• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۹۳۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

مدیر عامل بورس کالا : بازار مجازی قراردادهای مشتقه راه اندازی می شود

مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران از رونمایی معاملات مجازی قراردادهای مشتقه در دهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه (فاینکس 2017) داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ نشست خبری مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران در نخستین روز دهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه (فاینکس 2017) با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
حامد سلطانی نژاد گفت : ابزارهای مشتقه، ابزاری برای پوشش ریسک و کشف قیمت هستند، اما آشنایی با این معاملات راحت نیست و معاملات مجازی قراردادهای مشتقه این امکان را برای معامله‌گران فراهم می کند که قالب یک شبیه سازی در عالم مجازی به معامله بپردازند.

فاینکس 2017 فرصتی برای ارتقای دانش مالی

مدیرعامل بورس کالای ایران در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اقدامات سال 95 و برنامه های سال 96 بورس کالای ایران را تشریح کرد و فاینکس 2017 را فرصتی برای افزایش دانش سرمایه گذاری و شناخت ابزارهای جدید مالی برای فعالان بازار سرمایه دانست.
سلطانی نژاد گفت: شاخص های بازار صنعتی و معدنی در سال 95 نسبت به 94 با رشد 22 درصدی ارزش روبه رو بوده است.
وی در ادامه به تمرکز در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حوزه معاملات کشاورزی در سال 95 نسبت به سال 94 شاهد 229 درصد افزایش حجم و 197 درصد ارزش معاملات بوده ایم.
مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین به رشد 34 درصدی ارزش معاملات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و افزود: در این حوزه اقدامات بهبود دهنده ای نظیر قراردادهای بلندمدت، کمک به صنایع پایین دست برای خرید محصولات و همچنین حذف دامنه نوسان های برای برخی از محصولات انجام شد.
وی ادامه داد: در حوزه فرآورده های نفتی با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت، شاهد کاهش ارزش اندک معاملات، اما افزایش حجم معاملات بوده ایم.
سلطانی نژاد به رشد قابل توجه معاملات بازار فرعی اشاره کرد و گفت: بازار فیزیکی در سال 95 نسبت به سال 94 با افزایش 10 درصدی حجم و رشد 25 درصدی ارزش معاملات روبه رو بود.
وی در ادامه افزود: حجم معاملات قراردادهای آتی هم نسبت به سال 94 به میزان 89 درصد و ارزش آن نیز 134 درصد رشد داشته است.
سلطانی نژاد همچنین به معاملات 50 میلیارد تومانی اختیارمعامله اشاره کرد و گفت: معاملات مشتقه نیز با 91 درصد افزایش در حجم و 134 درصد در ارزش طی سال 95 روبه رو بوده است.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به تامین مالی شرکت های تولیدکننده در قالب معاملات سلف موازی نیز اشاره و عنوان کرد: معاملات سلف موازی در سال 95 نسبت به سال 94 با افزایش 163 درصدی حجم و 669 درصدی ارزش مواجه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در کل بازارهای کالایی شاهد افزایش حجم معاملات به میزان 26 درصد و ارزش آن به میزان 73 درصد نسبت به سال 94 بوده ایم.
سلطانی نژاد همچنین به ارزش بازار اوراق مبتنی بر کالا نیز اشاره کرد و گفت: ارزش مالی این بازار 446 میلیارد ریال است و 55 درصد بازار ما به معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا تعلق دارد.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران ارزش تالار صنعتی و معدنی در سال گذشته 42 درصد، تالار پتروشیمی 31 درصد، فرآورده های نفتی 19 و تالار کشاورزی نیز 8 درصد بوده است.
از سویی وی به تامین مالی شرکت های تولیدکننده از طریق معاملات سلف اشاره کرد و گفت: در قالب قراردادهای سلف 15 هزار و 700 میلیارد تومانی برای صنایع مختلف تامین مالی شده است.
به گفته سلطانی نژاد؛ عمده تامین مالی صنایع در حوزه صنعتی و معدنی با 74 درصد رخ داده است و معاملات کشاورزی و پتروشیمی نیز در رتبه های بعدی تامین مالی از طریق معاملات سلف هستند.
وی گفت: در حوزه معاملات گواهی سپرده (معاملات مستمر در حوزه کالایی) شاهد رشد 82 درصدی ارزش معاملات ذرت و 15 درصدی ارزش معاملات جو بوده ایم.
وی همچنین تاکید کرد: برای مرجعیت قیمتی در حوزه کالایی باید بازار مشتقه و نقدی قوی داشته باشیم، به طوری که کشف قیمت در بازار نقدی با معاملات گواهی سپرده مدیریت شود.
حامد سلطانی نژاد در ادامه برنامه های بورس کالا در سال جدید را تشریح کرد و گفت: انجام معاملات قراردادهای اختیار معامله روی محصولاتی همچون جو و ذرت از برنامه های بورس کالا در سال جدید است.
وی همچنین انجام معاملات برخط اختیار معامله، قرارداد آتی قیر، معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات صنعتی و پتروشیمی، معاملات پیمان های آتی و سوآپ کالایی، معاملات حق امتیاز، راه‌اندازی تابلو مناقصه، معاملات گواهی سپرده کالایی صنعتی و پتروشیمی و ایجاد زیرساخت‌های رتبه بندی مشتریان و تدوین شاخص مسکن، طراحی مدل جهت انتشار بلیط حمل و نقل و استراتژیک محور شدن وجه تضمین معاملات اختیار را نیز از مهمرترین اقدامات سال 96 دانست و در مورد توسعه و گسترش بازار مالی ابراز امیدوای کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شهرکرد و بلداجی سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
کتاب «۴ شبهه ۴ پاسخ» منتشر شد
نظارت ویژه بر توزیع مرغ منجمد در ارومیه
استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی گامی مهم به سوی انرژی پایدار
صفحه نخست روزنامه‌های هرمزگان ۱۰ آذر ۱۴۰۴
رزمایش «سهند ۲۰۲۵» برگزار می‌شود
توزیع ۵۰ مرحله شیر رایگان در مدارس لرستان
آموزش و پرورش نقشی مهم در نهادینه‌سازی مصرف بهینه گاز دارد
برپایی نمایشگاه تولیدات پوشاک ایرانی – اسلامی در مروست
صدور کیفرخواست پرونده کلاهبرداری بورسیه دانشجویان در گلستان
روایت کوهنوردان خدابنده ای از سپیده‌دم
تاریخ‌سازی رزمی‌کاران کردستانی در مسابقات جهانی پاهویوت
دستگیری سه شکار چی غیر مجاز پرندگان وحشی در دزپارت  
بدون الگوی عملی در مدارس، آموزش مصرف صحیح گاز بی‌اثر است
کشف ۱۵۵ میلیارد ریال تجهیزات پزشکی قاچاق در مشهد
دستگیری شش سارق طلافروشی های کیش
برکناری رسول خطیبی از هدایت مس رفسنجان
عبورظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از مرز ۳ مگاوات
ثبت بیش از ۴۶۶ هزار سفر در پایانه بار بندر امام خمینی
نماز باران در اردبیل اقامه می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
عاقبت پشت کردن به وطن
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)