در صورت تصویب اصلاح قانون اساسی ترکیه،
درخواست توقف مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا
پارلمان اروپا توقف مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را در صورت تصویب اصلاح قانون اساسی این کشور، خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما پارلمان اروپا روز سه شنبه توقف مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را در صورت تصویب اصلاح قانون اساسی این کشور، خواستار شد.

در اصلاحات قانون اساسی ترکیه، افزایش اختیارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پیش بینی می شود.
کمیسیون امور خارجه اتحادیه اروپا از اتحادیه اروپا و 28 کشور عضو این اتحادیه درخواست کرد « چنانچه اصلاح قانون اساسی در ترکیه اجرا شود، هر چه سریعتر رسما مذاکرات الحاق ترکیه به این اتحادیه را به تعلیق درآورد. »
این اصلاحات که مردم در همه پرسی 16 آوریل با آن موافقت کردند قرار است پس از انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه که در سوم نوامبر 2019 پیش بینی شده است به اجرا درآید. براساس این اصلاحات حذف سمت نخست وزیری به ازای « رئیس جمهوری با قدرت فوق العاده » که می تواند فرمان هایی را صادر کند و بر دستگاه قضایی حاکمیت داشته باشد.
درباره این قطعنامه غیر الزام آور نمایندگان اتحادیه اروپا اوایل ژوئیه در نشست عمومی پارلمان رأی گیری می شود.
پارلمان اروپا در بیانیه ای اعلام کرد نمایندگان اتحادیه اروپا « از پس رفت ترکیه در زمینه حاکمیت قانون، حقوق بشر، آزادی رسانه ها و مبارزه با فساد مالی ابراز نگرانی کردند. »
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، در این بیانیه آمده است « آنها حمایت آشکار و مکرر رئیس جمهور ترکیه از برقراری مجدد مجازات اعدام را محکوم کردند. به اعتقاد آنها این حمایت آشکار از مجازات اعدام عضویت ترکیه را در شورای اروپا (نهاد اروپایی که 47 کشور در آن عضویت دارند ) زیر سؤال می برد و به تعلیق فوری گفتگوهای الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا منجر می شود. »
اروپایی ها همچنین ملاحظات شدیدی را درباره پیامدهای کودتای نافرجام ژوئیه 2016 که به پاکسازی های گسترده ای منجر شد مطرح کردند.
در این بیانیه آمده است « نمایندگان براین باورند تدابیری که در پاسخ به کودتا اتخاذ شده است نامتناسب هستند. آنها از برکناری گسترده کارمندان دولت، تعطیلی رسانه ها، بازداشت روزنامه نگاران، قضات و مدافعان حقوق بشر و بسته شدن مدارس و دانشگاهها ابراز تأسف کردند. »
اتحادیه اروپا و ترکیه از سال 2005 مذاکرات الحاق را پیش می برند اما این مذاکرات در نقطه صفر قرار دارد.