زاخارووا : روسیه از یک سوریه سکولار و یکپارچه حمایت می کند
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنج شنبه درمورد پیش نویس مسکو درباره قانون اساسی سوریه گفت روسیه از یک سوریه سکولار و یکپارچه حمایت می کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو ، زاخارووا در مصاحبه با خبرنگاران افزود :« این مردم سوریه هستند که در مورد همه چیز تصمیم گیری خواهند کرد. ما اصولی اساسی را مدنظر داریم و همواره با آن پایبند بوده ایم که عبارت است از یک کشور سکولار و یکپارچه و البته دموکراتیک به همراه حقوق برابر برای همه ملیت ها و مذاهب.»
وی تصریح کرد این مردم سوریه هستند که باید درمورد خودمختاری ، فدراسیون یا کنفدراسیون بودن کشورشان تصمیم بگیرند. پیش نویس قانون اساسی که مسکو ارائه کرده مجموعه ای از پیشنهادها برای آغاز گفتگو درباره این موضوع است.
زاخارووا گفت این یک نقطه آغاز است تا آنها موضوعی را برای تمرکز در مذاکرات خودشان داشته باشند اما در نهایت این مردم سوریه هستند که باید در مورد آینده کشورشان تصمیم گیری کنند.
وی همچین بر اهمیت حفظ دستاوردهای به دست آمده در مذاکرات سوری - سوری آستانه پایتخت قزاقستان و رسمیت بخشیدن به آنها تاکید کرد.
مذاکرات آستانه درباره سوریه 23 و 24 ژانویه با ابتکار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برگزار شد. پوتین پیشنهاد داد علاوه بر ژنو ، آستانه نیز محلی برای برگزاری مذاکرات درباره روند صلح سوریه باشد. این پیشنهاد با حمایت روسای جمهور ترکیه و قزاقستان روبرو شد. در نهایت این مذاکرات در آستانه برگزار شد و روسیه ، ایران و ترکیه تصمیم گرفتند ساز و کاری سه جانبه را به منظور نظارت بر آتش بس در سوریه ایجاد کنند.