• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۷۶۲۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸
یادداشت پژوهشی:

ورود جنگ سوریه به مرحله جدید

جنگ سوریه به زودی وارد مرحله ای جدید خواهد شد. به میزانی که مداخلات خارجی در سوریه افزایش پیدا می کند و گروه های مختلف تروریستی حامیان جدیدی پیدا خواهندکرد،به همان میزان جنگ پیچیده ترخواهد شد.شاهداین مدعا نیزنیازمندی بیش ازپیش گروهک ها به حامیان خارجی است.

پژوهش خبری صدا و سیما: جنگ سوریه به زودی وارد مرحله ای جدید خواهد شد. به میزانی که مداخلات خارجی در سوریه افزایش پیدا می کند و گروه های مختلف تروریستی حامیان جدیدی پیدا خواهند کرد، به همان میزان جنگ پیچیده تر خواهد شد. شاهد این مدعا نیز نیازمندی بیش از پیش گروهک ها به حامیان خارجی است.

تا پیش از این تروریست ها با غارت صنایع موجود سوریه و فروش آن به تجار ترک، هزینه های جنگ خود را تامین می کردند، اما تسلیحاتی که آنها در حال استفاده از آن بوده و هستند، پشتیبانی ماهیانه ۲۵۰ میلیون دلاری در کمترین حالت را می طلبد. هزینه موشک ها، تانک ها، سیستم های ارتباطی و مهم تر از همه حقوق ماهیانه. بیش از ۱۰۰هزار فرد مسلح که به تنهایی رقمی نزدیک به ۶۰ میلیون دلار را شامل می شود، باید تامین شود.

همه این مسائل دست به دست هم دهند و آن نیمچه استقلالی که تروریست ها در سه سال پیش داشتند کامل از دست برود. گروهک مدعی مانند جبهه النصره که رسما شاخه القاعده محسوب می شود بر اساس همین نیاز ناچار به اطاعت پذیری شد و نام خود را تغییر داد و حتی مجبور شد که از القاعده هم اعلام برائت کند.

احرارالشام دیگر گروهکی است که همه استقلال خود را از دست داده و حتی سران درجه سه و چهار آنها با دخالت سازمان اطلاعات ترکیه و قطر و برخی شیوخ کویتی جابجا می شوند. این گروهک در حالی این روزها غلام حلقه به گوش طرف های نام برده شده در بالاست که در حال حاضر خبرهای جدیدی از سوریه به گوش می رسد که نشان می دهد بحران وارد مراحل بسیار پیچیده ای خواهد شد.

پس از آنکه با فشارهای ترکیه، قطر و آمریکا جبهه النصره تغییر نام داد و از القاعده هم اسمی جدا شد، اکنون قرار است اتفاق بزرگ تری روی دهد. از این قرار که جبهه النصره و احرار الشام در قالب یک سازمان مسلح بزرگ تر با هم ادغام خواهند شد تا بتوانند در حوزه سیاسی و نظامی تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند. از سوی دیگر گفته می شود گروهک نورالدین الزنکی هم قرار است با جیش المجاهدین وارد ائتلاف شود.

با این اوصاف به نظر می رسد که با این ائتلاف ها طرف های منطقه ای و بین المللی قصد دارند بحران سوریه را وارد مرحله تازه ای کرده و برای تصمیم گیری ها در آینده کنترل و هدایت کامل این گروهک ها را در دست داشته باشند. البته زمان دقیق این ائتلاف مشخص نیست، اما باید منتظر روزها و هفته های آینده بود تا اتاق های فکر حامی گروهک ها تصمیم نهایی خود را بگیرند.

پیچیده شدن معادلات در سوریه

معادلات سیاسی و نظامی در سوریه هر روز پیچیده‌تر می‌شود. پس از بر هم خوردن معادلات در جنوب حلب و همچنین ورود مستقیم امریکا به جنگ سوریه به بهانه حمله به داعش و تشکیل جریان موهوم «نیروهای دمکراتیک سوریه» تحولات این کشور بسیار پیچیده‌تر و بغرنج‌تر می‌شود.ترکیه که تا همین شش ماه پیش به کمتر از رفتن بشار اسد راضی نمی‌شد، اکنون نتیجه اشتباهات راهبردی خود را می‌بیند، چرا که کردهای مورد حمایت آمریکا پس از بیرون آمدن از تنگنای کوبانی، به گسترده منبج و الباب رسیده‌اند و عملا حیات خلوتی برای آمریکا فراهم کرده‌اند که برای خود احقاق حق کرده و از سوی دیگر کابوس ترکیه در مورد تشکیل یک اقلیم کردی دیگر در شمال سوریه را تبدیل به واقعیت می‌کند. این مساله طی چهار ماه گذشته باعث نگرانی‌های بسیاری در ترکیه شده تا باوجود ادامه سایه کودتا به‌عنوان مبحث اصلی در این کشور، در حوزه سیاست خارجی سوریه اولویت بسیار مهمی داشته باشد.

