌های بسیاری قرار دارد و در علم ژنتیک به‌عنوان یکی از گیاهان الگو شناخته می‌شود.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: این گیاه دارای گونه های گیاه شناسی مختلفی از قبیل گوجه فرنگی معمولی، گوجه فرنگی برگ پهن، گوجه فرنگی ریز آلبالویی شکل، گوجه فرنگی گلابی شکل، گوجه فرنگی با ساقه محکم و ایستاده است.

وی افزود: ارقام خارجی گوجه فرنگی که در ایران کشت می شوند شامل رد کلود، ردتاپ و وسترن رد،کمپ بل، کاردینال، چیکو گراند، ارلی پک، فنتستیک، گلمور، هینز، ماناپال، وی اف145 ، رد چری، روما وی اف و واندر بوی است.

پاد اذعان داشت: میوه گوجه فرنگی نارس دارای مقدار زیادی سولانین (ماده سمی ) است به تدریج که گوجه فرنگی می رسد این ماده از بین می رود بنابراین در خوردن گوجه فرنگی خیلی نارس به ویژه به صورت خام باید احتیاط کرد.

وی یادآورشد: در گوجه فرنگی ترکیباتی همچون آب، پروتئین، ترکیبات هیدروکربنه، مقدار زیادی مواد کانی مانند فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، و فیبر وجود دارد. همچنین منبع خوبی برای ویتامین هایA،B1،B2،C و نیاسین است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت سیب زمینی در شهرستان بن
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ اکبری راهی یک چهارم نهایی موی تای شد
برخورد پلیس با کامیون دار متخلف در نجف آباد
دختری که امید می‌بافد
اقامه نماز طلب باران در قم
اجرای طرح ساماندهی نهضت سوادآموزی با محوریت مدرسه
ارتش آینده نیازمند افسران توانمند و به‌روز است
آغاز بیستمین جشنواره تئاتر استانی در خراسان شمالی 
خلاقیت در بهره برداری از تجهیزات، عامل ارتقای توان دفاعی است
زنجان؛ واگذاری زمین در شهرک‌های خصوصی فقط با پروانه و زیرساخت قانونی است
افزایش ۴۰ درصدی پرواز‌های فرودگاه ایلام
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ قاسمی به نشان برنز شنا ۲۰۰ متر آزاد رسید
جشنواره زعفران در روستای ازان از توابع بخش میمه
امضای توافقنامه حج تمتع ۱۴۰۵ میان ایران و عربستان
پیشرفت ۷۵ درصدی کشتارگاه طیور شهرستان پلدختر
اعزام ۱۳ نفر از پیر غلامان و خادمین حسینی خراسان شمالی به اجلاسیه پیر غلامان حسینی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
قهرمانی مقتدرانه مردان فوتسال ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)