پخش زنده
امروز: -
موگرینی: پیش بینی نمی کنم که بحثی درباره وضع تحریم های بیشتر از طرف اتحادیه اروپا در ارتباط با ایران داشته باشیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی شورای اروپا؛ فدریکا موگرینی مسئوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید: وزارت امور خارجه فرانسه امروز اعلام کرد پاریس از وضع تحریم ضد ایران به علت آزمایش های موشکی آن حمایت می کند آیا شما مخالف این موضوع هستید؟
موگرینی گفت اول از همه باید بگویم که من امروز یا هفته گذشته و حتی در آینده پیش بینی نمی کنم که بحثی درباره وضع تحریم های بیشتر از طرف اتحادیه اروپا در ارتباط با ایران داشته باشیم. این بخشی از مباحث کنونی ما نیست. همانطور که می دانید ما همه تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای ضد ایران را در ارتباط با تعهدات مان به طرح جامع اقدام مشترک رفع کرده ایم. موضوع موشک های بالستیک بخشی از طرح جامع اقدام مشترک نیست و این موضوع، پیشنهادی است که بر سر میز مذاکره در ماه های اخیر مطرح نشده است. من پیش بینی نمی کنم این موضوع در آینده نزدیک در دستور کار قرار گیرد.
خبرنگار همچنین از موگرینی پرسید شما در سخنان امروز صبح خود موضوع لبنان را مطرح کردید.آیا اتحادیه اروپا می تواند اقدامی موثر برای مشارکت و ورود به وضع موجود در لبنان صورت دهد؟ آیا شما اطلاعاتی دریافت کرده اید که براساس آن آقای حریری به هرجایی که بخواهد می تواند برود و کاملا آزاد است؟
موگرینی درباره لبنان گفت موضوع لبنان، بحث امروز ما نبود. بدیهی است که من این موضوع را امروز صبح با وزرای امور خارجه مطرح کردم. ما با حمایت کامل خواهان تضمین یکپارچگی و ثبات این کشور شدیم. من با وزیر امور خارجه لبنان چند روز پیش تلفنی صحبت کردم. من فردا صبح نیز در بروکسل با وی دیدار خواهم کرد.
وی افزود اتحادیه اروپا از لبنان حمایت می کند و همین طور از نهادهای لبنان. حمایت ما ادامه خواهد داشت و قدرتمند خواهد بود. مشارکت و دوستی ما ویژه و بسیار قدرتمند است. این موضوع حمایت شخصی و ارتباط ما با وی (حریری) را شامل می شود. ما اقدامات وی را مورد ستایش قرار می دهیم. همکاری نزدیک ما با لبنان بسیار قدرتمندانه بوده است.