• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۴۳۳۰۳
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷
اجتماعی » محیط زیست

ایران جزء 20 کشور برتر در حوزه تنوع زیستی

رییس سازمان حفاظت محیط زیست: ایران جزء 20 کشور برتر در حوزه تنوع زیستی غنی است و علاوه بر تنوع زیستی ویژگی تنوع فرهنگی و قومیتی نیز در ایران دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، معصومه ابتکار در مراسم روز جهانی تنوع زیستی وگردشگری پایدار  افزود: امیدواریم این دوره آغاز امید مجدد و سربلندی برای کشور باشد و دولت دوازدهم بتواند در مقابل انتظارات و مطالبات با توانمندی بیشتر عمل کند و دستاوردهای خوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه کاهش 80درصدی قراردادهای طرح‌های جنگل‌داری خبر خوبی است که روز گذشته ریاست سازمان جنگل‌ها مطرح کرد، گفت: در برنامه ششم توسعه جهت‌گیری خوبی در این زمینه وجود دارد. سیاست‌های دولت یازدهم نیز از ابتدا در این مسیر بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به  همکاری و مشارکت این سازمان با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: قصد داریم در این دوره همکاری‌ها را توسعه دهیم تا اجرای برنامه حفاظت از تنوع زیستی با همکاری فرابخشی بین این دستگاه‌ها صورت گیرد. این برنامه با برنامه ششم توسعه، سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست و اهداف توسعه پایدار تطابق دارد.
ابتکار با اشاره به اینکه امیدواریم به سرعت برنامه حفاظت از تنوع زیستی را در دولت به تصویب برسانیم،تصریح کرد: علاوه بر تدوین گزارش حفاظت از تنوع زیستی در بعد عملی نیز در زمینه رونق گردشگری پایدار اقداماتی موثری صورت گرفته است. در این مدت توانستیم بسیاری از مباحث نظری را به الگوی‌های عملی نزدیک کنیم و در شرایط حاضر الگوهای موفق در زمینه جلب مشارکت مردم، روستاییان و بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های گردشگری پایدار داریم که در قالب طرح‌های مدیریت اجرایی شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بیش از 80 طرح مدیریت مناطق داریم، افزود: تعدادی از این طرح‌ها در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها به تصویب رسیده و حتی در برخی استان‌ها عملیاتی شده است که پارک ملی «خبر» یک نمونه از آن محسوب می‌شود. همه استان‌ها طرح‌های گردشگری پایدار دارند و سعی داریم در این مقطع به تصویب شورای برنامه ریزی استان‌ها برسد. در صورت تحقق این امر بودجه و اعتبار برای اجرای آنها در نظر گرفته می‌شود.
وی افزود: سال گذشته نشستی به منظور معرفی و بررسی الگوهای موفق از مشارکت مردم، تشکل‌ها و جوامع محلی در مدیریت تنوع زیستی برگزار شد. در حال حاضر در استان‌های مختلف نمونه‌های علمی برای گردشگری پایدار داریم که در چهارچوب اهداف آتی و برنامه تنوع زیستی ایران و برنامه ششم توسعه تدوین شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به رویکرد دولت و اقبال آقای روحانی به بحث محیط زیست و توجه به مشارکت مردم گفت: در این دوره طرح‌های گردشگری پایدار عملی شده و تعدادی از این طرح‌ها در دست مطالعه است که این مطالعات باید در زمانبندی مشخص انجام و عملیاتی شود.