نزدیکی آنکارا به محور ایران و روسیه ، باعث واکنش سریع امریکایی‌ها شد. این واکنش در قالب حمله شبه‌نظامیان کُرد در شهر الحسکه در شرق سوریه به مواضع و مراکز نظامی و اداری دولتی خود را نشان داد که البته با واکنش شدید و سریع ارتش و نیروهای دفاع ملی حاضر در شهر مواجه شد. عملیات کردها در واقع پیامی به آنکارا بود که از معادله طراحی شده توسط واشنگتن و عربستان خارج نشود در غیر این صورت آنها توانایی آن را دارند که از برگه‌های خود بهره بگیرند.

حمله هوایی دو فروند سوخو 24 نیروی هوایی سوریه به مواضع شبه‌نظامیان جدایی‌طلب کُرد که به تازگی از سوریه تحویل گرفته شده، پیامی از طرف دمشق به آنکارا و امریکا بود که دولت مرکزی سوریه به‌هیچ عنوان حاضر نیست هر گونه جدایی‌طلبی را تحمل کند و این‌گونه اقدامات را به‌سختی پاسخ خواهد داد. امریکایی‌ها که حضوری سنگین در شرق سوریه دارد از نوع واکنش جنگنده‌های سوری وحشت‌زده شدند چرا که دقیقا چندصد متری محل حضور نظامیان امریکایی‌ هدف قرار گرفت.

ترکیه با اشتباه راهبردی که در مساله سوریه کرد، اکنون میان محور مسکو-تهران و واشنگتن –ریاض گیر افتاده است، در واقع سران ترک در حال بندبازیِ بدون داشتن افق و نتیجه‌ای هستند که شاید بخشی از آن هم در گرو شانس باشد. همین پیچیدگی باعث شد تا سازمان اطلاعات ترکیه صدها تن از تروریست‌های موسوم به ارتش آزاد را که خود آموزش داده و حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند در خاک خود به سمت جرابلس ببرد تا با تصرف و حضور در این شهر مانع از ورود کُردهای جدایی‌طلب شوند. ترکیه در حال حاضر دیگر بازیگری موثر در بحران سوریه نیست، بلکه یک بازی‌خراب کن محسوب می‌شود که می‌خواهد دیده شود. امریکایی‌ها در هفته‌های آینده عملیات‌های گسترده‌ای در مرکز و شمال سوریه به سمت فرودگاه دیرحافر انجام خواهند داد و چه بسا با کنترل این فرودگاه، بدون هیچ مجوزی بخواهند برای همیشه در یک اقلیم کٌردی بمانند!

پژوهش خبری صدا و سیما//



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دوطرح از دانشگاه صنعتی برگزیده در رویداد ملی ارزش مس
۷۰ طرح کلان کشاورزی آذربایجان‌غربی آماده جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی 
تأکید بر اهمیت صیانت از بنا‌های تاریخی و باستانی کشور
تعیین تکلیف ۲۷ هزار ردیف کالا به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان در انبار‌های اموال تملیکی و گمرکات
نان کامل بخورید تا چاق نشوید
تولید دستگاه برای استخراج DNA یا همان ژنوم
پیش بینی تولید بیش از ۲۱ هزار تن آبزیان در آذربایجان‌غربی
لغو جنگ‌های شبانه و کنسرت‌ها با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوانزا
رفع توقیف بیش از ۲۰۰ هزار خودرو در تابستان امسال
مروری بر چند مستند و فیلم از قاب تلویزیون
مهار آتش‌ سوزی ۲ مجتمع مسکونی در مشهد
کتاب «روان‌درمانی معنوی» روانه بازار نشر شد
تشخیص ۹۰ درصدی بیماری‌های ژنتیکی با یک محصول ایران ساخت
برگزاری جلسه ویژه مدیریت بحران در پی هشدار سطح قرمز هواشناسی
نگاهی به نقش پژوهش در تولیدات رسانه ای
تخصیص ارز ثبت سفارش‌های زیر ۱۰۰ هزار دلار در تالار دوم
صدور گواهی انحصار وراثت، غیرحضوری و خودکار شد
مردم ۵۰ درصد از هزینه‌های سلامت را از جیب پرداخت میکنند
شناسایی هزارو ۲۸۰ ساخت و ساز غیرمجاز در پایتخت
مرگ نصاب جوان دستگاه اسپیلت بر اثر سقوط از ساختمان ۶ طبقه در لاهیجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)