• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۹۵۵۹۳
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
بین الملل » آمریکا
به دنبال افزایش نگرانی‌ها بعد از برکناری اجباری روسف در برزیل،

تحلیل خبرگزاری پرنسا لاتینا: آمریکای لاتین به کجا می رود؟

ائتلاف آمریکا و راستگرایان منطقه آمریکای لاتین در تلاش برای سیطره بر این منطقه هستند و احتمال بازگشت به مدل‌های نئولیبرال شکست خورده در دهه 90 در آرژانتین و برزیل وجود دارد.

به گزارش سرویس بین الملل  خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، تغییر شرایط سیاسی در برزیل پس از برکناری اجباری دیلما روسف، رئیس جمهور سابق این کشور و همچنین پیروزی مائوریسیو ماکری، رهبر مخالفان آرژانتین در انتخابات ریاست جمهوری با برتری کم آراء موجب نگرانی کسانی شده است که به آینده آمریکای لاتین می اندیشند.
خبرگزاری پرنسا لاتینا در مقاله ای به قلم لوئیس مانوئل آرسه ایساک نوشت: از آنجا که این دو کشور از نظر سیاسی و اقتصادی  از اهمیت ویژه ای در منطقه برخوردارند، روندی منفی  درباره ارتباط برکناری روسف و روی کار آمدن ماکری با پایان چرخه مترقی (که پس از انقلاب بولیواریایی هوگو چاوز در ونزوئلا آغاز شد و با روی کار آمدن حزب کارگران لولا دا سیلوا در برزیل ادامه پیدا کرد) بوجود آمده است.
از سوی دیگر، افرادی هستند که معتقدند آمریکای لاتین دربرابر یک نقطه عطف غیرقابل بازگشت در کوتاه مدت قرار دارد و راستگرایان محافظه کار دستور کار خود را تحمیل می کنند و آینده منطقه به شکل واضحی تحت تسلط ائتلاف آمریکا و راستگرایان منطقه ای قرار دارد.
این در حالی است که نمی توان حزب راستگرا را، آنچنان که مطبوعات وابسته به نظام سرمایه ادعا می کنند، پیروز مطلق دانست. حقیقت واضحی که در برزیل وجود دارد این است که راستگرایان داخلی و خارجی مجبور شدند برای ممانعت از پیشرفت دولت های مترقی مثل لولا و دیلما بار دیگر دست به کودتا بزنند و این نشان می دهد که آنها از راههای دموکراتیک و قانونی قادر به سرنگونی آنها نبودند و این موضوع بسیار مهمی است.
حقیقت مهم دیگر بازگشت به مدل های نئولیبرال شکست خورده در دهه 1990 در آرژانتین و برزیل است و این بیانگر این مطلب است که برای مردم هیچگونه ارمغان جدیدی مگر بازگشت به رکود اقتصادی عمیق و طولانی مدت با قوانین اجتماعی دیکته شده از سوی صندوق بین المللی پول و محرومیت اجتماعی و دولت های همواره بدهکار و درگیر با بحران و سرکوبگر تظاهرات خیابانی ندارد.
در عوض، دولت های مترقی لولا و دیلما در برزیل و کرشنرها (نستور و اروین  کرشنر) در آرژانتین با وجود اشکالاتی از جمله کار ایدئولوژیک ضعیف که به آنها نسبت داده شده است، بخشی از جغرافیای سیاسی جدید جهان مبتنی بر توسعه مولد و روابط جنوب-جنوب که منجر به شکل گیری بانک توسعه بریکس شد به شمار می آیند.
این جغرافیای سیاسی جدید، که با وجود اتفاقات آرژانتین، کودتاهای نرم در برزیل، پاراگوئه و هندوراس  و کمپین های خصمانه ضد روسای جمهور بولیوی و اکوادور سقوط نکرده است، به سوی یک اقتصاد مولد و سوداگرانه و رها از بدهی عمومی در حرکت است.
با این همه، آمریکای لاتین به کجا می رود؟ چند روز قبل، لئوناردو بوف، نویسنده برزیلی پس از تحلیل کودتای این کشور راه خوبی را پیشنهاد کرد: وی با بیان اینکه در ماه های کنونی پویایی سیاسی جدید افول اجتماعی به برزیل و دیگر کشورهای آمریکای لاتین تحمیل شده است گفت: این یک تهاجم نئولیبرالی در چارچوب یک "جنگ سرد" جدید است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمبود ذخایر خون استان اصفهان
حضور فعال دختران هرمزگانی در اردو‌های کارآفرینی طرح ملی یاس
جریمه پلیس راهور اصفهان در انتظار متخلفان به طرح زوج و فرد
اجرای لایروبی اروند در مدت ۳ سال
آیین اقتدار بسیج در مصلای امام خمینی رحمت‌الله علیه خوی
اولویت یافتن ایمن‌سازی دام سبک در مقابل تب برفکی
یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال مالیات در بوکان وصول شد
اجتماع باشکوه بسیجیان یاسوج در حسینیه ثارالله
هفدهمین سازش پرونده قتل عمد آذربایجان غربی به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) در ارومیه
نقدینگی و تسهیلات، شایع‌ترین مشکل صنایع
درد و رنج آوارگان فلسطینی در فصل سرما
همایش بسیجیان در خوروبیابانک برگزار شد
نقش بسیج در همه دوران‌های انقلاب اسلامی بی بدیل هست
آبرسانی به ۳۰ روستای لرستان در هفته بسیج
سازش پرونده معدنی ۵۰ میلیارد ریالی در حوزه قضایی بهاباد
جنگ غزه، دستاورد ۶۹ سال توسعه را از بین برد
همایش اقتدار بسیجیان شهرستان مرزی پلدشت
تسریع عملیات مرمت پل تاریخی سلطان در بوکان
مصاف چادرملوی اردکان با رازین پلیمر
پیک آنفولانزا در کشور و توصیه‌های پزشکی برای پیشگیری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)