ابتکار با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان محیط زیست و استانداری‌های کل کشور اظهار کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، طرح‌های گردشگری پایدار باید به تصویب شورای برنامه‌ریزی استان‌ها برسد و بودجه و اعتباری برای آنها در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از حفاظت تنوع زیستی بر عهده دولت‌هاست، گفت: در دولت یازدهم روی این موضوع کار شد اما بخش دیگری هم مربوط به مسائل فرهنگی و آموزشی است. اگرچه قدم‌هایی در این زمینه برداشته شده ولی کافی نیست. طرح «هر مدرسه یک محیط‌بان» از جمله برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی است که در حال حاضر در هزار و700 مدرسه اجرا می‌شود. هدف از آن آگاه‌سازی و جلب مشارکت محلی برای حفاظت از مناطق حفاظت شده و تنوع زیستی است. این طرح برای مدارس حاشیه مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی در نظر گرفته شده و هدفش این است که مردم محلی از نزدیک و از طریق محیط‌بان با فعالیت‌های آن‌ها و زیبایی‌های محیط زیست آشنا شوند چون نیاز داریم رابطه بین محیط زیست و مردم تقویت شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت توجه به مسائل آموزشی، جلب مشارکت محلی و توجه به مسائل معیشتی مردم گفت: امسال سال اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال است. سازمان محیط زیست بر این باور است که گردشگری پایدار یکی از مهمترین زمینه‌های رشد اشتغال و تولید ملی در سال جدید خواهد بود. تولید ملی ارتباط مستقیمی با صنایع دستی و تولیدات محلی دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح‌های حفاظتی در زاگرس و در حاشیه دریاچه ارومیه افزود: یکی از مولفه‌های مهم احیای دریاچه ارومیه اصلاح الگوی کشت و اجرای الگوهای معیشت جایگزین است که در این دوره مورد توجه قرار گرفت بنابراین الگوهای خوبی در این منطقه در زمینه حفاظت شکل گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تطابق و همخوانی اهداف و برنامه‌های مختلف باعث هم‌افزایی می‌شود. ایجاد اشتغال از طریق توجه به محیط زیست در کشورهای مختلف محور فعالیت‌ها قرار گرفته است و محلی برای رشد اقتصادی این کشورها محسوب می‌شود. ایران نیز ظرفیت‌های خوبی در زمینه ایجاد مشاغل سبز از طریق تنوع زیستی دارد.
ابتکار با اشاره به فراهم شدن نسبی زیرساخت‌های گردشگری پایدار تصریح کرد: باید مسیر گردشگری پایدار را در کشور ادامه دهیم. سرمایه گذاری بخش خصوصی در این موضوع اهمیت بسیاری دارد. بدیهی است که فعالیت در حوزه گردشگری پایدار صرفه و توجیه مالی و اقتصادی دارد. خیران محیط زیست اعلام آمادگی کرده‌اند که می‌توانند در بخش گردشگری پایدار سرمایه گذاری کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای طرح خانه سبز در کاشان
چالیدره میزبان مرحله سوم لیگ دوچرخه سواری کوهستان خراسان رضوی
المپیکی شدن این رشته کار شما را سخت‌تر و حمایت ما را بیشتر می‌کند
مجلس و هویتی که مردم به آن می بخشند
نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»
واگذاری ۲۰ تا ۳۰ ساله ورزشگاه‌ها به باشگاه‌های توانمند
پیش‌بینی بارش پراکنده باران در استان بوشهر
درخشش دوباره تکواندوی خراسان رضوی در رقابت‌ های قهرمانِ قهرمانان
رفع تصرف فوری بیش از ۳ متر مربع از اراضی ملی در اهواز
تاکید نماینده ولی فقیه در مازندران بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه
۱۲ رتبه برتر کنکور در میان دانش‌آموزان دارای معلولیت؛ نمود اراده و تلاش در برابر محدودیت‌ها
البرز بارانی شد
هوشمندسازی ۱.۸ میلیون مشترک پرمصرف خانگی و تجاری آغاز شد
ساماندهی جدیدِ فضای مجازی نیازمند بازنگری جدی است
تداوم غلظت آلاینده‌ها در استان همدان
افتتاح نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش در کهگیلویه و بویراحمد
ضرورت راه‌اندازی موزه‌های علوم پزشکی
شانزدهمین سازش در پرونده قتل عمد در لرستان
رونمایی از «جشنواره بازارپردازی فرهنگ و بازی‌های رایانه‌ای» در رویداد هفت خوان
میزان هدر رفت واقعی آب در تهران ۱۰ درصد است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)