پخش زنده
امروز: -
نشانگرهای رنگی تغذیهای یک راهنمای سریع بر روی برچسب محصولات غذایی هستند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ این نشانگرها به مصرفکننده کمک میکند تا میزان مواد تغذیهای خود را ارزیابی کرده و از تغذیه صحیح برخوردار شود.
با پیشرفت صنایع غذایی و افزایش رقابت آنها، گسترش تجارت بینالمللی، ارتقای فرهنگ مصرفکنندگان و توجه بیشتر آنها به عوامل موثر در سلامتی، برچسب گذاری به عنوان ابزاری مهم برای اطلاعرسانی به مصرفکنندگان و سازمانهای ناظر اهمیت ویژهای یافته است.
معیار نشانگرهای تغذیهای برای نشان دادن اطلاعات تغذیهای مواد غذایی کاربرد دارد. نشانگرهای تغذیهای یک راهنمای سریع بر روی برچسب محصولات غذایی در این نشانگر رنگها نمادی از میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس برحسب گرم درصد از مواد غذایی بوده که بر مبنای معیارهای مصوب، قرمز به معنی زیاد، نارنجی به معنی متوسط و سبز به معنی اندک را مشخص میکند.
شاخصهای مورد ارزیابی در این نشانگرها شامل میزان چربی کل در محصول شامل مجموع چربی افزوده و ذاتی، میزان اسیدهای چرب ترانس محصول شامل اسیدهای چرب ترانس افزوده و ذاتی، میزان قند کل شامل قندهای منو و دی ساکارید بر حسب گرم در صد و میزان سدیم موجود در کل محصول(ذاتی و افزوده)را بر حسب گرم اندازه گیری کرده و عدد حاصل را در دو ونیم ضرب کرده و میزان نمک فرآورده بدست میآید.