پخش زنده
امروز: -
بیماری های دهان و دندان، نه تنها دردناک و آزار دهنده هستند بلکه سلامت کلی بدن را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ جدا از رعایت بهداشت دهان و دندان، آنچه مصرف می کنیم تاثیر مستقیم بر شرایط دندان ها دارد و برای داشتن دندان هایی سالم باید مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها را افزایش دهیم.
تخم مرغ: غذایی سرشار از ویتامین دی است واین ویتامین نه تنها به طور فعال با پوسیدگی دندان مبارزه کرده بلکه به جذب کلسیم در بدن و افزایش سلامت استخوان ها و دندان ها کمک بیشتری می کند.
سیب زمینی شیرین: غذایی سرشار از ویتامین آ است. ویتامین آ برای عملکرد بزاق دهان حیاتی است وpHدهان را حفظ کرده و مانع پوسیدگی دندان می شود و پتاسیم موجود دراین نوع سیب زمینی از موز بیشتر است.
ماست: سرشار از کلسیم، ویتامین دی، و پروبیوتیک های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. مواد غذایی سرشار از کلسیم در ساخت مینای دندان ها بسیار موثرندو برای کمک به جذب کلسیم موجود در لبنیات، مصرف ویتامین دی و مواد غذایی سرشار از منیزیم و فسفر را نباید فراموش کرد.
توت فرنگی: غنی از ویتامین سی برای کمک به بهبود زخم های دهانی است و تقویت کننده لثه ها محسوب می شود.
کره: این نوع چربی منبع خوبی از ویتامین ب ۱۲ است و در بهبود زخم های دهانی و حفظ سلامت لثه ها نیز نقش دارد. کاهش مصرف ویتامین ب ۱۲ منجر به پیشرفت عفونت های لثه و در نهایت از دست رفتن دندان ها می شود. سویا، برنج، پنیر و محصولات حیوانی سرشار از ویتامین ب ۱۲ هستند.
آووکادو: سطوح بالای پتاسیم در این میوه به پیشگیری از پوسیدگی دندان ها کمک می کند. پتاسیم یک ماده معدنی برای تقویت و جلوگیری از شکستگی استخوان ها نیز هست.
آجیل: سرشار از فسفر برای محافظت از سلامت دندان هاست. تحقیقات نشان داده که غذاهای غنی از فسفر برای محافظت از مینای دندان و کاهش خطر ایجاد حفره های دندانی و همچنین خنثی سازی اسید در دهان موثراست.
لوبیا: یکی از منابع غنی از پروتئین های گیاهی است و محتوی فسفات برای سلامت دندان ها مفید است. دندان های ما از کلسیم و فسفات تشکیل شده و مصرف فسفات به جلوگیری از پوسیدگی دندان ها کمک کند.