• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۳۳۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳
سیاسی » سیاست خارجی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی:

نقش فرانسه در تحولات سوریه سازنده نیست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی: نقش و کارنامه فرانسه در سوریه مثبت نیست و نمی توان آن را کارنامه مثبت و سازنده ای تلقی کرد.

نقش فرانسه در تحولات سوریه سازنده نیستبهرام قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با تبیین آخرین تحولات سوریه و نقش مخرب کشورهای غربی در تحولات سوریه گفت: موضوع تحولات سوریه، پیچیده و کهنه است و از پنج سال قبل با بحران این کشور مواجهیم بحرانی که به نابودی زیرساخت ها و کشته و آواره شدن بسیاری از مردم آن کشور منجر شده است.

وی افزود: بحران سوریه منطقه را ناامن کرده و متاسفانه به پایگاه و جایگاهی برای آزمون قدرت ها و کشورهایی تبدیل شده است که به صورت نیابتی در قبال یکدیگر قدرت نمایی می کنند و می خواهند حوزه نفوذشان را گسترش دهند که این با مصالح دولت و ملت سوریه در تناقض آشکار است.

قاسمی گفت: این کشورها با جذب و اعزام تروریست ها از همه مناطق جهان به سوریه سعی کردند دولت قانونی حاکم در این کشور را سرنگون کنند و اگر نقش ثبات بخش کشورمان نبود شاید اکنون در سوریه با دولتی از جنس گروه هایی مانند داعش مواجه بودیم.

وی افزود: با وجود این تلاش ها دولت سوریه توانست با مقاومت خود بماند و پیروزهای بیشتری را در روزهای اخیر کسب کند . مهم این است که دولت سوریه باقی بماند و بر مشکلاتش در مقابله با تروریسم و عناصری که علیه دولت و ملت این کشور اقدام می کنند فایق بیاید.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پیچیدگی تحولات سوریه زمانی بیشتر می شود که تعداد نقش آفرینان در تحولات این کشور بیشتر شده باشد مانند نقش آفرینی گروه های مختلف تروریستی که همه در ویژگی "تروریست بودن" با هم مشترکند و با نام ها، حیله ها و چهره های مختلف در دمشق و دیگر مناطق به جنایت و کشتار مردم مشغولند و اجازه نمی دهند آتش بس برقرار شود.

قاسمی ابراز امیدواری کرد با شکل گیری اجماع برای برقراری آتش بس پایدار در سوریه بشود راهکاری سیاسی برای حل و فصل بحران این کشور یافت.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است در نهایت باید به راهکاری سیاسی دست یافت؛ حل مسائل سوریه راهکار نظامی نخواهد داشت و دولت کنونی این کشور که دولت برآمده از آراء مردم است دولتی ماندگار خواهد بود و ادامه وضع کنونی به نابودی بیشتر ساختار و کشتار بیشتر مردم منجر می شود.

قاسمی با ابراز نگرانی از دیدگاه و عملکرد متناقض برخی بازیگران تحولات سوریه درخصوص آتش بس در این کشور تصریح کرد: برخی در دو چهره و حتی چهره های مختلف نقش آفرینی می کنند؛ از آتش بس سخن می گویند اما آن را رعایت نمی کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با انتقاد از عملکرد امریکا در پایبند نبودن به آتش بس در سوریه گفت: اخیرا برای برقراری آتش بس در سوریه تفاهم شده بود اما هواپیماهای امریکایی با بمباران مناطقی از این کشور آتش بس را از بین بردند.

وی همچنین با اشاره به نقش مخرب فرانسه در رویدادهای سوریه تصریح کرد: نقش فرانسه در این کشور جدید نیست فرانسه به علت تاریخ و گذشته ای که در این کشور داشته، مدعی است و سخن خود را دارد اما نقش مثبتی را در قبال سوریه ایفا نکرده است و کارنامه اش سازنده تلقی نمی شود.

قاسمی گفت: آنچه از دولت فرانسه درخصوص سوریه انتظار می رفت تحقق نیافت ؛ بسیاری هم چنین می اندیشند که باز هم تقسیم کاری در گروه کشورهای غربی ایجاد و نقش جدیدی به فرانسه داده شده است و دیگران هم نقش دیگری ایفا خواهند کرد.

وی یکی، دو هفته آینده را در تحولات سوریه مهم دانست و افزود: اکنون رایزنی هایی در سطح کشورهای منطقه و فرامنطقه ای درباره سوریه در حال انجام است ؛ امیدوارم با نگاه مثبت و سازنده و باتوجه به وضع ملت و آوارگان این کشور و خطرهایی که تحولاتش می تواند برای منطقه داشته باشد شاهد تفاهم و اجماع در برقراری آتش بس در این کشور باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: باید با برقراری آتش بس در سوریه بتوان شرایط سیاسی لازم را برای مذاکراتی فراهم کرد که در چارچوب منافع ملت و دولت این کشور باشد که اکنون در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود تلاش می کنند.

قاسمی افزود: نباید اجازه داد دیگرانی از کشورهای مختلف جهان که در پی منافع خود هستند صحنه سوریه را به مکانی برای آزمایش ها و مانور قدرت خود به منظور مطامعشان تبدیل کنند.

فرانسه اخیرا با ارائه قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، توقف عملیات نظامی علیه مناطق تحت سیطره گروه‌های تروریستی - تکفیری القاعده و ارتش آزاد در شرق شهر حلب را خواستار شده بود که روسیه آن را وتو کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)