• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۶۵۶۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶
علمی و فرهنگی
صالحی:

ایران تا دو ماه آینده رسما به ایتر می پیوندد

رئیس سازمان انرژی اتمی از آغاز رسمی همکاری های جمهوری اسلامی ایران با ایتر "پروژه بین المللی گداخت هسته ای" و پیوستن رسمی به این پروژه تا دو ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر صالحی در نشست خبری مشترک با مدیرکل ایتر در سازمان انرژی اتمی گفت: براساس پیوست 3 برجام که ناظر بر همکاری های 5+1 باکشورمان در زمینه همکاری های فناورانه بویژه فناوری گداخت است به موضوع ایتر و همکاری های ما با آن اشاره شده است.

ایران تا دو ماه آینده رسما به ایتر می پیوندد


صالحی با اشاره به امضای سند محرمانه ماندن اطلاعات دو طرف در نشست امروز با مدیرکل ایتر افزود: توافق نامه دیگری مربوط به جزئیات همکاری های ایران و ایتر آماده شده است که باید بیشتر بررسی شود اما امیدواریم تا چند هفته آینده به امضا برسد.

وی گفت: آقای بیگو به فرانسه بازمی گردد و موضوع را در شورای ایتر مطرح می کند و گرچه پیشتر رایزنی هایی برای عضویت رسمی کشورمان در این پروژه بین المللی شده است اما این آخرین گزارشی خواهد بود که به شورای ایتر ارائه خواهد شد و براساس آن ما رسما به این پروژه می پیوندیم.

ایران تا دو ماه آینده رسما به ایتر می پیوندد

رئیس سازمان انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد: اگر همه چیز به همین سرعت پیش برود تا پایان سال 2016 رسما بعنوان عضو ایتر به این پروژه می پیوندیم و همکاری هایمان را آغاز می کنیم هرچند همکاری های مشاوره ای آغاز شده است.

صالحی پروژه ایتر را پروژه ای حیاتی و محوری و پاسخ نهایی بشر به تامین انرژی مادام العمر دانست و افزود: فعالیت ما در این پروژه محوری با تایید و توصیه موکد رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور در حال انجام است که طبق پیوست برجام در آن مشارکت جدی و فعال خواهیم داشت.

وی با اشاره به فعالیت پژوهشکده مرتبط با گداخت هسته ای و متخصصان فراوان کشورمان در سازمان انرژی اتمی گفت: یکی از علل استقبال ایتر از پیوستن ما به این پروژه، بهره مندی از نیروهای انسانی با تجربه است.

صالحی افزود: ما از قبل نیز بطور غیررسمی با ایتر ارتباط داشتیم و آنان از فعالیتهای ما آگاهی داشتند اما در این پروژه قرار است هم نیروی انسانی خود را از نظر علمی ارتقا دهیم و هم در پیشبرد این پروژه در هم تنیده می شویم و یک واحد را تشکیل می دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مقرر است با استفاده از تجهیزات در ایران بتوانیم اندازه گیری های لازم را زیر نظارت ایتر انجام دهیم که مکمل فعالیتهای ایتر خواهد بود و به این منظور دستگاههای لازم را در ایران نصب می کنیم.

وی افزود: همچنین مقرر شده است اگر تجهیزاتمان نیاز به ارتقا و بهسازی داشت با کمک ایتر آن را بهسازی کنیم و کارشناسان ما نیز حضور فعالی در ایتر خواهند داشت به نحوی که بطور گردشی در محل اجرای این پروژه بین المللی حضور می یابند و به کشور بازمی گردند.
صالحی گفت: کشورمان در بخشهای مختلف به ویژه در فناوری خلاء و ساخت تجهیزات لازم برای اندازه گیری های مختلف فعالیت دارد که با پیوستن به ایتر اینگونه فعالیتهای علمی تقویت می شود .


ایران تا دو ماه آینده رسما به ایتر می پیوندد

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا فعالیت ما در ایتر با محدودیت مواجه خواهد بود و اجازه ورود به عرصه های فنی مهندسی را نخواهیم داشت تصریح کرد: ما وقتی بطور رسمی همکاری هایمان را با ایتر آغاز کنیم درهمه ابعاد اجازه فعالیت خواهیم داشت و اینگونه نخواهد بود که مجاز به فعالیت در ابعاد فنی نباشیم بویژه آنکه ابعاد نرم افزاری و سخت افزاری قابل تفکیک نیست. 

وی گفت: پس از ورود رسمی ما به ایتر ، واحدهای مرتبط با فناوری گداخت هسته ای باید همیشه تحت نظارت ایتر قرار بگیرد تا با کارآمدی بتواند فعالیت کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به علت حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست مشترک با مدیرکل ایتر گفت: این پروژه مهم ومحوری زیر نظر این معاونت اجرا خواهد شد.

صالحی افزود: البته در سازمان انرژی اتمی بیشترین متخصصان در این زمینه فعالیت دارند و بهترین تجهیزات را نیز در اختیار داریم ضمن اینکه دانشگاه های امیرکبیر و آزاد اسلامی نیز در این زمینه فعالند اما آقای ستاری متولی فعالیت ما در این پروژه خواهد بود.

*ستاری:همه به قدرت علمی و فناوری ما برای ورود به این عرصه اذعان دارند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این نشست خبری امضای تفاهم نامه همکاری با ایتر و پیوستن کشورمان به این پروژه بین المللی را بسیار مهم دانست.

سورنا ستاری گفت: پروژه ایتر ، پروژه ای طولانی است که با بهره برداری از آن در سالهای آینده ، آینده انرژی دنیا تامین می شود.

وی افزود: ما با 35 کشور دیگر در اجرای این پروژه ایفای نقش می کنیم و همه به قدرت علمی و فناوری ما برای ورود به این عرصه اذعان دارند به نحوی که می توانیم این کار را انجام دهیم و در بخشهایی از ایتر وارد شویم.


ایران تا دو ماه آینده رسما به ایتر می پیوندد

ستاری علت حضورش را در نشست خبری مشترک آقایان صالحی و بیگو اعلام حمایت از فعالیت ایران در ایتر دانست. 

مدیرکل ایتر که به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی برای سفری دو روزه به کشورمان آمده است صبح امروز در صدر هیئتی وارد تهران شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)