پخش زنده
امروز: -
درطرحی نوزادان متولد شده دربیمارستان شهید بهشتی تفت مورد غربالگری قرار می گیرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما
رئیس بهزیستی شهرستان تفت گفت : در راستای پیشگیری از معلولیت ها تفاهم نامه همکاری بین بهزیستی و بیمارستان شهید بهشتی تفت در زمینه اجرای صد در صدی طرح غربالگری شنوایی نوزادان منعقد شد.
فصاحت افزود: طبق این تفاهم نامه تمامی نوزادان متولد شده در بیمارستان شهید بهشتی تفت با تعرفه دولتی از نظر شنوایی سنجش می شوند و نوزادان مشکوک جهت تشخیص قطعی و مداخله درمانی ارجاع داده می شوند.
وی همچنین اظهار داشت : متاسفانه سن تشخیص ناشنوایی در کشور بین 2.5 تا 3 سالگی بوده و در این سن اقدامات طبی و توانبخشی نتایج چندان مثبتی به همراه ندارد و فرد دچار مشکلات زبانی و ارتباطی و به دنبال آن مشکلات تحصیلی ، اجتماعی،روانی، شغلی،فرهنگی و اقتصادی می شودو بالطبع بار سنگین اقتصادی و اجتماعی بر جامعه وارد می گردد.
فصاحت افزود: برنامه غربالگری, تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران به منظور کشف نقائص شنیداری و انجام مداخله زود هنگام طراحی شده و مشتمل بر سه بخش غربال, تشخیص و مداخله می باشد. هر بخش می بایست به ترتیب تا یک ماهگی, سه ماهگی و شش ماهگی شیرخوار به انجام رسیده باشد.
در این برنامه با استفاده از دستگاههای الکتروفیزیولوژیک ( AOAE یاAABR) نوزادان متولد شده مورد غربالگری شنوایی قرار گرفته و کودکان دارای اختلالات شنوایی شناسایی و در صورت لزوم با اقدامات طبی و توانبخشی تحت درمان و بازتوانی قرار می گیرند.